Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Η ήττα είναι σαν το λίπασμα: βρωμάει, αλλά κάνει καλό!

Υπάρχουν πολλών ειδών ήττες. Αλλες ισοδυναμούν με καταστροφή, άλλες είναι ντροπιαστικές, άλλες ανώδυνες, άλλες καλύτερες κι από νίκη. 

Κι όπως είχε πει κάποτε ο σπουδαίος κολεγιακός προπονητής του μπάσκετ Ρίκι Πιτίνο, «η ήττα είναι σαν το λίπασμα: βρωμάει, αλλά κάνει καλό». 

Ειδικότερα στην περίπτωση της πρωτάρας στη Super League Νίκης Βόλου, οι τρεις ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, χαλάνε τη βιτρίνα όχι όμως  - τουλάχιστον επί του παρόντος - και την… μανέστρα της προσφυγικής ομάδας στο «survivor» της μεγάλης κατηγορίας. Το "Marca - SL" εξηγεί το πώς και το γιατί...


Το «ναυάγιο» στη θάλασσα του Πειραιά στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος και η ήττα (3-1) από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, η εντός έδρας ήττα (1-0) από τον Ατρόμητο και η φρεσκότατη «τριάρα» (3-0) στην Τούμπα, ναι, μπορούν να χαρακτηριστούν ως ήττες... «εντός προγράμματος».

Κι αυτό δεδομένου πως οι αντίπαλοι ανήκουν στην πορώτη ταχύτητα της Super League και ο συντελεστής δυσκολίας για την πρωτάρα θεσσαλική ομάδα, ήταν ούτως η άλλως όχι απλά μεγάλος, αλλά και κάτι παραπάνω.
 

Αρκεί βέβαια (και) οι τρεις ήττες που… βρώμισαν να μην περάσουν στο ντούκου και να αποδειχτούν διδακτικές για τον Βίλιαν Φλουτ και τους παίκτες του, χρησιμοποιώντας αυτό το λίπασμα για να «θρέψουν» το δέντρο της επιβίωσης στη μεγάλη κατηορία.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά για να επιβεβαιωθεί έτσι και το περίφημο δόγμα του Ρίκι Πιτίνο και να μην... παραβρωμίσει το πράγμα!
 

Το πρόγραμμα για την Νίκη Βόλου «στρώνει» σε μεγάλο βαθμό στο επόμενο καρέ των αγώνων, αρχής γενομένης από το προσεχές εντός έδρας ματς με τον Εργοτέλη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
 

Ακολουθεί η δύσκολη αποστολή στη Λεωφόρο για τη «μάχη» με τον Παναθηναϊκό και στο «καπάκι» δύο εντός έδρας ματς με αντίπαλους τον Αστέρα Τρίπολης (6η αγωνιστική) και το Πανθρακικό (7η αγωνιστική).
 

«Το επόμενο παιχνίδι είναι στην έδρα μας, οπότε ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε κάποιους πόντους. Πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και θα πρέπει η ομάδα να πάρει τους πόντους που χρειάζεται για να μείνει στην κατηγορία», ήταν τα λόγια του Ολλανδού προπονητή στο «τρίτο ημίχρονο» της Τούμπας, χωρίς πάντως να επικαλεστεί τη διαχρονικώς ισχυρή άποψη του Ρίκι Πιτίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: