Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο Γιονγκ Γιαν Λι του ΠΑΣ Γιάννινα και η… Κορεάτικη χορηγία!

(φωτ.-www.passports.gr)
Το φιλικό παιχνίδι της Τετάρτης (5/3) της Εθνικής ομάδας με την Νότιο Κορέα, θα… ταξιδέψει τον Γιώργο Χριστοβασίλη δύο χρόνια πίσω. 

Τον Ιανουάριο του ΄12 ο ΠΑΣ Γιάννινα έφερε για τράιλς τον Νοτιοκορεάτη στόπερ Γιονγκ Γιαν Λι στην Ηπειρο, ευελπιστώντας πως θα χτυπήσει με ένα… σμπάρο δύο τρυγόνια! Το «Marca – SL» ξεσκονίζει το αρχείo...

Ο Νοτιοκορεάτης στόπερ Γιονγκ Γιαν Λι πέρασε με επιτυχία τα δοκιμαστικά στα οποία υποβλήθηκε από τον τότε τεχνικό του ΠΑΣ Αγγελο Αναστασιάδη παρά το μειονέκτημα να μην μιλάει καμία άλλη γλώσσα πλην της μητρικής!

Ετσι, την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έκδοση του δελτίου του στην ΕΠΟ. 


Στην πορεία όμως η μεταγραφή του  ποδοσφαιριστή εν τέλει «ναυάγησε». Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είχε υπογράψει ποτέ επαγγελματικό συμβόλαιο και για να γινόταν η μεταγραφή του, θα έπρεπε αυτή να είχε τακτοποιηθεί μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής των συμφωνιών της UEFA μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2011.
 

Κάτι που δεν είχε γίνει και διαπιστώθηκε αργά από τους ανθρώπους του ΠΑΣ, με αποτέλεσμα ο Κορεάτης αμυντικός να επιστρέψει την πατρίδα του.
 

Αν και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, δόθηκε τότε μια διαφορετική εκδοχή για μη ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον ΠΑΣ. Ποια ήταν αυτή; 

Το μεταγραφικό deal φέρεται να χάλασε από την στιγμή που δεν ήρθε ποτέ στα Γιάννενα η χορηγία από την Κορέα, την οποία υποσχέθηκαν στον Χριστοβασίλη, όταν του πρότειναν την απόκτηση του εν λόγω ποδοσφαιριστή.
 

Πίσω από τον Νοτιοκορεάτη παίκτη «κρυβόταν» κάποια εταιρία από την χώρα της Απω Ανατολής, που σχεδίαζε και φιλοδοξούσε να πραγματοποιήσει επενδυτικό άνοιγμα στην χώρα μας, όχι μόνο στα Γιάννενα, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, κάτι τελικά που ουδέποτε συνέβη, με αποτέλεσμα ο Γιονγκ Γιαν Λι να μην φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: