Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Η… μυστική ρήτρα του Αρνεσεν! - Το «παράθυρο» του ΠΑΟΚ για το σπάσιμο του κλειστού συμβολαίου του Δανού αθλητικού διευθυντή
















Το ημερολόγιο έγραφε 27 Μαΐου 2015. Στο pre game της αναμέτρησης των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό , η ΠΑΕ ΠΑΟΚ επιφύλασσε μια έκπληξη στους οπαδούς της ομάδας (και όχι μόνο) ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με τον Φρανκ Αρνεσεν, υποδεχόμενη μετά βαΐων και κλάδων τον Δανό στην Θεσσαλονίκη.  

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο νέος αθλητικός διευθυντής (Sports Director) της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ο Φράνκ Άρνεσεν» ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση σηκώνοντας τεράστια… σκόνη στην συμπρωτεύουσα και γενικότερα στην εγχώρια πιάτσα. 

Επτά μήνες δεν υπάρχει ο ίδιος ενθουσιασμός γύρω από το πρόσωπο του νέου αθλητικού διευθυντή. 

Οι πρόσφατες αλλαγές στην εσωτερική δομή της ΠΑΕ επηρεάζουν και τα μεταγραφικά ζητήματα και τη δυναμική του Αρνεσεν σε θέματα που άπτονται της ενίσχυσης του ρόστερ. 

Κάτι που κατέστησε σαφές – έστω κι αν δεν το είπε φόρα παρτίδα - ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκος Βεζυρτζής σε συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας (28/12) στην ΕΡΤ 3 προαναγγέλλοντας συλλογικές αποφάσεις στα μεταγραφικά θέματα.   

 «Περιμένουμε και τον Άρνεσεν και όλοι μαζί συλλογικά θα αποφασίσουμε για τις μεταγραφές. Οι αποφάσεις δεν θα παίρνονται μόνο από τους Αγγελίδη, Άρνεσεν αλλά θα έχω λόγο και εγώ σε αυτές τις αποφάσεις. 

Ο Αγγελίδης παραμένει πρόεδρος ενώ ο Αρνεσεν θα είναι αθλητικός διευθυντής» τόνισε ο νέος αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Εκείνο που δεν ανέφερε (όπως και η ανακοίνωση του Μαίου) είναι μια άκρως σημαντική λεπτομέρεια στο τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ με τον Φρανκ Αρνεσεν. Τι είδους λεπτομέρεια; 

Την… μυστική ρήτρα ανανέωσης που δίνει το δικαίωμα στους Θεσσαλονικείς να «ζυγίσουν» εκ νέου και να αποφασίσουν, αν θα πορευτούν ή όχι μαζί με τον Δανό αθλητικό διευθυντή και για τα δύο επόμενα χρόνια. 

Στην περίπτωση που στον ΠΑΟΚ επιθυμούν να μην συνεχίσουν με τον Αρνεσεν, έχουν την ευκαιρία μέχρι τις 31 Μαΐου να τον ενημερώσουν και να πάρουν «διαζύγιο», χωρίς ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση. 

Σε διαφορετική περίπτωση μετά τις 31 Μαίου ενεργοποιείται η ρήτρα ανανέωσης για δύο ακόμη χρόνια, με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει 300.000 ευρώ – όπως είχε αποκαλύψει η στήλη στις 27/11 - σε περίπτωση πρόωρου «game over». 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (30/12)

Δεν υπάρχουν σχόλια: