Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το who is who του νέου τεχνικού του Εργοτέλη Χουάν Φεράντο (pics)

O Χουάν Φεράντο πήρε το χρίσμα του νέου «λοχαγού» στον Εργοτέλη και η ιστοσελίδα cretesports.gr «σκάναρε» το άκρως ενδιαφέρον και πλούσιο (παρά το νεαρό της ηλικίας) βιογραφικό του 33χρονου Ισπανού προπονητή. Αξίζει να το διαβάσετε, για να είστε καλά διαβασμένοι για τον πρώτο ξένο προπονητή στην ιστορία της κρητικής ομάδας.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:
 

«Απόλυτα καταρτισμένος, με εντυπωσιακές σπουδές, προσωπικός γυμναστής των Φάμπρεγας και Φαν Πέρσι στην Αρσεναλ. H πορεία του Ισπανού τεχνικού…
 

Μια ματιά στο βιογραφικό του Χουάν Φεράντο, του προπονητή που αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη φανερώνει ότι αν μη τι άλλο είναι ένας τύπος που το ψάχνει. Που έχει επιλέξει τον άλλο δρόμο για να γίνει προπονητής. Τον δύσκολο. 

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των προπονητών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, οι γνώσεις και η κατάρτισή του δεν περιορίζονται σε μια πρώην καριέρα ποδοσφαιριστή και σ’ ένα δίπλωμα UEFA Pro (όσοι έχουν και από αυτό) που για τη χώρα μας είναι υπεύθυνος ο Τέλης ο Μπατάκης.
 

Δίχως την παραμικρή πρόθεση να προκαταβάλουμε, άλλωστε όλοι -και οι προπονητές- εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε, η έως τώρα πορεία του Φεράντο στα μόλις 33 χρόνια του, αποδεικνύει ότι τουλάχιστον δεν έχει σταματήσει να αναζητά τη γνώση και την εκπαίδευση γύρω από το ποδόσφαιρο.
Εργασίες, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, συνεργασία με κορυφαίους Συλλόγους συνθέτουν την  έως τώρα πορεία του. 


Το ζητούμενο τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον Εργοτέλη, βέβαια, είναι να αποτυπωθούν όλες αυτές οι γνώσεις και οι εμπειρίες στο χορτάρι. Και να σμιλεύσουν τον Εργοτέλη της σεζόν 2014-15.
 

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο γεννημένος στις 2 Ιανουαρίου 1981 Χουάν Φεράντο, είναι κάτοχος διπλώματος UEFA Pro εδώ και δέκα χρόνια.
 

Είναι πτυχιούχος του τμήματος «Επιστήμης της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού» στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UB) και ειδικεύεται στην αθλητική επίδοση, ενώ ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές του σπουδές με μαθήματα κατάρτισης με θέμα «Αντισταθμιστικές εργασίες αθλητών υψηλών επιδόσεων» και «Τεχνικές στάσης (διατάσεις)», μεταξύ άλλων.
 

Μετά την απόκτηση των δύο πιστοποιήσεων προπονητή από την Καταλανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ξεκίνησε μεταπτυχιακά προγράμματα σε τομείς όπως η «διατροφή και διαιτολογία στον αθλητισμό» και «Αθλητικό μασάζ». 

Ακολούθησε το «Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών» (DAS) και το «Master of High Performance» (DEA) στο INEFC και το Εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.
 

Το 2011, στην ηλικία των 30, ονομάστηκε διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Σαραγόσα, μετά την παρουσίαση διδακτορικής διατριβής του, που του χάρισε τον τίτλο του Διδάκτωρα Αθλητικών Επιστημών για το έργο του σχετικά με την «Επίδραση της δόνησης του σώματος στην ικανότητα άλματος (SJ) των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών».

Εχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά έργα, όπως η επίδραση της ψυχολογίας στους αθλητές μεγάλων επιδόσεων κ.ά.
 

Διδάσκει στο INEFC (Εθνικό Ινστιτούτο Φυσικής Αγωγής της Καταλονίας - Βαρκελώνη), συνεργάζεται ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης (UB), το Πανεπιστήμιο του Αλικάντε, το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα (UMA) και το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (EADE) και είναι μέχρι στιγμής ο νεότερος συνεργάτης του διάσημου «Journal of Sports Science & Medicine».
 

Στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία του έχει κερδίσει βραβεία όπως το «Βραβείο ερευνητικής επάρκειας» που δίδεται από τη βρετανική Laboratories Moore (2011) και την «Έρευνα για την αναγνώριση του οργάνου» του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (2012). 

Είναι ειδικός στην εφαρμογή της νέας τεχνολογίας γύρω από την αθλητική κατάρτιση (SmartCoach, Chronojump, Ποδόσφαιρο Playbook & Eric 2.0, μεταξύ άλλων).
 

Πρώην ποδοσφαιριστής, κάτοχος διπλώματος UEFA Pro και καθηγητής φυσικής αγωγής, ο Χουάν είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε την κατάρτιση ως προπονητής ποδοσφαίρου όταν ήταν 18 χρονών και έχει συνεργαστεί με αθλητές σε διαφορετικούς τομείς. 

Τα πρώτα χρόνια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε στις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Εσπανιόλ, της Μπαρτσελόνα, της FC RICOH Premià, της Terrassa CF και της CE Hospitalet.
 

Στη συνέχεια…
 

§    Τα καλοκαίρια του 2009 και του 2010 ήταν ο υπεύθυνος του Καμπ που διοργάνωσε ο Σεσκ Φάμπρεγας στη Βαρκελώνη.
 

§    Τη σεζόν 2010-11 επιλέχθηκε από τον Αρσέν Βενγκέρ και έγινε μέλος του τεχνικού επιτελείου της Άρσεναλ, ως προσωπικός γυμναστής των Σεσκ Φάμπρεγας και Ρόμπιν Φαν Πέρσι.
 

§    Τη σεζόν 2011-12 εντάχθηκε στο τμήμα σκάουτινγκ της Μπαρτσελόνα.
 

§    Το καλοκαίρι του 2012 βρέθηκε στο Οντάριο του Καναδά ως συντονιστής σε καμπ για παιδιά 9-16 ετών.
 

§    Τη σεζόν 2012-13 ήταν προπονητής στην ομάδα U18 της Μάλαγα, με την οποία κατέκτησε τον τίτλο στο GroupX.
 

§    Από τα μέσα Ιουνίου 2013 ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Σερίφ Τίρασπολ, και τον Ιούλιο έγινε ο πρώτος προπονητής και κατέκτησε το Πρωτάθλημα Μολδαβίας (Divizia Nationala). Με τη Σέριφ κατέκτησε το Σούπερ Καπ Μολδαβίας, έφτασε στον 3ο γύρο του ChampionsLeagueκαι προκρίθηκε στη φάση των ομίλων του EuropaLeague.

Ο ίδιος θεωρεί ως κορυφαία στιγμή στην έως τώρα πορεία του, τη βραδιά που μπήκε στην έδρα της Τότεναμ ως προπονητής της Σέριφ και στάθηκε ως αντίπαλος δίπλα στον Αντρε Βίλας Μπόας (φωτογραφία)».





Πηγή: www.cretesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: