Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Εθνική Αλβανίας … καλεί Κούρο! – Μεταγραφικό πρέσινγκ των γειτόνων για αλλαγή εθνόσημου στον διεθνή αμυντικό του Ατρόμητου που επιμένει ελληνικά!


 Εν έτει 2014 οι μεταγραφές στο μαγικό κόσμο της «στρογγυλής θεάς», δεν περιορίζονται σε συλλογικό επίπεδο, αλλά επεκτείνονται και σε επίπεδο εθνικών ομάδων.
 

Κάτι παραπάνω ασφαλώς θα γνωρίζει ο Αλέξανδρος Κούρος, έστω κι αν ο 21χρονος αμυντικός του Ατρομήτου, κυκλοφορούσε και εξακολουθεί να κυκλοφορεί με το εθνόσημο της Εθνικής Ελπίδων (made in Greece) στα γήπεδα.
 

Παρά το γεγονός πως ο νεαρός αριστερός μπακ έχει καθιερωθεί στις κλήσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Τσάνα, οι γείτονες μας στην Αλβανία κάνουν όρεξη για την μεταγραφή του στην Εθνική Αλβανίας.
 

Να θυμίσουμε πως ο Κούρος γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε σε μικρή ηλικία (στις αρχές της δεκαετίας του ΄90) με την οικογένειά του στην Ελλάδα, «μπουσουλώντας» αρχικά στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και εν συνεχεία στα Αστέρια Δραπετσώνας.
 

Κάτι που σημαίνει πως ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει διπλή υπηκοότητα και ο κανονισμός της FIFA δίνει το δικαίωμα να επιλέξει την Εθνική Ανδρών στην οποία θέλει να αγωνιστεί, έστω κι αν ήδη κουβαλά προϋπηρεσία στην δική μας Εθνική Ελπίδων και στις μικρότερες (ελληνικές) εθνικές ομάδες.
 

Από την στιγμή που ο Κούρος δεν έχει καμία συμμετοχή σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών με την ελληνική ομάδα, ο κανονισμός του επιτρέπει – εφόσον φυσικά το επιθυμεί - να μεταπηδήσει στην Εθνική Αλβανίας, εκμεταλλευόμενος τη διπλή υπηκοότητά του.
 

Μια φορά, οι γείτονες έχουν πάρει… πατριωτικά το ζήτημα και χωρίς να σηκώνουν «σκόνη» και φασαρία, ασκούν έντονες πιέσεις από τα τέλη του περασμένου χρόνου στον νεαρό ποδοσφαιριστή, για την συμμετοχή του στην μεγάλη εθνική ομάδα της Αλβανίας.
 

Παρεμπιπτόντως, στην προσπάθειά τους αυτή έχει «επιστρατευτεί» ένα μεγάλο μέρος του ποδοσφαιρικού πληθυσμού της αλβανικής… παροικίας στη χώρα μας.
 

Συν τοις άλλοις, οι γείτονες έφτασαν στο σημείο να τάξουν ακόμη και μεταγραφή στην Ιταλία (όπου περνάει η μεταγραφική… μπογιά τους) προκειμένου να «ψήσουν» τον 21χρονο ποδοσφαιριστή να αλλάξει φανέλα και εθνόσημο.

Μια φορά, ο Κούρος κρατάει... χαρακτήρα και παρά τις έντονες αλβανικές πιέσεις επιμένει ελληνικά, αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα της Εθνικής Ελλάδας.

Αν πάλι διαπιστώσει προϊόντος του χρόνου πως η γαλανόλευκη πόρτα παραμένει ερμητικά κλειστή, τότε καλό θα ήταν τίποτα να  μην αποκλείουμε.



Πηγή: («ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» 29/8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: