Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τετ α τετ Γκιρτζίκη - Στεφάνοβιτς με... φόντο τον πάγκο της Εθνικής!








Θυμάστε τον Γκόραν Στεφάνοβιτς; Ναι, τον Σέρβο τεχνικό κι άλλοτε προπονητή (και παίκτη) της Βέροιας, ο οποίος είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της «βασίλισσας του βορρά» τη διετία 1997-99 και του Πανελευσινιακού λίγο προτού κρεμάσει τα παπούτσια του. 

Όπως κυκλοφόρησε προ ημερών - και έτσι πράγματι είναι - ο 48χρονος κόουτς προτάθηκε για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας και όχι μόνο....



Αν και αρχικά φαινόταν να μην συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες της ομοσπονδίας η συγκεκριμένη λύση για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, εσχάτως αρχίζει να εξετάζεται πιο σοβαρά η περίπτωσή του. 

Μάλιστα κι εδώ βρίσκεται το «ζουμί» ο Στεφάνοβιτς είναι ο μοναδικός από τους υποψήφιους τεχνικούς για την Εθνική που είχε τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη - όπως ακριβώς αποκάλυψε ο ρεπόρτερ Δημήτρης Μαλισιώβας στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ - και εξέτασαν την προοπτική της μεταξύ τους συνεργασίας, με το σχετικό ραντεβού να λαμβάνει χώρα κάτω από απόλυτη μυστικότητα στην Αθήνα. 

Κάτι που μπορεί να σημαίνει πολλά, ενδεχομένως όμως και τίποτα, δεδομένου πως υπήρχαν και υπάρχουν στα υπόψιν του Γκιρτζίκη και των υπολοίπων αξιωματούχων της ΕΠΟ κι άλλες περιπτώσεις προπονητών.

Σημειωτέον πως διαθέτει εμπειρία από Εθνικές ομάδας, καθώς από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Μάρτιο του 2012 ήταν ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γκάνας, ενώ την τριετία 2003-2006 ήταν βοηθός προπονητή στη Σερβία.

Η τελευταία του -δίμηνη- παρουσία στους πάγκους ήταν στο πρωτάθλημα της Κίνας με την Κινγκντάο Τζονούν, όπου αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2013. 

Το 2014 ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό της Βέροιας, ωστόσο άντεξε για δύο μόνο παιχνίδια στον ηλεκτρικό πάγκο της «βασίλισσας του βορρά» επί των ημερών του «προπονητοφάγου» Γιώργου Αρβανιτίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: