Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο «ξένοιαστος καβαλάρης» Τάσος Σιδηρόπουλος

Τα φώτα στο «clasico» (ΠΑΟΚ Vs Αρης) το βράδυ της Κυριακής (24/11) στην Τούμπα, δεν θα είναι στραμμένα μόνο στους  τύπους με τις ασπρόμαυρες και τις κίτρινες φανέλες.

Μπάλα θα… παίξει και ο Τάσος Σιδηρόπουλος, όπως συμβαίνει με τον εκάστοτε διαιτητή σε κάθε ελληνικό ντέρμπι που σέβεται τον τίτλο του.

Το «Marca – SL» κάνει focus στον Δωδεκανήσιο ρέφερι και παρουσιάζει άγνωστες πτυχές του χαρακτήρα του.


Σύμφωνοι, η διαιτησία σε μία χώρα που αγαπά τον αθλητισμό, θα έπρεπε να είναι πάνω απ΄όλα… ανώνυμη. Καμία αντίρρηση.  

Εδώ όμως είναι Ελλάδα, οπότε ας μην το κουράζουμε με ρομαντικές, βαθυστόχαστες αναλύσεις για το τι θα έπρεπε να γίνεται, αλλά δυστυχώς εδώ και χρόνια παραμένει στις καλένδες .

Ας δεχτούμε πως οι άνθρωποι με τις σφυρίχτρες και τα σημαιάκια συγκαταλέγονται στους πρωταγωνιστές των αναμετρήσεων στα ελληνικά γήπεδα και ας πάμε παρακάτω.

Ο «Ξένοιαστος καβαλάρης» είναι μια ταινία που σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου και που θεωρείται πλέον κλασσική.

Το σενάριο περιγράφει τις περιπέτειες δυο περιπλανώμενων μοτοσυκλετιστών, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους και παράλληλα να γνωρίσουν την ζωή.

Ολα αυτά συμβαίνουν στα τέλη της δεκαετίας του '60, μιας εποχής που σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση των ηθικών αρχών της κοινωνίας και την επανάσταση των νέων ενάντια στο κατεστημένο.

Η αδυναμία του Τάσου Σιδηρόπουλου στις μηχανές μεγάλου κυβισμού και η παραδοσιακή αμφισβήτηση των Ελλήνων referee, τρόπο τινά του προσφέρουν τον τίτλο τον άτυπο  τίτλο του «ξένοιαστου καβαλάρη» στο μακρινό ταξίδι της  ελληνικής διαιτησίας.


Η καταγωγή του είναι από τη Δράμα και το επάγγελμά του είναι αστυνομικός. Είναι προϊστάμενος της περιφερειακής μονάδας EURODAC Nοτίου Αιγαίου που αφορά την λαθρομετανάστευση.
 

Μπήκε στους πίνακες της πρώτης κατηγορίας το καλοκαίρι του 2009. Συμπεριλήφθηκε στον πίνακα των διεθνών διαιτητών (αντικαθιστώντας τον «αμαρτωλό» Γιώργο Δαλούκα) παρ΄ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να έχει συμπληρώσει δύο χρόνια στη Super League.

Εχει μεγάλη αδυναμία στις μηχανές μεγάλου κυβισμού . Η καθημερινότητα του μοιράζεται μεταξύ δουλειάς και προπόνησης. Γυμνάζεται σε καθημερινά βάση, προσέχει την διατροφή του και την φυσική του κατάσταση.   

Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ήρεμο και εξωστρεφή. Αποτελεί αγαπητό πρόσωπο στην πόλη της Ρόδου. Είναι ανοιχτός χαρακτήρας και ιδιαίτερα κοινωνικός. Παντρεύτηκε πριν από λίγα χρόνια την εκλεκτή της καρδιάς του Μικέλα.
 

Φοίτησε σε αθλητικό σχολείο και ασχολήθηκε με το στίβο και το τρίαθλο.

Επαιξε  ποδόσφαιρο σε ομάδα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων. Σταμάτησε εξαιτίας ενός τραυματισμού, σε συνδυασμό με την είσοδό του στη σχολή της αστυνομίας. 


Η γνωριμία του με έναν πρώην ρέφερι τον έκανε να πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με τη διατησία.…



Το πρότυπό του στη διαιτησία είναι ένας πρώην διαιτητής της ελίτ κατηγορίας και μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, ο Κύρος Βασάρας

Θεωρεί ότι η κριτική των φάσεων πρέπει να ενταχθεί σ΄ ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα βοήθαει στην επιμόρφωση των φίλαθλων αλλά και στην καλύτερη κατανόηση των κανόνων του ποδοσφαίρου.

Από τα πρώτα χρόνια της ενασχόλησής του με την διαιτησία αντιλήφθηκε ότι το να βρίζουν αγαπημένα του πρόσωπα  είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι του παιχνιδιού. Μαζί με τους δικούς του ανθρώπους δημιουργήσανε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, έτσι ώστε να μην μπορεί  τίποτα απ΄ όλα αυτά να τους διαπεράσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: