Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

«Τέλος η εκεχειρία» - Το… μελιτζανί μήνυμα του Παναθηναϊκού στον Ολυμπιακό, μετά την μετακόμιση του Κώστα Φορτούνη στον Πειραιά! / Ο Κουτσολιάκος, ο Κουλούρης, το νέο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και η ρήτρα των 7 εκατ. ευρώ! - Η Σαν Λουίς ανέβασε το κόστος της μεταγραφής του Φακούντο Περέιρα – Οι δύο μάνατζερ που «κρύβονται» πίσω από την μεταγραφή του Αργεντινού μεσοεπιθετικού / Το «μανιάτικο» για τον «Κινέζο» Ιγκλέσιας, με… φόντο τον Καστίγιο στο Περιστέρι! / Ζητείται - σε τιμή ευκαιρίας - ξένος αρχιδιαιτητής / Ο Παντελίδης δεν… ξεχνάει τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους «Blue Vayeros»/ Βρήκε άκρη με τους εκπροσώπους του Πουλίδο, η απεσταλμένη του Ολυμπιακού στο Μεξικό














Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τετάρτη 23 Ιουλίου.

Ανεξάρτητα από το αν συμπαθεί ή όχι κανείς τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, η περίφημη ατάκα του το καλοκαίρι του 1998, έχει κερδίσει μια κορνίζα στο «μουσείο» του ελληνικού ποδοσφαίρου: «οσο και να τα βρουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, στο πρώτο ανάποδο πέναλτι θα τα τινάξουν όλα στον αέρα και η συμμαχία θα διαλυθεί».
 

Για να σας φρεσκάρω την μνήμη να θυμίσω πως το  καλοκαίρι του 1998, σχηματίστηκε η περίφημη «κίνηση των 12», με τους Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργο Βαρδινογιάννη κι άλλες δέκα ΠΑΕ, να επιχειρούν να ανατρέψουν τη διοίκηση του Στέλιου Σφακιανάκη (πρόεδρος) και Βίκτωρα Μητρόπουλου (αντιπρόεδρος) από την ΕΠΑΕ και να τοποθετήσουν στη προεδρία τον Κώστα Αλαμάνο.

Κάτι που εν τέλει κατάφεραν με τον πολύπειρο και «μπαρουτοκαπνισμένο» Βίκτωρα, να προβλέπει ότι στο πρώτο ανάποδο πέναλτι η συμμαχία θα μας αφήσει χρόνος! Ε, ούτε… βουλωμένο γράμμα να διάβαζε!
 

Στις 22 Αυγούστου 1998 ο Παναθηναϊκός επικρατεί με 2-1 του Πανηλειακού στο ΟΑΚΑ με ένα πέναλτι… ένα μέτρο έξω από την περιοχή, ευγενική «χορηγία» του ρέφερι Στεφανόπουλου. That’s it! H συμμαχία πήγε περίπατο και ο Μητρόπουλος δικαιώθηκε πανηγυρικά! Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά…;
 

Το φετινό καλοκαίρι προέκυψε πάλι μια «ερυθρόλευκη» - «πράσινη» συμμαχία, αυτή τη φορά με φόντο τις αλλαγές στη διοικητική πυραμίδα της Super League.
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συμφώνησαν στα πρόσωπα του νέου προέδρου (Τάκης Αγραφιώτης) και αντιπροέδρου (Στράτος Σωπήλης) καπνίζοντας την «πίπα της ειρήνης» σε επίπεδο Λίγκας.
 

Τι να το κάνεις όμως. Αν το καλοκαίρι του 1998 το ανάποδο πέναλτι του ρέφερι Σωτηρόπουλου «γκρέμισε» την τότε κίνηση των «12» και έστειλε ξανά στα… χαρακώματα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η ιστορία επαναλαμβάνεται 16 χρόνια μετά, αυτή την φορά με «πέτρα του σκανδάλου» τον Κώστα Φορτούνη.
 

Ας όψεται η μεταγραφή του Τρικαλινού μέσου στον Ολυμπιακό, έπειτα από την θεαματική «σφήνα» των «ερυθρόλευκων» στις διαπραγματεύσεις του μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή της Καϊζερσλάουτερν με τον Παναθηναϊκό (και τον ΠΑΟΚ).
 

Στο στρατόπεδο του «τριφυλλιού» όχι απλά ενοχλήθηκαν, αλλά τρελάθηκαν κι αφού πήραν εκείνο το χαρακτηριστικό… μελιτζανί χρώμα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έστειλαν το εξής λακωνικό και ξεκάθαρο μήνυμα προς τα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας: «εκεχειρία τέλος»!
 

Τελικά, εκτός από ένα ανάποδο πέναλτι (σύμφωνα με την ρήση του Βίκτωρα Μητρόπουλου) να που και μια μεταγραφή μπορεί να τινάξει μια συμμαχία στον… αέρα!


Ο Κουτσολιάκος στο Οστερμπεεκ
 

Το δρομολόγιο Πειραιάς – Οστερμπεεκ θα ακολουθήσει ο Πολ Κουτσολιάκος. 

Ο «χρυσοδάκτυλος» μάνατζερ θα επισκεφτεί σήμερα το αθλητικό κέντρο όπου διεξάγεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ, προκειμένου να συζητήσει με τους Θεσσαλονικείς και να ρυθμίσει – επί ολλανδικού εδάφους - τις τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο τετραετές συμβόλαιο του Ευθύμη Κουλούρη. 

Συμβόλαιο με βελτιωμένες αποδοχές για τον 18χρονο επιθετικό και μια υψηλή ρήτρα, επτά εκατομμυρίων ευρώ. Ετσι, για να κοιμούνται ακόμη πιο ήσυχοι στην Τούμπα.


 «Μανιάτικο» για Ιγκλέσιας
 

Εδώ ο Καστίγιο, εκεί ο Καστίγιο, που θα πάει ο Καστίγιο; Υπάρχει άραγε περίπτωση να δούμε τον Μεξικανό επιθετικό να μετακομίζει στο Περιστέρι…; 

Στην πιάτσα των ατζέντηδων το θεωρούν δύσκολο, αν όχι απίθανο. Εκτός πάλι κι αν ο ποδοσφαιριστής φροντίσει να αλλάξει Ελληνα εκπρόσωπο, ή έστω αν πάει ασυνόδευτος στη δυτική όχθη. 

Βλέπετε, ο Γιώργος Σπανός κρατάει ακόμη «μανιάτικο» στον Γιώργο Ξενίδη την μεταγραφική «αρπαγή» (με το αζημίωτο βεβαίως, βεβαίως) του Κινέζου Ματίας Ιγκλέσιας τον περασμένο Γενάρη. Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι! 



Ζητείται (ξένος) αρχιδιαιτητής
 

Κάθε άλλο παρά έχει ξεθυμάνει η προοπτική άφιξης ξένου αρχιδιαιτητή στην ΚΕΔ, όπως κυκλοφόρησε εσχάτως στα δημοσιογραφικά γραφεία και γενικότερα στην πιάτσα. Αντίθετα παραμένει «ζεστή» και θα συζητηθεί στο αυριανό ΔΣ της Super League, έχοντας μάλιστα σειρά προτεραιότητας στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

Μπορεί το κόστος της συνεργασίας με ξένο αρχιδιαιτητή να μην είναι μικρό, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έρθει στον σκληρό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά. 

Ευκαιρίες παντού υπάρχουν, φτάνει να ψάξει κανείς εκεί που πρέπει και να τις ανακαλύψει.


στο ψαχνό




@    Μπορεί ο Σάββας Παντελίδης να μην μακροημέρευσε στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη σεζόν, ωστόσο ποτέ δεν έπαψε  να τυγχάνει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους οργανωμένους οπαδούς του «Αγιαξ». Ο τεχνικός του Λεβαδειακού παρακολούθησε δια ζώσης στο Καρπενήσι το πρόσφατο φιλικό του ΠΑΣ με τον Πλατανιά και φρόντισε να χαιρετήσει δια χειραψίας τους άλλοτε συνοδοιπόρους του, βγάζοντας και μια αναμνηστική φωτογραφία με το «νούμερο 1» των «Blue Vayeros».


@    Τελειωμό δεν έχει το καλοκαιρινό σίριαλ Πουλίδο στον Ολυμπιακό. Τις μονές ημέρες ντύνεται στα ερυθρόλευκα και τις ζυγές συνεχίζει στην Τίγκρε! Κάτι σαν τον δακτύλιο. Μια φορά η ελληνίδα δικηγόρος που επισκέφτηκε πρόσφατα το Μεξικό για λογαριασμό της πειραϊκής ομάδας (όπως αποκάλυψε η στήλη) βρήκε άκρη με τους ουκ ολίγους εκπροσώπους του 23χρονου επιθετικού και όλα είναι ρυθμισμένα και τσεκαρισμένα τουλάχιστον από μανατζερικής σκοπιάς. Για τα υπόλοιπα μην παίρνουμε και όρκο.


@    Πρόβλημα λέει προέκυψε με την μεταγραφή του Φακούντο Περέιρα στον ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί η πρώην ομάδα του, η Σαν Λουίς, αξιώνει χρήματα καθώς υποστηρίζει πως δεν είναι ελεύθερος. Να θυμίσω τι έγραφα το περασμένο Σάββατο (19/7); «Μπορεί το συμβόλαιο του Αργεντινού ποδοσφαιριστή στη Χιμνάσια Λα Πλάτα να μην ξεπερνούσε τα 300 χιλιάρικα ετησίως, ωστόσο ποσοστό των δικαιωμάτων του «El Gordo» φαίνεται πως διατηρούσε η Σαν Λουίς από το Μεξικό, ανεβάζοντας έτσι το κόστος της μεταγραφής.  Πολλά τα λεφτά!».



@    Αρωμα Ελλάδας «κουβαλάει» το μεταγραφικό  «κανάλι»  του Φακούντο Περέιρα με τον ΠΑΟΚ. Βλέπετε πίσω από το καλοκαιρινό love story του Λατίνου μεσοεπιθετικού με την ομάδα της Θεσσαλονίκης «κρύβονται» δύο μάνατζερ, εκ των οποίων ο ένας είναι Ελληνας κι ο άλλος Αργεντινός που διατηρεί τα δέκα τελευταία χρόνια την βάση του στην Ελλάδα. Το «κρύβονται» βεβαίως είναι σχήμα λόγου, αφού αμφότεροι έσκασαν μύτη στο Οστερμπεεκ για τις τελικές συζητήσεις με τους Θεσσαλονικείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: