Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Yes man», Λυράκη για Στιλ! - Το θετικό... report στον Νταμπίζα, για τη μεταγραφή του Αγγλου τερματοφύλακα στον Παναθηναϊκό / Η «πράσινη»... ζαριά για τον Φορτούνη - Δεν «ψήνονται» για Μπαρμπόσα στο «τριφύλλι» / «Κόκκινο» των οπαδών του ΟΦΗ στον Πουλινάκη για Καστίγιο / Ο φωνακλάς Μπέος και η αναβολή (;) της έναρξης του νέου πρωταθλήματος / Ο Κομπότης έστειλε τον «κομμένο» Γιάντση στο Καρπενήσι / Ο δημοφιλής «Αγρινιώτης» Μαλεζάς / Νέα... μόδα, λανσάρει ο Τσιώλης στην Ξάνθη














Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 18 Ιουλίου.

Γίνεται η μεταγραφή ενός Αγγλου ποδοσφαιριστή, να κάνει «Τούρκους» με το… καλημέρα τους παροικούντες της νέας ομάδας του; Κι όμως, γίνεται!
 

Το συμπέρασμα προκύπτει από την οργισμένη αντίδραση των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, στα δημοσιεύματα που έφερναν τον τεχνικό διευθυντή των «πρασίνων» Νίκο Νταμπίζα, να επιλέγει (άκουσον – άκουσον) τον Αγγλο τερματοφύλακα Λουκ Στιλ μέσω dvd!
 

Δημοσιεύματα που χτύπησαν τις ευαίσθητες «πράσινες» χορδές και διαψεύστηκαν κατηγορηματικά. Οπως επεσήμαναν από τον Παναθηναϊκό, η συγκεκριμένη τακτική δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε καμία από τις μεταγραφές της ομάδας την τελευταία διετία, ενώ παράλληλα ανέφεραν ότι ο Νταμπίζας είναι άριστος γνώστης της αγγλικής αγοράς και δεν χρειαζόταν να προβεί σε τέτοιες διαδικασίες.
 

Συν τοις άλλοις, στο «τριφύλλι» έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας έχει ιδίαν άποψη για τον 30χρονο κίπερ, καθώς έχει παρακολουθήσει την πορεία του τα τελευταία χρόνια στην Τσάμπιονσιπ.
 

Εδώ που τα λέμε, η στήλη δεν έχει λόγους να μην πιστεύει ότι πράγματι έτσι είναι, από την στιγμή που ο Νταμπίζας και καλός γνώστης της αγγλικής αγοράς θεωρείται και καλά «κονέ» διαθέτει στο Νησί και αρέσκεται να μπαίνει στο αεροπλάνο και να γράφει...χιλιόμετρα στο προσωπικό κοντέρ, κάνοντας live scouting report.
 

Οχι σαν κάποιους άλλους τεχνικούς διευθυντές (ονόματα να μην λέμε) που έχουν ξεχάσει ακόμη και οι ίδιοι πότε, ήταν η τελευταία φορά που βγήκαν εκτός συνόρων για το κατ΄ιδίαν τσεκάρισμα παικτών.
 

Εν πάση περιπτώσει και για να επανέλθουμε στην περίπτωση του deal του Παναθηναϊκού με τον Λουκ Στιλ και για να τα λέμε και να γράφουμε όλα, από την πράσινη ΠΑΕ λένε την… μισή (άντε και κάτι παραπάνω) και όχι ολόκληρη την αλήθεια.
 

Ναι, ο Νταμπίζας γνώριζε και παρακολουθούσε την πορεία του πρώην τερματοφύλακα της Μπάρνσλεϊ στο αγγλικά γήπεδα ωστόσο το θετικό report ενός προσώπου που εμπιστεύεται την γνώμη του, ήρθε και ωρίμασε στο μυαλό του το συγκεκριμένο μεταγραφικό project. Και το όνομα αυτού, Νίκος Λυράκης.
 

Ο γνωστός μάνατζερ ( και άλλοτε γενικός διευθυντής της Λάρισας και της Κέρκυρας) φημίζεται στην πιάτσα για την βαθιά γνώση της αγγλικής αγοράς, ενώ εδώ και πολλά χρόνια, συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού. 
 

Ο Νταμπίζας προτού ρίξει νερό στο… μύλο της μεταγραφής του «αντι – Καπίνο» ρώτησε τον Λυράκη για τον Λουκ Στιλ και τα όσα άκουσε τον «έσπρωξαν» προς την ολοκλήρωση του deal. Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται! 



Ο Φορτούνης και ο Παναθηναϊκός!
 

Ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός για τον Φορτούνη, όπως άρχισε να κυκλοφορεί έντονα από χθες στην πιάτσα…; Αν ενδιαφέρεται λέει! Το οικονομικό του τα χαλάει, αλλά η ελπίδα (και στις μεταγραφές) πεθαίνει πάντα τελευταία.

 Επί τη ευκαιρία, να θυμίσω τι έγραφε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 9 Μαΐου, τότε που τα ρεπορτάζ θεωρούσαν «τελειωμένη» τη μεταγραφή του Τρικαλινού μέσου στον Ολυμπιακό

«Αν πάντως για κάποιο λόγο… στραβώσει η μετακόμιση του διεθνούς μέσου στον Πειραιά, τότε να περιμένετε πως ο Παναθηναϊκός θα ρίξει την δική του «ζαριά» για την απόκτηση του και ότι… κάτσει. Ο Τρικαλινός ποδοσφαιριστής αρέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο δίδυμο Αναστασίου – Νταμπίζα και στις παλιές καλές εποχές των παχέων αγελάδων στην «πράσινη» ΠΑΕ θα «φούλαραν» με τόλμη και αρετή για την μεταγραφή του από την Καϊζερσλάουτερν».    


Φωνή λαού, οργή Θεού!
 

Εκτός από το «κόκκινο φως» των οργανωμένων για τον ερχομό του Αλέξανδρου Τζόρβα , κυκλοφορεί επίσης στο Ηράκλειο πως ένα μεγάλο κομμάτι οπαδών του ΟΦΗ, κάθε άλλο παρά τρελαινόταν στην ιδέα να φορέσει ο Νέρι Καστίγιο τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. 

Και γι΄αυτό ο Μάνθος Πουλινάκης έκανε πίσω και «κούρεψε» την οικονομική προσφορά προς τον Μεξικανό επιθετικό στην κατ΄ιδίαν συνάντησή τους. Με προφανή σκοπό να χαλάσει η δουλειά και να μην δυσαρεστηθεί το λαϊκή αίσθημα. 

Είναι αυτό που λένε, «φωνή λαού, οργή Θεού»!


Ο Μπέος και οι άλλοι
 

O Αχιλλέας Μπέος άνοιξε το χορό κι έπεται συνέχεια. 

Ο νέος δήμαρχος Βόλου με αφορμή το πώς η ποινική - αθλητική δικαιοσύνη χειρίστηκε την υπόθεσή του το 2011 και πως χειρίζεται  το «κασέτα- gate 2» κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά και στέλνει το μήνυμα… «να μην ξεκινήσει κανένα αρρωστημένο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το καλό του ποδοσφαίρου. Διαφορετικά μην ξαναμιλήσετε. Ανθρωπάκια». 

Μετά τον φωνακλά και εκ φύσεως εκρηκτικό Μπέο, σειρά να εκπέμψουν στο ίδιο μήκος κύματος παίρνουν ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός, καταθέτοντας από κοινού – όπως έγραψε η στήλη στις 15/7 - αίτημα αναβολής της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Εκτός κι αν…


στο ψαχνό
 

@    Δεν «ψήνονται» στον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του Ελντερ Μπαρμπόσα. Ο 27χρονος Πορτογάλος μέσος προτάθηκε στον Νίκο Νταμπίζα, ωστόσο οι «πράσινοι» κατόπιν μελέτης έστειλαν το βιογραφικό του στο αρχείο και «σκανάρουν» άλλες περιπτώσεις box to box ποδοσφαιριστών. Μια φορά, ο επόμενος που θα υπογράψει στο «τριφύλλι» δεν θα΄ναι made in England όπως το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα (Λουκ Στιλ) του «τριφυλλιού», θα προέρχεται από άλλη αγορά και όχι από την «Μέκκα» του ποδοσφαίρου.


@    Με εντολή του Γιάννη Κομπότη ακολούθησε ο Δημήτρης Γιάντσης την αποστολή του Λεβαδειακού στο Καρπενήσι. Παρά το γεγονός πως ο κόουτς – Παντελίδης δεν υπολογίζει τον 26χρονο επιθετικό, για τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω καραδοκεί στη γωνία ο Ολυμπιακός Βόλου. Παλιά καραβάνα στο κουρμπέτι του ελληνικού ποδοσφαίρου το αφεντικό της βοιωτικής ΠΑΕ, ασπάζεται πλήρως εκείνο το περίφημο δόγμα του συγχωρεμένου του Νίκου του Κανελλάκη: «ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο»! 



@    Σε επίπεδα limit up κινείται η δημοτικότητα του Στέλιου Μαλεζά στο Αγρίνιο, έπειτα από την αποκάλυψη (15/7) της στήλης σχετικά με την «πόρτα» που έριξε στην Ομόνοια, κλωτσώντας στα νερά του ποταμού Αχελώου το κλειστό διετές συμβόλαιο τις κυπριακής ομάδες με ετήσιες αποδοχές 160.000 ευρώ. Παρεμπιπτόντως, η κρούση των «κουμπάρων» στον 29χρονο αμυντικό άρχισε να κυκλοφορεί και να γράφεται ( αριθμητικά ελαφρώς παραλλαγμένη) και σε άλλα… χωριά. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! 

 

@    Ιδιαίτερα μαθήματα επικοινωνιακής πολιτικής παραδίδει με το «καλημέρα» ο Σάκης Τσιώλης στην Ξάνθη, Μετά τις ανοιχτές πόρτες για το κοινό στις προπονήσεις, ο νέος τεχνικός της ακριτικής ομάδας κυκλοφορεί τα πρωινά στην πόλη με το σορτσάκι και την μπλούζα της Ξάνθης! Χαιρετάει όλο τον κόσμο και είναι πρόθυμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις που δέχεται και αφορούν την ομάδα. Λέτε να γίνει της μόδας και να βαδίσουν στα χνάρια του ο Πανόπουλος, ο Παπαδημητρίου και ο Κασναφέρης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: