Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

«Bλέπει» άρθρο 99 ο Πανιώνιος - Σύλληψη για χρέη πρωτοκλασάτου παράγοντα της Super League!


 
Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως ακριβώς δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου.

Ο Πανιώνιος εκπέμπει…SOS! Την ώρα που σε αγωνιστικό επίπεδο το καράβι αρχίζει τελευταία να μπάζει πολλά νερά και να κινδυνεύει με το «ναυάγιο» του υποβιβασμού, την ίδια στιγμή η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ τείνει να προκαλέσει ασφυξία στο σύλλογο της Νέας Σμύρνης και να βγάλει νοκ- άουτ τους «κυανέρυθρους», ακόμη και νωρίτερα από το φινάλε του πρωταθλήματος.
 

Σύμφωνα με το δεύτερο απολογιστικό σημείωμα για την οικονομική θέση της ΠΑΕ το 2012 και το 2013 που έδωσε προ ημερών στη δημοσιότητα η διοίκηση, το χρέος της εταιρείας είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ.
 

Τα 2,9 εκατομμύρια είναι τα οφειλόμενα προς το δημόσιο, που έχουν δημιουργήσει αρρυθμία στην λειτουργία της ΠΑΕ, καθώς οποιοδήποτε προϋπολογισμένο έσοδο από εδώ κι εμπρός γίνεται άμεσα απαιτητό με τη μορφή κατάσχεσης.
 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης του χρέους μέσω μιας λύσης άμεσης, βιώσιμης και με προοπτική , προκειμένου να συνεχίσει η ΠΑΕ να΄χει… σφυγμό και να αποφύγει τον οικονομικό «στραγγαλισμό», οι διοικούντες τον Πανιώνιο συναντήθηκαν προ ημερών (χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό προς τα έξω) με τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.
 

Μέσα από την συζήτηση με το δημόσιο λειτουργό και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων του συλλόγου, έπεσε στο τραπέζι ως ενδεχομένως μοναδική πιθανή λύση για την σωτηρία της ΠΑΕ, η κατάθεση αίτησης για την υπαγωγή της στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
 

Κάτι που δύναται να προσφέρει (τουλάχιστον σε πρώτο χρόνο) ένα διάστημα προστασίας στην ΠΑΕ από τους πιστωτές της, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής και την απόφαση του δικαστηρίου.
 

Από κει και πέρα κι εφόσον όλα πάνε καλά και ολοκληρωθεί η ένταξη της εταιρίας στο άρθρο 99, θα ακολουθήσει ένα «κούρεμα» του χρέους προς κάθε κατεύθυνση, ενώ η καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων προς το δημόσιο θα γίνει σταδιακά μέσω μέχρι και 100 δόσεων.
 

Αυτό είναι κάτι που θα προσφέρει το «φιλί της ζωής» στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, δεδομένου πως η οικονομική θέση της ΠΑΕ χειροτερεύει μέρα με την μέρα, νέος επενδυτής δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και ο παλιός γνώριμος και άλλοτε μεγαλομέτοχος Κωνσταντίνος Τσακίρης δεν δείχνει (τουλάχιστον επί του παρόντος) έτοιμος να το πάρει πάνω του και να επιστρέψει στον Πανιώνιο.



Σύλληψη πρωτοκλασάτου παράγοντα

Μορφή επιδημίας τείνουν να πάρουν οι συλλήψεις για χρέη προς το δημόσιο. Την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκε το τελευταίο κρούσμα. Πρωτοκλασάτος παράγοντας ΠΑΕ της Super League, «χτυπημένος» τους τελευταίους μήνες με ουκ ολίγα βάσανα και σκοτούρες στις επιχειρήσεις του, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος ασφάλειας της πόλης που εδρεύει, για μη καταβολή χρεών και ασφαλιστικών εισφορών προς το Δημόσιο. 


Για τον ίδιο λόγο την πόρτα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών πέρασαν μαζί του και δύο συγγενικά του πρόσωπα και αφού απολογήθηκαν, εν συνεχεία και οι τρεις έμειναν ελεύθεροι. Τα εν οίκω, μη εν δήμω!


Ο «χοντρός» Λιονέλ Νιούνιες!
 

Το παρατσούκλι «gordo» δηλαδή χοντρός, τα παραδοσιακά παραπανίσια κιλά που κουβαλάει πάνω του και η αδυναμία του για τις τηγανιτές πατάτες, δεν αποθάρρυναν τον ΟΦΗ να αλλάξει δαχτυλίδια με τον Λιονέλ Νούνιες στο φινάλε των μεταγραφών. 

Αν ο Αργεντινός επιθετικός περιοριστεί στις τηγανιτές πατάτες και δεν παίξει μπάλα (α λα… Μακουκούλα) και με τα πιτόγυρα και καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της θέσης του μοναδικού φουνταριστού στο 4-2-3-1, τότε ναι, μπορεί να΄χει τύχη και να μακροημερεύσει στο Ηράκλειο. Ειδάλλως λίγα θα΄ναι τα ψωμιά του! Καθρέφτης το γήπεδο και τα σουβλατζίδικα!


«Σότο» με Τσιώλη!
 

Με ένα πρώτης τάξεως «σότο» (όπως αποκαλείται στη δημοσιογραφική διάλεκτο η «πάσα» μη έγκυρης είδησης) έμοιαζαν όσα έλεγε ο  Γιάννης Κομπότης στο περιθώριο του προχθεσινού ΔΣ της Super League, σχετικά με την ανεύρεση νέου προπονητή για τον Λεβαδειακό. «Βρίσκομαι σε επαφή με τον Σάκη Τσιώλη…» ανέφερε ο μεγαλομέτοχος του Βοιωτών στους διαδρόμους της οδού Αστροναυτών, ώσπου λίγη ώρα αργότερα, κυκλοφόρησε η συμφωνία με τον Σάββα Παντελίδη. 

Οχι πάντως με τα λεγόμενα περί Τσιώλη, «τσίμπησε» όλος ο πληθυσμός. Βλέπετε, κυκλοφορούν ανάμεσά μας και οι καλά γνωρίζοντες τις «βελούδινες» σχέσεις των δύο ανδρών και για αυτό απέκλεισαν οποιαδήποτε προοπτική συνεργασίας τους.


Στο ψαχνό

@    11 εκατομμύρια ευρώ μετρητά και άμεσα καταβλητέα προσφέρει ο Ιβάν Σαββίδης για να καθαρίσει την «μπουγάδα» των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Η αντιπρόταση που έφτασε στον μεγαλομέτοχο του Δικεφάλου, όχι απλά δεν ήταν αυτή που θα περίμενε, αλλά τον έκανε δίχως ίχνος υπερβολής να του φύγει το τηλέφωνο μέσα από τα χέρια και να ψελλίζει με αγανάκτηση μεταξύ ελληνικών και ρώσικων… «αθάνατο ελληνικό δημόσιο»! Λεπτομέρειες προσεχώς, καθότι το οικονομικό – κυβερνητικό ρεπορτάζ συνεχίζεται.



@    Τι κι αν ο ΟΦΗ δεν εξασφαλίσει αδειοδότηση το προσεχές καλοκαίρι. Μικρό το κακό, διότι των φρονίμων τα (κρητικά) παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Και κάθε άλλο παρά τυχαίες είναι οι πρόωρες ανανεώσεις συμβολαίων (Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης) και τα συμβόλαια διάρκειας 1,5 χρόνου που έβαλε ο Μάνθος Πουλινάκης να υπογράψουν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές. Μεγάλο πράγμα η φορολογική ενημερότητα την σήμερον ημέρα και χαράς σε αυτούς που την έχουν!


 

@    Η εξασφάλιση της παραμονής αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση για τον Εργοτέλη. Ολα τα άλλα, έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Μαζί και ο επικείμενος ανασχηματισμός του ΔΣ, για τον οποίο έχει γίνει μια άλφα προεργασία στο Ηράκλειο. Μια φορά, ο νυν πρόεδρος Γιάννης Δασκαλάκης έχει κερδίσει πολλούς πόντους και το πιθανότερο είναι να παραμείνει κανονικά στο πόστο του, εκτός πάλι κι αν γίνει η σούπερ – έκπληξη με πρόσωπο υπεράνω… υποψίας.


@    Το καλοκαίρι θα κριθεί η τύχη του Πιερ Ισά στον Ολυμπιακό. Ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» έχει να επιδείξει συν και πλην, το διάστημα της θητείας του στην πειραϊκή ομάδα. Μια φορά, εκείνη η κατηγορηματική τοποθέτηση τον περασμένο Νοέμβρη «δεν θα φύγει κανένας παίκτης τον Γενάρη» δημιουργεί όσο να΄ναι πολλά ερωτηματικά: απειρία, αναξιοπιστία, ή κακός συγχρονισμός με τη διοίκηση…;

Δεν υπάρχουν σχόλια: