Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η απόσβεση του («αντί - Μαυρία») Κλωναρίδη

(φωτ.-www.pao.gr)
Αν περάσουμε στα... ψιλά το παρθενικό του γκολ στο ματς Κυπέλλου με τον Εργοτέλη, τότε η μηχανή πήρε για τα καλά μπροστά στο ματς (9/11) με τον Αρη στο «Κλ.Βικελίδης».

Καιρός ήταν - εδώ που τα λέμε - να αρχίσει να δικαιώνει ο Βίκτωρας Κλωναρίδης τους «πράσινους» για την επιμονή, καθώς επίσης και για τους λεπτούς χειρισμούς στην υπόθεση της μεταγραφής του το φετινό καλοκαίρι.

Η ρήτρα (2 εκατ. ευρώ) σε περίπτωσή αγοράς του από άλλη ελληνική ομάδα που είχε βάλει η ΠΑΕ ΑΕΚ όταν παραχώρησε το καλοκαίρι του 2012 το νεαρό επιθετικό στη Λιλ, λίγο έλειψε να τινάξει στον... αέρα την κοινή επιθυμία «τριφυλλιού» και Κλωναρίδη περί της μεταξύ τους συνεργασίας.
 

Τα καλύτερα γκολ όμως ενίοτε μπαίνουν στις καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στη φαρέτρα του τον «Κλώνα» την τελευταία ημέρα των καλοκαιρινών μεταγραφών παρακάμπτοντας την ρήτρα της ΑΕΚ από την στιγμή που η Λιλ αποδέσμευσε τον παίκτη και του επέτρεψε να ενταχθεί ως ελεύθερος στο ρόστερ του «τριφυλλιού»

Ο Κλωναρίδης ήρθε στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να παίξει ουσιαστικά το ρόλο του «αντί – Μαυρία». 


Τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά( όπως η καλή τεχνική και η ταχύτητα) έκαναν «γκελ» σε μεγάλο βαθμό στο Νίκο Νταμπίζα.

Ακόμη και μετά τις πρώτες άχρωμες εμφανίσεις του ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει πως μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πρώτα «βιολιά» της «ορχήστρας» του Παναθηναϊκού.
 

Σημειωτέων πως καλή άποψη για τον Κλωναρίδη είχε το καλοκαίρι και ο Γιάννης Αναστασίου, βλέποντας στο πρόσωπό του έναν ταλαντούχο παίκτη με δίψα και προοπτική.


Η πικρή εμπειρία του εξωτερικού

Κάνοντας ένα γρήγορο focus στο βιογραφικό του αξίζει να θυμηθούμε πως το καλοκαίρι του 2012 ο εν λόγω ποδοσφαιριστής άνοιξε τα ευρωπαϊκά φτερά του υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Λιλ.
 

Ωστόσο, ο άγουρος και άπειρος Κλωναρίδης δεν κατάφερε να επιβιώσει στον απαιτητικό και σκληρό κόσμο του Σαμπιονά μέσω της γαλλικής ομάδας, με τη φανέλα της οποίας είχε όλες και όλες 5 συμμετοχές. 

Τον Γενάρη έφυγε δανεικός για τη Μουσκρόν χωρίς να πάντως να καταφέρει να «κουμπώσει» ούτε με τη βελγική ομάδα (7 συμμετοχές – 2γκολ). Ετσι, ο επαναπατρισμός το καλοκαίρι έμοιαζε μονόδρομος.


Οι μέντορες Χιμένεθ και Κωστένογλου

Δύο προπονητές πίστεψαν όσο λίγοι στο ταλέντο του και τους οφείλει πολλά. 

Ο Μανόλο Χιμένεθ που τον «τσίμπησε» από τα τμήματα υποδομής στην ΑΕΚ και εισηγήθηκε την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου και ο Νίκος Κωστένογλου που ορμώμενος από την ταχύτητα και την τεχνική κατάρτιση του, τον μετέτρεψε από κεντρικό χαφ σε πλάγιο επιθετικό. 



Η συνεργασία και το «διαζύγιο» με τον Τσιάρτα

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξή του έπαιξε ο άλλοτε μάνατζερ του Βασίλης Τσιάρτας, με τον οποίο τα τσούγκρισαν και διέκοψαν τη συνεργασία τους έπειτα από τη μεταγραφή του στη Λιλ.
 

Για την ιστορία, ο «El Mago» πίστευε σε τεράστιο βαθμό στον μικρόμ όσο τον είχε υπό την στέγη και την προστασία του. Θεωρούσε ότι διέθετε όλο το πακέτο προκειμένου να αφήσει εποχή και μάλιστα φέρεται να τον εκτιμούσε ποδοσφαιρικά περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη στο πελατολόγιό του.
 

Τέλος, να θυμίσουμε πως ο Κλωναρίδης έχει γεννηθεί στην πόλη Σεράινγκ του Βελγίου από Ελληνα πατέρα και Βελγίδα μητέρα. Σε ηλικία πέντε μηνών η οικογένειά του βρέθηκε στην Ουγκάντα της Αφρικής μέχρι να έρθει στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: