Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ο Χρήστος Κανελλάκης στον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ»: «Ετσι ανακάλυψε και έφερε ο πατέρας μου τον Μαρκαριάν στην Ελλάδα…»






















Εποχή Σέρχιο Μαρκαριάν στην Εθνική ομάδα. 

Ο Ουρουγουανός τεχνικός έλαβε το χρίσμα του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, με τα εγχώρια ΜΜΕ να «σκαλίζουν» το αρχείο και να θυμίζουν τα παλιότερα έργα και τις ημέρες του στην χώρα μας. 

Ο νέος εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε ηλικία 54 ετών, συστήθηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό το 1998. 

Χρονιά κατά την οποία ο αείμνηστος πρόεδρος του Ιωνικού Νίκος Κανελλάκης, αποφάσισε να τον φέρει στην Ελλάδα. 

Ο Μαρκαριάν παρότι δεν γέμιζε το μάτι σε πολλούς… φυσιογνωμιστές, φρόντισε να τον βγάλει ασπροπρόσωπο. 

Υπό τις οδηγίες του οι Νικαιώτες έπαιξαν ένα εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πήραν για πρώτη φορά στην ιστορία τους το ευρωπαϊκό εισιτήριο, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στην βαθμολογία.

Επί τη ευκαιρία της επιστροφής του Μαρκαριάν στη χώρα μας για λογαριασμό της Εθνικής ομάδας, η στήλη απευθύνθηκε στον Χρήστο Κανελλάκη (γιο του Νίκου Κανελλάκη) προκειμένου να μάθει άγνωστες πτυχές της συνεργασίας του με τον Ιωνικό και συγχρόνως, να ζητήσει την γνώμη του για την «γαλανόλευκη» επιλογή στο πρόσωπό του Ουρουγουανού κόουτς.

«Ο Ιωνικός κοιτούσε εκείνη την εποχή τις αγορές της Λατινικής Αμερικής. Ο πατέρας μου είχε μεγάλη εμπιστοσύνη στους ξένους προπονητές. 

Ενας προσωπικός φίλος του παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μετέπειτα μάνατζερ ονόματι Ομάρ Μεντίνα, του πρότεινε να πάρει τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον Ιωνικό το καλοκαίρι του ΄98. 

Πιστεύοντας πολύ στο λατινοαμερικάνικο ποδόσφαιρο και βλέποντας το εξαιρετικό βιογραφικό του, αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του και δικαιώθηκε πανηγυρικά. 

Επί των ημερών του Μαρκαριάν, ο Ιωνικός έπαιξε ένα γρήγορο επιθετικό ποδόσφαιρο και κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και να κερδίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Θυμάμαι μάλιστα τότε πως το σύστημα του Μαρκαριάν, ήταν να παίζει πάντα με έναν μεσοεπιθετικό περισσότερο από τους αμυντικούς παίκτες της αντίπαλης ομάδας. 

Πρόκειται για έναν άνθρωπο εξαιρετικά μορφωμένο που έμαθε ελληνικά μέσα σε τρεις μήνες. Τότε, πολλοί κορόιδευαν τον πατέρα μου. 

Λόγω της αρμένικης καταγωγής του Μαρκαριάν, έλεγαν πως πήρε προπονητή από τα προσφυγικά στη Νίκαια. 


Βλέπετε, εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε το Ιντερνετ για να πληροφορηθεί ο κόσμος τι εστί Μαρκαριάν.

Γιατί έφυγε από τον Ιωνικό και δεν συνέχισε, το γνωρίζει μονάχα ο ίδιος και ο Νίκος Κανελλάκης όσο βρισκόταν στη ζωή. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ξένους προπονητές που έχουν περάσει από την Ελλάδα. 

Οι επιτυχίες και το βιογραφικό του μιλάνε από μόνες τους. Οπου πηγαίνει κάνει φίλους. Επειδή δεν έχει ανάγκη από χρήματα ήρθε στην χώρα μας από αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της. 

Πιστεύω ακράδαντα πως μπορεί να βοηθήσει την Εθνική ομάδα. Η προχωρημένη ηλικία του δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Είναι πάνω απ΄όλα άνθρωπος και μετά ένας σπουδαίος προπονητής που εργάζεται με κέφι και μεράκι. 

Εχω να επικοινωνήσω μαζί του 2-3 χρόνια, ωστόσο έχω το τηλέφωνο και το email του και θα φροντίσω να μιλήσω μαζί του, για να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα». 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (14/2)




http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: