Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

«Μούδιασαν» με τον Εσιέν στην Ελευσίνα μια φορά…













Ο Μίκαελ Εσιέν ήταν «talk of the town» το απόγευμα της Τετάρτης (16/9) στην Ελευσίνα. 

Βλέπετε στο φιλικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τους «σταχυοφόρους» όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένο πάνω του, δεδομένου πως επρόκειτο για μια καλή ευκαιρία να τσεκαριστούν οι δείκτες της αγωνιστικής ετοιμότητας του. 

Ο Γκανέζος μέσος και κορυφαίο (βάσει βιογραφικού) μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» το φετινό καλοκαίρι, μετρούσε μέχρι την επίσκεψη στην εξωτική Ελευσίνα, δύο όλες κι όλες συμμετοχές σε φιλικά προετοιμασίας και… πάπαλα!

Τι συμπεράσματα βγήκαν από την εμφάνιση του 32χρονου παίκτη…; 

Ρίχνοντας μια ματιά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, κυκλοφορούν διάφοροι χαρακτηρισμοί: «ταύρος», «απλός», «ουσιαστικός», «έτοιμος»…. Απ΄όλα έχει ο μπαξές. Διαλέγεις και παίρνεις.

Μια φορά εντός των πράσινων τειχών, μάλλον δεν υπάρχει άκρατος ενθουσιασμός για την εικόνα του Εσιέν… στην Ελευσίνα μια φορά που λένε κι οι στίχοι του γνωστού τραγουδιού.

Ναι, μοίραζε σωστά το παιχνίδι. Ναι, «τάισε» με μπαλιές τους συμπαίκτες του. Ναι, ήταν απλός και ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Αυτή είναι η λαμπερή πλευρά του φεγγαριού! 

Διότι υπάρχει και η σκοτεινή, σύμφωνα με την οποία ο Γκανέζος άσος  έδειξε τρομερή αδυναμία στο σπριντ, δεν πήρε τελικές προσπάθειες και δεν πάτησε την αντίπαλη περιοχή. 

Κι όλα αυτά  χωρίς ιδιαίτερα μαρκαρίσματα από τους αντιπάλους, κάτι μάλλον ασυνήθιστο για την θέση (βλ. αμυντικό χαφ) στην οποία αγωνίζεται. Ούτε… επίτηδες να το έκαναν οι οικοδεσπότες. Λέμε τώρα. 

Παρεμπιπτόντως μάλιστα και έτσι για να τα λέμε και να γράφουμε όλα, κάποια στιγμή μετά το τέλος του ματς, τον πήρε (ελαφρώς, αλλά τον πήρε) και η… μπάλα των αποδοκιμασιών των οπαδών του «τριφυλλιού» κατά του Γιάννη Αναστασίου. Είναι αυτό που με σοφία αναφέρει ο λαός… «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»!

Μια φορά οι παροικούντες το «τριφύλλι» αποχώρησαν από της Ελευσίνας τα μέρη «μουδιασμένοι» με τον Εσιέν, έστω κι αν δεν επρόκειτο για το πιο ανταγωνιστικό τεστ. 

Ο Γκανέζος χρειάζεται ακόμη χρόνο (προπονητικό και αγωνιστικό) για να βρει τα πατήματά του και πολύ δε περισσότερο να σηκώσει με επιτυχία τον ρόλο του ηγέτη για τον οποίο αποκτήθηκε (έναντι αδράς αμοιβής) το καλοκαίρι, δημιουργώντας τεράστιες προσδοκίες στον κόσμο της ομάδας.   


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (18/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: