Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στην Ταϊτή ο «Περιστεριώτης» Πασκάλ Βαϊρουά!

Τα «παλιοσείρια» στη δυτική όχθη του ποταμού, ασφαλώς και θα θυμούνται πολύ καλά τον Πασκάλ Βαϊρουά! 

Εναν από τους πιο λαμπερούς ξένους παίκτες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Ατρόμητου, την εποχή μάλιστα που η ομάδα του Περιστερίου «χτυπούσε κάρτα» στα… αλώνια της Γ΄Εθνικής. 

Τα χνάρια του άλλοτε διεθνούς Γάλλου ποδοσφαιριστή, εντοπίζονται πλέον στην Ταϊτή!

Το καλοκαίρι του 1999 και όταν ήταν πια στη δύση της σπουδαίας καριέρας του, ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ατρόμητου. Τι θα λέγατε να θυμηθούμε το βιογραφικό του...;
 

22 συμμετοχές και 1 γκολ με την Εθνική Γαλλίας την τετραετία 1990-1994. Στο εγχώριο πρωτάθλημα αγωνίστηκε στην Οσέρ από το 1985 μέχρι το 1995 (287 συμμ.) και στην Καέν από το 1995 μέχρι το 1999 (74 συμμ.).
 

Σύμφωνα με τον αστικό μύθο ερχόμενος στην Ελλάδα δεν γνώριζε (!) πως ο Ατρόμητος αγωνιζόταν στην Γ΄Εθνική, αφού του είχαν μεταφέρει πως παίζει στη μεγάλη κατηγορία και η προσφορά που του είχαν κάνει δεν παρέπεμπε σε ομάδα τρίτης κατηγορίας.
 

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, εν τέλει παρέμεινε για ενάμιση χρόνο στο Περιστέρι σημειώνοντας 13 γκολ σε 38 παιχνίδια.

Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα ο «Πασχάλης» (όπως τον αποκαλούσαν στα μέρη μας) γύρισε στη Γαλλία και, αφού αγωνίστηκε στην Τουρ και τη Σταντ Οσερουά, κρέμασε τα παπούτσια του το 2005.
 

Εν συνεχεία ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες της γαλλικής Οσέρ, ενώ εσχάτως ανέλαβε το ίδιο πόστο στην FC Tefana της Ταϊτής που αποτελεί και τη γενέτειρα χώρα του.
 

Μάλιστα ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου Λόρεντ Χάινες δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρόσληψή του, τονίζοντας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Καλωρίζουμε τον Πασκάλ. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να έχουμε ένα τόσο έμπειρο άτομο στην ομάδα μας. 

Σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ θα βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες και ελπίζουμε να τους φτάσει σε ένα πολύ καλό επαγγελματικό επίπεδο».
 

Σημειωτέον πως στο πρωτάθλημα της Ταϊτής και συγκεκριμένα στην AS Pirae μεταπήδησε ο επίσης «δικός» μας Μαραμά Βαϊρουά (και ξάδερφος του Πασκάλ) έπειτα από την λύση της συνεργασίας του με τον Πανθρακικό το καλοκαίρι του 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: