Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο αξέχαστος Ψωμιάδης και το... τάμα του Ονουάτσι!

Τεράστια… σκόνη σήκωσε στην πιάτσα η είδηση του θανάτου του Μάκη Ψωμιάδη.

Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, ατζέντηδες έχουν να λένε και να θυμούνται τα δικά τους για τον «Big Mac». 


Μπορεί να΄χε πολέμιους και φίλους σε κάθε περίπτωση όμως και ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συμπάθειες ή αντιπάθειες, αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι την εποχή της θητείας του στην Καβάλα, αποτέλεσε ένα από τα αγαπημένα παιδιά του εκλιπόντος και τον έβλεπε (διαχρονικά) σαν πατέρα του! 

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των «αργοναυτών» τιμώρησε κάποτε τον Νιγηριανό επιθετικό για ένα παράπτωμά του, όχι όμως με τους κλασικούς παραδοσιακούς τρόπους. Τι ακριβώς συνέβη…;  

Ο Ψωμιάδης φέρεται να επισκέφτηκε μαζί με τον ποδοσφαιριστή παρέα τη γειτονική στην Καβάλα, Νέα Καρβάλη, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Αγίου Γρηγορίου. 

Παρεμπιπτόντως, όσο καιρό ο «Μάκαρος» ζούσε στην Καβάλα, κάθε πρωί πήγαινε στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου και προσκυνούσε το σκήνωμά του. 

Άλλωστε η προσευχή νωρίς το πρωί και το άναμμα ενός κεριού, αποτελούσε καθημερινή συνήθεια του.

Για να επανέλθουμε, αφού ο Ονουάτσι προσκύνησε, αμέσως μετά ο «Big Mac» τον προέτρεψε να προσφέρει στην εκκλησία ένα σεβαστό ποσό, το οποίο υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν το πρόστιμο της τιμωρίας του. 


Όπως αντιλαμβάνεστε το πρόστιμο μετατράπηκε σε τάμα (!) με τον Ψωμιάδη να πετάει στο τέλος την φοβερή ατάκα: «αγαπούλα, βοήθειά σου»!.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: