Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Προξενητής» ο Μιγκέλ Ριέρα – Ο Ισπανός ατζέντης και τεχν. διευθυντής της Αστάνα 1964 «πάντρεψε» την ομάδα από το Καζακστάν με τη Νίκη Βόλου / Τα «Σέλουκ-όπαιδα» και ο ΟΦΗ/ «Τελειώνει» ο Καμπάνταης από τον Πανιώνιο / Ο υποψήφιος Βέλιτς και η κρητική «προίκα» / Χάνουν την... μπάλα οι μάνατζερ με την Κέρκυρα / Ενδιαφέρον Μαρινάκη για τον επόμενο σταθμό του Βίκτορ Σάντσεθ / Συνέντευξη Τύπου ο Πανόπουλος για το «ταμείο» και τα σχέδια της νέας σεζόν στην Ξάνθη

 







Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 13 Ιουνίου.

Τα επινίκια της Νίκης Βόλου για την προαγωγή στη Super League, περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Αστάνα 1964 από το Καζακστάν.
 

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της θεσσαλικής ομάδας… «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της ΠΑΕ Ανδρέα Πάτση, στο Καζακστάν στις 4 Μαΐου 2014 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της Astana 64 Γκαλίμ Ιμπραέφ, η οποία αποβλέπει στη συνεργασία των δύο πλευρών σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου μέσω ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, στην ανάπτυξη κοινών δράσεων σε θέματα ακαδημιών, εγκαταστάσεων, σεμιναρίων, εκπαίδευσης».
 

Οπως πίσω όμως από κάθε μεταγραφή «κρύβεται» κι ένας μάνατζερ, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση το «πάντρεμα» της Νίκης Βόλου με την Αστάνα 1964, φέρνει την σφραγίδα ενός ατζέντη.
 

Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως ο λεγάμενος τυγχάνει να΄ναι και ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου από το Καζακστάν. Και το όνομα αυτού, Μιγκέλ Ριέρα.
 

Ο Ισπανός μάνατζερ θεωρείται «δικός» μας υπό την έννοια πως έχει παντρευτεί Ελληνίδα και επί σειρά ετών διατηρούσε τη μόνιμη έδρα του στη Θεσσαλονίκη, έχοντας «τρέξει» ουκ ολίγες μεταγραφές σε ελληνικές ομάδες.
 

Ο Μιγκέλ Ριέρα ήρθε σε συμφωνία τον περασμένο Νοέμβριο με τον σύλλογο από το Καζακστάν και υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια, ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή.
 

Ο Ισπανός μάνατζερ διατηρεί ανοιχτό κανάλι και με τη Νίκη Βόλου και μάλιστα τον περασμένο Γενάρη, έστειλε με «φύλλο πορείας» στην θεσσαλική πόλη τον Καζάκο μέσο Ζόμαρτ Ρσάλιν.
 

Ωστόσο, ο 23χρονος μέσος δεν ήταν της μοίρας γραφτό να ρίξει άγκυρα στον Παγασητικό (παρά τη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων) λόγω κάποιων γραφειοκρατικών προβλημάτων.
 

Μια φορά, η συνεργασία Νίκης Βόλου – Αστάνα έχει ήδη ξεκινήσει σε επίπεδο μεταγραφών, δεδομένου πως η ομάδα από το Καζακστάν έχει ανακοινώσει την μεταπήδηση του 22χρονου Καζάκου επιθετικού Ντένις Προκοπένκο στον σύλλογο του Βόλου, με τις «ευλογίες» φυσικά του τεχνικού διευθυντή Μιγκέλ Ριέρα.
    


Τα «Σέλουκ-όπαιδα» και ο ΟΦΗ!
 

Φαρδιά - πλατιά την υπογραφή του Ντμίτρι Σέλουκ φέρνει η μεταγραφή του Ντάνιελ Φερνάντες στον ΟΦΗ. Ο Ισπανός δεξιός μπακ ανήκει στο πλούσιο πελατολόγιο του Ουκρανού μάνατζερ ο οποίος μετά το τέλος της άτυπης συνεργασίας με τον Εργοτέλη την σεζόν που μας πέρασε, ανοίγει πλέον… παρτίδες με τον συμπολίτη ΟΦΗ. 

Γι΄αυτό ας μην αποκλείουμε το ίδιο δρομολόγιο (Παγκρήτιο – Γεντί Κουλέ) να ακολουθήσουν και κάποιοι άλλοι πρώην «Εργοτελίτες» και «Σελουκ-όπαιδα» (Φράντισεκ Κούμπικ και Ντέλε Αντελέγιε).

Παρεμπιπτόντως και για την ιστορία, ο Σέλουκ επιχείρησε να κατεβάσει στο Ηράκλειο τον περασμένο Γενάρη (και) τον Ντάνιελ Φερνάντες για λογαριασμό του Εργοτέλη, χωρίς όμως επιτυχία, κάτι που πέτυχε πέντε μήνες αργότερα στέλνοντας τον Ισπανό αμυντικό στον ΟΦΗ. 


Αρχηγός ο Κουτσούρης


Την… μπάλα έχουν χάσει οι ατζέντηδες με την Κέρκυρα. Σε ποιον να τηλεφωνήσουν προκειμένου να συζητήσουν για μεταγραφές και ανανεώσεις; Στον Χάρη Κουτσούρη, ή στον Γιώργο Λιμπάντση; 


Το πρόσφατο μπάχαλο και δεδικασμένο με τον Μάριο Γκόμες (η ανανέωση του οποίου εγκρίθηκε από τον Λιμπάντση και ακυρώθηκε από τον Κουτσούρη) δημιούργησε αναπόφευκτα σύγχυση και πολλές απορίες στην πιάτσα των μανατζαρέων. 

Τα πράγματα όμως είναι περισσότερα απλά και όχι όσο μπλεγμένα δείχνουν. Από την στιγμή που ο πρόεδρος Κουτσούρης είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω!


«Τελειώνει» ο Καμπάνταης
 

Από εξώδικο σε εξώδικο, υπάρχει διαφορά! Ετσι και στον Πανιώνιο. Αλλο το εξώδικο που έστειλε για την ΠΑΕ για τα οφειλόμενα χρήματα ο Ευθύμης Κουλοχέρης κι άλλο εκείνο του Λεωνίδα Καμπάνταη. Επί της ουσίας βέβαια, πρόκειται για δύο πανομοιότυπα νομικά χαρτιά, με μια ειδοποιό διαφορά. 

Στη Νέα Σμύρνη γίνεται προσπάθεια να καλμάρουν τον Κουλοχέρη και να τον διατηρήσουν στο έμψυχο δυναμικό των «κυανέρυθρων», σε αντίθεση με τον Καμπάνταη που δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα εν όψει της νέας σεζόν. Άλλο Κουλοχέρης, άλλο Καμπάνταης. 


στο ψαχνό
 

@    Μπορεί ο Βίκτορ Σάντσεθ να αποχώρησε από τον 
Ολυμπιακό, ωστόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει μια θέση στην καρδιά του για τον Ισπανό. Λίγο μάλιστα προτού ο μέχρι πρότινος βοηθός του Μίτσελ στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι, ο μεγαλομέτοχος των «ερυθρόλευκων» είχε ιδιαίτερη συνομιλία μαζί του κι έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Εις το επανιδείν!

 

@    Η Ξάνθη έσωσε την παρτίδα της παραμονής στη Super League στο μπαράζ και πλέον κοιτάει την επόμενη μέρα. Αν και ο Χρήστος Πανόπουλος αρέσκεται περισσότερο στις ανακοινώσεις και λιγότερο στις συνεντεύξεις Τύπου, εντός των προσεχών ημερών θα δώσει μια εφ΄όλης της ύλης πρες κόνφερανς, κάνοντας όχι μόνο το «ταμείο» της σεζόν που έκλεισε, αλλά και τις προγραμματικές δηλώσεις εν όψει της νέας χρονιάς. Ας ετοιμάζονται οι κάμερες και τα μικρόφωνα…          

@    Με «προίκα» και όχι με άδεια χέρια θα μεταβεί στο Ηράκλειο ο Γιάσμινκο Βέλιτς, εφόσον πάρει το χρίσμα του νέου τεχνικού στον Εργοτέλη. Τι είδους «προίκα»; Μια σπέσιαλ χορηγία για την κρητική ΠΑΕ. Από ποιον; Από το παραδοσιακό «fan club» του Βόσνιου τεχνικού στην Ελλάδα. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η συνεργασία με τον εν λόγω προπονητή χρήζει ιδιαίτερης μελέτης σε όλα τα επίπεδα. Εντός, εκτός και επί τα αυτά!  
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου