Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Δυο ρέφερι απέτυχαν, όχι ο Ντάλας

Σε ανύποπτο χρόνο ο Οτο Ρεχάγκελ, «εκμεταλλευόμενος» την …εμπειρία του ως ομοσπονδιακός τεχνικός είχε σχολιάσει ότι η ψυχολογία των Ελλήνων αλλάζει μέσα σε ένα λεπτό και εκεί που φωνάζουν ζήτω, μπορεί να σε κατηγορούν! 

Πιθανόν αυτό να το μάθει γρηγορότερα, σε σχέση με τον Γερμανό, ο Σκωτσέζος Χιού Ντάλας που ανέλαβε να κάνει τους ορισμούς διαιτητών της Σούπερ Λίγκας και της Φούτμπολ Λιγκ.

Διαβάστε στο «ΚΑΜΑΡΑΚΙ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ» το ρεπορτάζ του sfyrigmata.blogspot.gr


Την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος δεν απέτυχε ο Νο 2 παράγοντας της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, οι ρέφερι απέτυχαν. Προς Θεού δεν εννοούμε όλους αλλά τους Γιώργο Κομίνη και Δημήτρη Θάνο που σφύριξαν ΠΑΟΚ – Καλλονή 1-1 και Λεβαδειακός – Παναθηναϊκός 1-1.

Είχαμε επισημάνει και τους λόγους που οι ορισμοί τους σε Τούμπα και ΟΑΚΑ ήταν λάθος. 


Oμως, το χειρότερο είναι ότι και οι δυο διαιτητές φρόντισαν να επιβεβαιώσουν … πανηγυρικά τα πάντα. Απέδειξαν ότι δεν είχαν, είτε την προσωπικότητα να χειριστούν τις… επικίνδυνες για αυτούς καταστάσεις, αν και είναι από τους πιο έμπειρους της κατηγορίας, είτε την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση. 

Οι διαιτητές κρίνονται εκ του αποτελέσματος και εκείνο που απομένει να δούμε πως θα χειριστεί ο Ντάλας τις εμφανίσεις των Θάνου και Κομίνη, σε Ολυμπιακό Στάδιο και Τούμπα.

Ακόμη δεν πρέπει να μας ξεγελά ότι στην …τελική οι δυο αποκαλούμενες μεγάλες ομάδες ευνοήθηκαν. Ο ΠΑΟ ισοφάρισε με πέναλτι – φάντασμα, ο δε ΠΑΟΚ έπρεπε να παίζει με δέκα παίκτες από το 30’.


Αλίμονο αν ο Χιού Ντάλας κριθεί από την πρώτη αγωνιστική, όπως προσπαθούν κάποιοι να τον απαξιώσουν. Οι ρέφερι κρίνονται από τον Νούμερο 2 (μετά τον Κολίνα) της Επιτροπής Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ, δηλαδή όχι από κάποιον τυχαίο, και για αυτό ζήτησε να παραμείνουν όλοι στον πίνακα και να μην φύγει κανείς, καθώς το πιο εύκολο ήταν το τελευταίο.

Φανταζόμαστε ότι ο Ντάλας ήξερε ότι ρισκάρει, όμως δεν ήθελε να αδικήσει κανέναν.

Πηγή: sfyrigmata.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: