Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μάκα Μαρί, για «αντί – Ζόρο» στον ΟΦΗ! – Η κρητική ομάδα τσεκάρει τον 25χρονο Γάλλο στόπερ / Επιμένει ελληνικά ο Γκρέταρσον – To deal της Μπριζ με τον Διούδη και οι «συμπαίκτες» Καρασσαβίδης – Τοπίδης / Η… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, για τον υποψήφιο κάτοικο Τούμπας Μαρκ Αντερσεν / Με την «ευχή» του Ολυμπιακού ο Παπάζογλου στον ΑΠΟΕΛ / Ο...πανταχού παρών Ανδρέας Πάτσης στη Νίκη Βόλου / Το μεταγραφικό «τάνγκο» του Λεβαδειακού με τον Μπάρμπαρο και τα 85 χιλιάρικα της Ομόνοιας / Προεδρικό τηλέφωνο στα...μούτρα, έκλεισε ο Ανιέτε!

 











Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 24 Ιουλίου.

Τα δάκρυα δεν έχουν στεγνώσει ακόμη στο Ηράκλειο για το πρόωρο «διαζύγιο» με τον Μάρκο Ζόρο. Βλέπετε, ο Ιβοριανός αμυντικός είχε «χτίσει» το προσωπικό fan club, πέρα από το γεγονός ότι έκανε απόσβεση – μέσω των συνολικών του εμφανίσεων - της μεταγραφής στην κρητική ομάδα.
 

Ωστόσο, το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο άθλημα και εκτός από τα συμβόλαια, παίζουν σημαντικό ρόλο κι άλλα πράγματα και καταστάσεις  για την αγαστή συνεργασία δύο πλευρών, που δεν είναι της παρούσης να αναλύσουμε.
 

Επί του παρόντος, ας εστιάσουμε στο ψάξιμο που πραγματοποιεί ο  ΟΦΗ στις ξένες αγορές, αναφορικά με το κλείσιμο του «αντί – Ζόρο» και την ενίσχυση της αμυντικής γραμμής.
 

Ο 31χρονος Κέβιν Βαν Χόβελεν τον οποίο βελγικά δημοσιεύματα έστελναν προ ημερών στο Ηράκλειο εξετάστηκε και απορρίφθηκε.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο επόμενος παίκτης που πήρε σειρά να περάσει από το «μικροσκόπιο» και εξακολουθεί να υπάρχει ανοιχτό κανάλι μαζί του, προέρχεται αυτή την φορά από την γαλλική αγορά.
 

Και το όνομα αυτού, Μάκα Μαρί. Γεννημένος στις 27 Μαρτίου 1989, ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από την Μπαστιά, αλλά κι από έναν ολόκληρο χρόνο (!) αγωνιστικής απραξίας, έχοντας μείνει ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι.
 

Απραξία όχι πάντως εξαιτίας κάποιου σοβαρού τραυματισμού, αλλά λόγω της άρνησής του να λύσει το συμβόλαιό του με την γαλλική ομάδα το περασμένο καλοκαίρι κι ενώ είχε ειδοποιηθεί πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του προπονητή.
 

Ο Μάκα Μαρί στύλωσε τα πόδια κι έκατσε… πάνω στο συμβόλαιό του, με αποτέλεσμα να μην πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια της Μπαστιά την σεζόν 2013-14.
 

Σκαλίζοντας το βιογραφικό του και πηγαίνοντας δύο χρόνια πιο πίσω, έγραψε στο κοντέρ 7 συμμετοχές (2012-13) με την ίδια ομάδα στο Σαμπιονά και 23 παιχνίδια στην Ligue 2 την περίοδο 2011-12. Ακόμη πιο παλιά (2008-09) έκανε κι ένα μικρό πέρασμα (4 συμμ.) από την Χάβρη.
 

Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός όπως προαναφέραμε έχει γίνει αποδέκτης του ενδιαφέροντος του ΟΦΗ και εκτός από τις συζητήσεις με τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας, πραγματοποιεί και ο ίδιος homework για τα ήθη και έθιμα του ελληνικού πρωταθλήματος και τις συνθήκες ζωής και εργασίας στο Ηράκλειο.

  


«Συμπαίκτες» Καρασσαβίδης – Τοπίδης!
 

Τι κι αν η Μπριζ δεν μπορεί να καυχιέται μέχρι σήμερα για την απόσβεση των ελληνικών μεταγραφών; Τι κι αν οι Σπύρος Φουρλάνος και Βαλεντίνος Βλάχος πέρασαν και δεν ακούμπησαν από την βελγική ομάδα; 

Ο Αρναρ Γκρέταρσον επιμένει ελληνικά και εσχάτως πρόσθεσε έναν ακόμη κρίκο στο shopping (made in Greece) μέσω της απόκτησης του Σωκράτη Διούδη. 

Κι επειδή μια μεταγραφή κάνει πάντα δύο, ενίοτε και τρεις ανθρώπους ευτυχισμένους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής εκτός από τον τεχνικό διευθυντή της Μπριζ και τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή Θεόφιλο Καρασσαβίδη στην καθιερωμένη φωτογραφία πόζαρε και ο agent Παύλος Τοπίδης, ο οποίος είχε ευγενική συμμετοχή στο deal. Καλορίζικος!
 


Το deal του Παπάζογλου
 

Με την ευχή του Ολυμπιακού έκλεισε ο Τάσος Παπάζογλου στον ΑΠΟΕΛ. Παρά το γεγονός πως η πειραϊκή ομάδα είχε για έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον 26χρονο αμυντικό, εν τούτοις δεν ζήτησε και δεν πήρε ούτε ευρώ για την μετακόμισή του στην Κύπρο. 

Παρεμπιπτόντως και έτσι για την ιστορία, το μεταγραφικό deal με τους «κουμπάρους» κάνει να μάθουμε ποιος το έκλεισε…; 

Ο Πασχάλης Τουντούρης (νόμιμος εκπρόσωπος του από τον περασμένο Ιούνιο) ή γνωστή Ελληνίδα δικηγόρος η οποία διατηρεί «βελούδινες» σχέσεις με τους «κουμπάρους» στη Λευκωσία, ή μήπως ένας εκ των ατζέντηδων με τους οποίους βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή τις τελευταίες ημέρες ο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού…; 



Δεν μπορεί το παλικάρι!
 

Η «χρυσόσκονη»  στο βιογραφικό του Φρανκ Αντερσεν ο οποίος φέρεται ως υποψήφιος για το ρόλο του αθλητικού – τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ από τις συνεργασίες του με μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ  (Αϊντχόφεν, Τότεναμ, Τσέλσι, Αμβούργο) αποτελεί την λαμπερή πλευρά του φεγγαριού. 

Υπάρχει όμως κι η…σκοτεινή πλευρά, που προέρχεται από το «report» έμπειρων και ψαγμένων ατζέντηδων ανά την Γηραιά Ηπειρο. 

Αυτή λοιπόν θέλει τον 58χρονο Δανό να «κρύβει» έναν μάνατζερ μέσα του, ο οποίος δεν διακρίνεται ιδιαίτερα για το «μάτι» του και γενικότερα για τις επιλογές του σε θέματα μεταγραφών. 

Εν ολίγοις, «δεν μπορεί το παλικάρι» όπως συνηθίζει να λέει σε αυτές τις περιπτώσεις και μια ψυχή.


στο ψαχνό
 


@    Εκτός από τον Γιώργο Χριστοβασίλη, υπάρχει κι άλλος πρόεδρος ΠΑΕ της Super League που δεν χάνει φιλικό παιχνίδι της ομάδας του. Ο Ανδρέας Πάτσης (περί ου ο λόγος) έχει μετατρέψει σε… Παγκράτι – Κολιάτσου το δρομολόγιο Αθήνα – Βόλος – Χάνια κι είναι πανταχού παρών. Πάγια θέση άλλωστε του ισχυρού άνδρα της προσφυγικής ομάδας, είναι πως ο πληρώνων οφείλει να βρίσκεται επί μονίμου βάσεως δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να μην παίζει… μπάλα εξ αποστάσεως. 
 


@    Και μιας περί Νίκης Βόλου ο λόγος, «τσιμπήστε» κι ένα μεταγραφικό. Μπορεί ο Κώστας Μανωλάς (γιος του Στέλιου) να «παρέλασε» στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο ο τελικός προορισμός του θα΄ναι η Νέα Ιωνία. Οπως αποκάλυψε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 29 Ιουνίου, ο 21χρονος αμυντικός βρίσκεται στην ατζέντα της Νίκης και εντός των προσεχών ημερών θα ολοκληρωθεί – εκτός απροόπτου - η μεταγραφή του στην θεσσαλική ομάδα.


 @    Σπουδαία ποδοσφαιρική «πάστα» ο Αλεχάντρο Μπάρμπαρο, σύμφωνα με τους δυνατούς γνώστες της αργεντίνικης αγοράς.  Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο μεταγραφικό «σημάδι» του Λεβαδειακού, ωστόσο το οικονομικό καθιστά δύσκολη την περίπτωση της μεταγραφής του. Αμέσως μετά την λύση της συνεργασίας του με τη Νιούελς Ολντ Μπόις απέρριψε πρόταση της κυπριακής Ομόνοιας για 85 χιλιάρικα ετήσιο συμβόλαιο, με τους Βοιωτούς να του προσφέρουν κάτι παραπάνω. Εκατό, εκατό, κατοστάρα, εκατό…!


@    Η στήλη αγνοεί αν η μεταγραφή του Αντόνιο Ανιέτε στην Λέφσκι Σόφιας, έκλεισε δια μέσω τηλεφώνου, αλληλογραφίας ή κατ΄ιδίαν συζητήσεων. Εκείνο όμως που γνωρίζει είναι πως λίγες ημέρες νωρίτερα από την συμφωνία των δύο πλευρών, ο Ισπανός επιθετικός και μέχρι πρότινος παίκτης της Νίκης Βόλου, όχι απλά γείωσε, αλλά έκλεισε στα μούτρα (!) το τηλέφωνο προέδρου βουλγαρικής ομάδας θεωρώντας που κάποιοι επιτήδειοι του κάνουνε φάρσα! Λέτε να΄ταν ο πρόεδρος της Λέφσκι Σόφιας; Συμβαίνουν κι αυτά στο μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου και των μεταγραφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: