Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Στα… θρανία της Λωζάνης! – Η επιμορφωτική επίσκεψη του ελληνικού «καρέ» στην Ελβετία και ο «οικοδεσπότης» Σοφοκλής Πιλάβιος













Εν έτει 2014 η διαρκής επιμόρφωση τείνει να γίνει απαραίτητη. 

Τόσο οι προσωπικές, όσο και οι επαγγελματικές ανάγκες για γνώσεις και επαγγελματικά εφόδια, σε συνδυασμό με τους αστραπιαίους ρυθμούς αλλαγών στα… γήπεδα των επιχειρήσεων, έχουν αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες για μετεκπαίδευση. Κάτι που φυσικά ισχύει και για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. 

Πάρτε για παράδειγμα τον Νίκο Αναστόπουλο για τον οποίο γράφαμε χθες (5/9) στην στήλη, σχετικά με την επίσκεψη και παραμονή του για τρεις εβδομάδες στις προπονήσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης.  

Ο «allenatore» συνεχίζει τα επιμορφωτικά ταξίδια στο εξωτερικό στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των γνώσεων, παίρνοντας αυτή τη φορά «ιδιαίτερα μαθήματα» από το νέο αστέρι της προπονητικής Ντιέγκο Σιμεόνε. 

Εκτός όμως από τους προπονητές και οι δικηγόροι… κλοτσάνε το τόπι μέσω της επαγγελματικής ιδιότητάς τους, αποτελώντας ένα σημαντικό κομμάτι της εγχώριας ποδοσφαιρικής κοινωνίας.
 

Πειθαρχικές επιτροπές, εφέσεις, εισαγγελικές παρεμβάσεις, μηνύσεις, διώξεις, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη στον όμορφο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Γι΄αυτό και οι νομικοί εκπρόσωποι ΠΑΕ, ποδοσφαιριστών και προπονητών, καλούνται όχι απλά να βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, αλλά και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους.
 

Κάτι που στην προκειμένη περίπτωση φρόντισαν να κάνουν πράξη τέσσερις δικηγόροι με… στυλ ποδοσφαιρικό! 

Ο λόγος για τους Κωνσταντίνο Ζέμπερη (νομικός εκπρόσωπος του Πανιωνίου για τις εκτός συνόρων υποθέσεις των «κυανέρυθρων» κι άλλων ελληνικών ΠΑΕ), Μηνά Λυσάνδρου (δικηγόρος Ελλήνων και ξένων ποδοσφαιριστών - προπονητών), Αλκη Παπαντωνίου(μέλος του νομικού τιμ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός) και τη Λίνα Σουλούκου (νομική εκπρόσωπος του Γιώργου Δώνη κι άλλων παικτών που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και όχι μόνο).
 

Το ελληνικό δικηγορικό «καρέ» παρακολουθεί το σεμινάριο που διοργανώνει η ελβετική Bar Association (FSA / SAV) και το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), αφιερωμένο στην «διευθέτηση διαφορών στο διεθνές ποδόσφαιρο» και το οποίο διεξάγεται (5-6 Σεπτεμβρίου) στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Beau-Rivage Palace» στη Λωζάνη
 

Το σεμινάριο ασχολείται μεταξύ άλλων και με τις σημαντικότερες αλλαγές που ο νέος κώδικας της WADA 2015 εισάγει και τα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από τη νέα του μορφή για διάφορους παίκτες στον αγώνα κατά του ντόπινγκ.
 

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί πως τους τέσσερις Ελληνες δικηγόρους καλωσόρισε την Λωζάνη ο άλλοτε πρόεδρος της ΕΠΟ και νυν αθλητικός δικαστής του CAS και Σοφοκλής Πιλάβιος, κάνοντας τους (σε ρόλο… οικοδεσπότη) να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους!

Πηγή: («ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» 6/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: