Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Η ΑΕΚ πάει στο Wyscout! – Στο Γουέμπλεϊ με απεσταλμένο τον Μιχάλη Κασάπη η Ενωση για το διήμερο παγκόσμιο φόρουμ – Οι πέντε σουπερλιγκάτες παρουσίες, οι εκπρόσωποι των ομάδων και η συμμετοχή – έκπληξη της Καλλιθέας!















Το ευρωπαϊκό της κοστούμι «ξεσκονίζει» η ΑΕΚ. Κι ας μην χτυπάει κάρτα την τρέχουσα σεζόν σε κάποια από τις διοργανώσεις της UEFA, έπειτα από το ολικό «restart» που πραγματοποιήθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια και την συμμετοχή της στις μικρότερες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Η Ενωση δεν επέστρεψε μονάχα στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, αλλά και στα μεγάλα ραντεβού εκτός συνόρων, που εκτός από το χορτάρι, διεξάγονται και σε άλλους χώρους και αποτελούν σημείο αναφοράς στην ατζέντα όχι απλά του ευρωπαϊκού, αλλά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. 

Το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί στο Λονδίνο το παγκόσμιο φόρουμ του Wyscout, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι ομάδων και ατζέντηδες από όλα τα μήκη και πλάτη του ποδοσφαιρικού πλανήτη. 

Για τους μη γνωρίζοντες το Wyscout είναι ένα ιταλικό ηλεκτρονικό σύστημα, μέσω της οποίου οι ομάδες (και λοιποί ενδιαφερόμενοι) που γίνονται επί πληρωμή μέλη, μπορούν να «σκανάρουν» παίκτες από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, παρακολουθώντας εκτός από τα βιογραφικά και τις επιδόσεις τους σε αγώνες που έχουν βιντεοσκοπηθεί. 

Για να καταλάβει κανείς πόσο οργανωμένο είναι το Wyscout, σημειώστε πως διαθέτει βίντεο με ολόκληρους αγώνες ακόμα και από χαμηλές κατηγορίες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, υπάρχουν και ματς από αναμετρήσεις πρωταθλημάτων Νέων (U-20)! 

Οι προσκεκλημένοι στο φόρουμ ανταλλάσουν απόψεις σχετικά με πιθανές αγοραπωλησίες παικτών, ενώ γίνονται και συζητήσεις περί πιθανής συνεργασίας ομάδων, συλλόγων, μάνατζερ και ούτω καθ΄εξής.

Τα φόρουμ του Wyscout (διεξάγεται δύο - τρεις φορές το χρόνο) ενώ εκτός από την Ευρώπη, έχουν διεξαχθεί κατά καιρούς στη Βραζιλία, ακόμη και στο Ντουμπάι.

Η ελληνική εκπροσώπηση στα τελευταία forum σε συλλογικό επίπεδο είναι φτωχή, λόγω και του τσουχτερού κόστους συμμετοχής εν μέσω οικονομικής κρίσης και ΔΝΤ. 

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως τις εργασίες του φόρουμ που θα διεξαχθεί στο επιβλητικό Γουέμπλεϊ, θα παρακολουθήσουν εκτός από την ΑΕΚ, άλλες τέσσερις σουπερλιγκάτες ομάδες και η Καλλιθέα από την Football League! 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις κρατήσεις που ήδη έχουν γίνει, η Ενωση θα εκπροσωπηθεί από τον Μιχάλη Κασάπη, ενώ αν κι είχε δηλωθεί και ο μέχρι πρότινος στατιστικολόγος της ομάδας Γιάννης Αντωνόπουλος, προέκυψε στην πορεία η λύση της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους». 

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός θα΄χει απεσταλμένο τον αρχισκάουτερ Χουάνχο Λορένθο, ο ΠΑΟΚ τον σκάουτ Χρήστο Ακκά, η Ξάνθη τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου (μαζί με τον μάνατζερ Βασίλη Παναγιωτάκη, ο οποίος επίσης έχει δηλωθεί ως εκπρόσωπος της θρακιώτικης ομάδας) ενώ το «παρών» από πλευράς Αστέρα Τρίπολης θα δώσουν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Μποροβήλος και ο αρχισκάουτερ Νίκος Γαλανακόπουλος. 




ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (10/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: