Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Γάμοι… α λα Ισπανικά! – Απ΄το παλιό... πάντρεμα Πανιωνίου – Εσπανιόλ στο «κανάλι» Αστέρα Τρίπολης –Βιγιαρεάλ!











Μπόλικη… σκόνη σήκωσε στην πιάτσα – όπως ήταν λογικό κι αναμενόμενο - η συνεργασία του Αστέρα Τρίπολης με την Βιγιαρεάλ. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι Αρκάδες οι βάσεις για τη συνεργασία των δύο ομάδων μπήκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησαν απεσταλμένοι τους στην Ισπανία.

Κατά την τριήμερη παραμονή των εκπροσώπων του Αστέρα στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του «κίτρινου υποβρύχιου», υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινή λειτουργία ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου, ενώ συζητήθηκαν περαιτέρω οι τρόποι ανάπτυξης των τομέων Marketing, Media, Ticketing, Academy και Merchandising. 

Δεν αποκλείεται φυσικά στο μέλλον, η συγκεκριμένη συνεργασία να φτάσει και σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. 

Οπως ακριβώς είχε συμβεί το καλοκαίρι του 2009 με μια άλλη συνεργασία ελληνικής ομάδας, όχι με την Βιγιαρεάλ, αλλά με έναν άλλο σύλλογο της Πριμέρα και συγκεκριμένα την Εσπανιόλ.

Τα παλιοσείρια ασφαλώς και θα θυμούνται την πολυδιαφημισμένη αδελφοποίηση του Πανιωνίου με την Εσπανιόλ το καλοκαίρι του 2009. 

Ο τότε μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Κώστας Τσακίρης, συνοδευόμενος από τον τότε τεχνικό Εμίλιο Φερέρα και τους Γιώργο Απέγητο και Εβανς Παυλόπουλο, βρέθηκαν στα γραφεία του ισπανικού συλλόγου και σε ειδική εκδήλωση επισημοποίησαν την αδελφοποίηση των δύο ομάδων για τα επόμενα χρόνια. 

Όπως ανέφερε η σχετική (κοινή) ανακοίνωση, η συνεργασία θα ξεκινούσε από ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών και θα έφτανε μέχρι την ανταλλαγή παικτών σε επίπεδο επαγγελματικών ομάδων, κυρίως βέβαια από την πλευρά της Εσπανιόλ προς τον Πανιώνιο. 

Πράγματι μάλιστα στην πορεία δύο παίκτες της ισπανικής ομάδας πήραν «φύλλο πορείας» για τη Νέα Σμύρνη.  Ο τερματοφύλακας Ισαάκ Μπεθέρα και ο Βραζιλιάνος αμυντικός Ουέλιγκτον Μπαρόνι. 

Ο πρώτος πέρασε και ίσα – ίσα που… ακούμπησε, αγωνιζόμενος σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια, ενώ ο δεύτερος ίδρωσε την φανέλα λιγάκι περισσότερο γράφοντας στο κοντέρ 15 ματς. 

Κι ένεκα που πιάσουμε τα παλιά, να θυμηθούμε κι αυτό: η μη πετυχημένη (όπως εξελίχτηκε) συνεργασία με την Εσπανιόλ, δεν αποθάρρυνε τον Πανιώνιο να επιχειρήσει εκ νέου να ανοίξει (ισπανικούς) δεσμούς συνεργασίας την άνοιξη του 2012 αυτή την φορά με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. 

Όπως είχε αναφέρει με δηλώσεις του εκείνη την περίοδο ο τότε α΄αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Γκλεζάκος, οι «κυανέρυθροι» επεδίωκαν  μια μελλοντική ευρύτερη συνεργασία με τα «λιοντάρια» της Βασκωνίας σε όλα τα επίπεδα.

Παρά το γεγονός πως οι Βάσκοι της Μπιλμπάο ήταν και παραμένουν άκρως τοπικιστές και δεν φροντίζουν ιδιαίτερα για τις  διεθνείς σχέσεις τους. 

Και όπως θρυλείται μάλιστα, προτιμούν να στείλουν δανεικό έναν παίκτη τους στην ομάδα του γειτονικού χωριού, παρά σε άλλη χώρα.  
  
ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (17/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: