Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι πειραιώτικοι… μύθοι του Πιέρ Ισά – Ο Αμαλφιτάνο, ο Ζίνιακ και το… αραχνιασμένο κοστούμι του μάνατζερ











Επεσαν και οι τίτλοι τέλους για τον Πιέρ Ισά στον Ολυμπιακό. Το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών «κλείδωσε», μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε η πειραϊκή ΠΑΕ.

Κάτι που ειρήσθω εν παρόδω έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως όσα έγραφε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ανήμερα της περασμένης πρωτοχρονιάς, σχετικά με την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης της εξόδο Ισά απ΄το λιμάνι, δεδομένου πως οι παίκτες που ήρθαν επί των ημερών του στον Ολυμπιακό στην πλειοψηφία τους δεν έκαναν απόσβεση της μεταγραφής τους. 

Για την αποκατάσταση της (μεταγραφικής) ιστορίας πάντως και τώρα που σήκωσε άγκυρα απ΄τον Πειραιά, η στήλη θα κάνει ένα μικρό rewind και θα βάλει δύο υποθέσεις στην πραγματική ιστορική διάστασή τους.

Το καλοκαίρι του ΄13 κυκλοφορούσε ευρέως στην πιάτσα και στα ΜΜΕ πως ο Ολυμπιακός διεκδικούσε τον Μόργκαν Αμαλφιτάνο από την Μαρσέιγ, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τα γαλλικά κονέ του Πιέρ Ισά.  

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου ο Αμαλφιτάνο αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο των «ερυθρόλευκων» κι έγινε η προσπάθεια για να κάνει το ταξίδι Μασσαλία-Πειραιάς. 

Μάλιστα φέρεται να είχε συμφωνήσει με τους ανθρώπους των Πειραιωτών, όμως, η Μαρσέιγ ανέβασε την προσφορά της για τον διεθνή Γάλλο, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός ν΄ αποσύρει το ενδιαφέρον του και να στραφεί σε άλλο ποδοσφαιριστή για τη θέση του επιτελικού μέσου.

Επί της ουσίας πάντως κι όπως γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον ο ίδιος ο Ισά, ουδέποτε υπήρξε επίσημη κρούση του Ολυμπιακού για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή. 

Στην γαλλική πιάτσα των ατζέντηδων θυμούνται σήμερα για τον αθλητικό διευθυντή των «ερυθρόλευκων» να μην έχει ανοίξει κανένα απολύτως μεταγραφικό κανάλι με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Και έτσι, πολύ απλά δουλειά δεν θα μπορούσε να γίνει. Ένα το κρατούμενο και συνεχίζω.

Προ μηνών έπαιξε δυνατά στο μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το όνομα του Αντρέ Πιέρ Ζίνιακ της Μαρσέιγ. 

Στην προκειμένη περίπτωση οι «ερυθρόλευκοι» διέψευσαν τα σενάρια για τον 29χρονο ποδοσφαιριστή παρά τα όσα έγραφαν στη Γαλλία περί επαφών και συζητήσεων για την μετακόμισή του στον Πειραιά. 

Και σε αυτή την περίπτωση οι καλά γνωρίζοντες πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις στην γαλλική πιάτσα των agents, έχουν να λένε πως ουδέποτε ο Ισά προσέγγισε τον εκπρόσωπο του Ζίνιακ στην προσπάθεια του να κλείσει το μεταγραφικό deal.

Οσο για το επόμενο βήμα του Πιέρ Ισά έπειτα από το τέλος της θητείας στον Ολυμπιακό….; Το πιθανότερo είναι πως θα βγάλει από την ναφθαλίνη το κοστούμι του μάνατζερ το οποίο φορούσε προτού προσληφθεί στην πειραϊκή ΠΑΕ. 

Είναι αυτό που με σοφία αναφέρει η λαϊκή ρήση, «μάθε τέχνη κι άστηνε κι άμα ξεμείνεις πιάστηνε…». 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (1/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: