Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πολλά τα λεφτά για Ντε Βινσέντι στον ΑΠΟΕΛ – Οι απαιτήσεις της πειραϊκής ομάδας και τα «θέλω» του Αργεντινού μέσου / «Κλειδί» ο Λαγωνίδης για τη μεταγραφή του Ράζβαν Ρατς στον ΠΑΟΚ / 70.000 ευρώ συμβόλαιο για τον Ντάνιελ Φερνάντες στον ΟΦΗ / Τριών αστέρων (!) ξενοδοχείο σε μουντιαλική ομάδα στη Βραζιλία! / Μπάσιμο της Λάρισας για τον Χουάνμα! / Δυσαρέσκεια στον Εργοτέλη για την κρούση (Μονακέλο) του συμπολίτη ΟΦΗ στη Μονακό / «Τσουχτερός» και δεσμευμένος ο «Ημαθιώτης» Αλμπέρτο Εσκάκι της Χέρκουλες / Ελληνικές «σειρήνες» για τον Ρουμάνο επιθετικό Γκεόργκε Γκρόζαβ της Τέρεκ Γκρόζνι













Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 17 Ιουνίου.

Μπορεί ο Τόμας Ντε Βινσέντι να πέρασε και να μην ακούμπησε από τον Ολυμπιακό, ωστόσο στον ΑΠΟΕΛ έκανε «παπάδες»! Τα 13 γκολ σε 20 παιχνίδια… μιλάνε από μόνα τους για τον Αργεντινό μέσο, τα δικαιώματα του οποίου παραμένουν στους πρωταθλητές Ελλάδας, δεδομένου πως το συμβόλαιό του λήγει το 2016.
 

Ο 25χρονος ποδοσφαιριστής συνέβαλε αποφασιστικά στην κατάκτηση του νταμπλ από πλευράς ΑΠΟΕΛ και γι΄αυτό άλλωστε οι Κύπριοι έχουν μπει στη διαδικασία της ανανέωσης του δανεισμού του, ή ακόμη και της αγοράς των δικαιωμάτων του από τον Ολυμπιακό.
 

Η επιθυμία τους ωστόσο αναφορικά με το δεύτερο σκέλος, σκοντάφτει όχι μόνο στις οικονομικές απαιτήσεις των παιδιών του Πειραιά, αλλά και του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Η στήλη «σκάλισε» την υπόθεση και έχει τα ορίτζιναλ νούμερα που χωρίζουν τον ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό και τον Αργεντινό άσο.
 

Ξεκινώντας από τις αξιώσεις του Ολυμπιακού έπειτα από πολυήμερες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους ανθρώπους της κυπριακής ομάδας, η τελική πρόταση των «ερυθρόλευκων» είναι η εξής: 

300.000 ευρώ δικά τους με το κλείσιμο της μεταγραφής κι άλλα 200.000 ευρώ σε περίπτωση εισόδου του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους του Champions League για την πώληση του 50% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με το άλλο 50% να παραμένει στον Ολυμπιακό.
 

Από την άλλη πλευρά η προσφορά του ΑΠΟΕΛ προβλέπει πολύ χαμηλή προκαταβολή (μικρότερη και από 100 χιλιάρικα) και 200.000 ευρώ εφόσον οι πρωταθλητές Κύπρου καταφέρουν να κουνήσουν το σεντόνι στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. 

Οπως αντιλαμβάνεστε, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά κάτι παραπάνω.
 

Οχι πως με τον Ντε Βινσέντι οι «κουμπάροι» τα΄χουν βρει σε όλα. Κάθε άλλο. Ο «Ντέβι» πατώντας προφανώς στις εξαιρετικές επιδόσεις του στο νησί της Αφροδίτης ζήτησε διπλασιασμό (!) των ετήσιων αποδοχών του για να συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ με ελεύθερη μεταγραφή. 

Κάτι που με τη γλώσσα των αριθμών, σημαίνει πως από τα 170 χιλιάρικα που προέβλεπε το φετινό συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, ανέβηκε στις 350.000 ευρώ! Με αυτά τα νούμερα όμως, δουλειά και μεταγραφική πολύ απλά δεν γίνεται.


Ο «70άρης» Φερνάντες του ΟΦΗ


Στα 70 χιλιάρικα έκλεισε το μεταγραφικό deal του ΟΦΗ με τον Ντάνιελ Φερνάντες. Διόλου άσχημα για τον Ισπανό αμυντικό, δεδομένου πως και στην πανέμορφη Κρήτη έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση κι έναν ολόκληρο χρόνο (!) έχει να κλωτσήσει το τόπι. 


Κι επειδή ο «διαψεύσεις» παραμένουν διαχρονικά στη μόδα στο ταλαίπωρο ελληνικό (ποδοσφαιρικό) χωριό, λέτε με αφορμή την αποκάλυψη της στήλης για το «70άρη» συμβόλαιο, να τιναχτεί σαν κάποιους άλλους (και) ο ο εκπρόσωπoς του Ντμίτρι Σέλουκ και να κάνει λόγο για «ανύπαρκτο αριθμό πρόκληση» που δεν συμβαδίζει με την εποχή μας…; Και το πλάνο εξυγίανσης της ΠΑΕ ΟΦΗ, βεβαίως, βεβαίως!    


«Κλειδί» ο  Λαγωνίδης!
 

Επέστρεψε (;) δριμύτερος ο Δημήτρης Καρύδας στον ΠΑΟΚ. Ο Ελληνας μάνατζερ έπειτα από τους Ρουμάνους Λάσλο Μπόλονι και Κοστίν Λάζαρ, φέρεται - σύμφωνα με όσα λέγονται στην πιάτσα των ατζέντηδων - να «έτρεξε» (και) τη συνεργασία του «made in Romania» Ράζβαν Ρατς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Ο 33χρονος αριστερός μπακ είχε προταθεί εδώ και καιρό στον ΠΑΟΚ κι όπως μάλιστα είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, όσο «κλικ» έκανε στον Αγγελο Αναστασιάδη, άλλο τόσο και περισσότερο έκανε και στον στενό συνεργάτη του έμπειρου και κόουτς Κώστα Λαγωνίδη που είχε ρόλο – «κλειδί» στην ολοκλήρωση της μεταγραφής. Καλορίζικος!


Λάρισα καλεί Χουάνμα
 

Μεγάλο σουξέ αρχίζουν και αποκτούν στη Λάρισα, πρώην και νυν παίκτες του Αστέρα Τρίπολης. Μετά τον Ισπανό αμυντικό μέσο Μαρκ Καστέλς Ορτέγκα κι άλλοτε ποδοσφαιριστή της αρκαδικής ομάδας, οι «βυσσινί» έχουν βάλει στο σημάδι και τον Χουάνμα Ντελγάδο! 

Ο 24χρονος Ισπανός επιθετικός δεσμεύεται για έναν ακόμη χρόνο βάσει συμβολαίου με τον Αστέρα και μένει να αποδειχτεί αν ο Νίκος Γαλανακόπουλος (νυν σκάουτερ των Αρκάδων και πρώην γενικός διευθυντής της ΑΕΛ) διαθέτει το «know how» προκειμένου να τον στείλει με φύλλο πορείας στη Λάρισα και να ακυρώσει έτσι το ταξίδι του στη Μυτιλήνη για λογαριασμό της Καλλονής.  

στο ψαχνό
 

@    Επειδή οι Ρουμάνοι παίκτες «παίζουν» δυνατά και διαχρονικά στην ελληνική αγορά, αποθηκεύστε ένα όνομα: Γκεόργκε Γκρόζαβ. Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος επιθετικός της Τέρεκ Γκρόζνι και εν ενεργεία διεθνής, δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ της ρωσικής ομάδας εν όψει της νέας σεζόν. Το πιθανότερο είναι να δοθεί δανεικός και μια από τις χώρες που έχει κοινοποιηθεί το βιογραφικό του είναι και η Ελλάδα. Μην το αποκλείετε λοιπόν, σύντομα να τον δούμε να έρχεται στα μέρη μας.  

 

@    Οι ήττες προκαλούν γκρίνια στις ομάδες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, χωρίς οι χαμένοι των αγώνων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας να αποτελούν εξαίρεση. Για να καταλάβετε τα «απόνερα» της πρώτης ήττας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έβγαλαν στον αφρό μέχρι και τα κομφόρ του ξενοδοχείου ( μόλις τριών αστέρων!) στο οποίο έχει καταλύσει η αποστολή κάποιας Εθνικής ομάδας (ονόματα να μην λέμε) που προφανώς η ομοσπονδία της δεν διέθετε ή τσιγκουνεύτηκε να διαθέσει περισσότερα χρήματα. Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια…

 

@    Καλά τα κονέ του Κίκε Ερνάντεθ στην ισπανική αγορά, ωστόσο για να καταφέρει ο τεχνικός διευθυντής της Βέροιας να φέρει στην μακεδονική ομάδα τον Αλμπέρτο Εσκάκι της Χέρκουλες θα πρέπει να βγάλει όχι έναν, αλλά δύο «άσους» από το μανίκι του. Τον πρώτο λόγω συμβολαίου – ο 25χρονος μέσος δεν μένει ελεύθερος, παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του στην τρίτη κατηγορία- και τον δεύτερο, λόγω του πανάκριβου κασέ του, που δεν συμβαδίζει με το μνημονιακό μπάτζετ της Βέροιας.

 

@    Πάταγο προκάλεσε στο Ηράκλειο η αποκάλυψη (του marcasl.blogspot.gr) πως ο ΟΦΗ χτύπησε την πόρτα της Μονακό για το δανεισμό του Γκαετάνο Μονακέλο. Μπορεί οι Μονεγάσκοι να έκοψαν την… όρεξη την κρητική ομάδα και να ξεκαθάρισαν πως έχουν ηθική δέσμευση απέναντι στον Εργοτέλη σε περίπτωση παραμονής του Ιταλού επιθετικού στην Ελλάδα, ωστόσο οι Εργοτελίτες μια δυσαρέσκεια την έχουν για τον συμπολίτη ΟΦΗ που πήγε να τους την φέρει… πισώπλατα! Συμβαίνουν κι αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: