Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Κρούση Φερέρα στον Γκαλίτσιο! / Το μεταγραφικό - made in Greece - σαφάρι του τεχνικού της Λέουβεν
















Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια από την τελευταία – ελληνική - θητεία του Εμίλιο Φερέρα στον πάγκο του Πανθρακικού, ωστόσο ο κόουτς δεν ξεχνά την Ελλάδα. 

Και πολλούς και καλούς φίλους διατηρεί στη χώρα μας και επί μονίμου βάσεως έχει στραμμένες τις κεραίες του προς τα μέρη μας. 

Είτε για κάποιον ελεύθερο (δελεαστικό) πάγκο ή και για την μεταγραφική ενίσχυση των ομάδων του, όπως συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. 

Ο άλλοτε τεχνικός των Πανθρακικού, Πανιώνιου και Ξάνθης ανέλαβε στις 26 Νοεμβρίου το τιμόνι της Λέουβεν και συγχρόνως την δύσκολη αποστολή να διατηρήσει την νέα του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία του βελγικού πρωταθλήματος.

Επί των ημερών του η Λέουβεν μετράει μία νίκη και τρεις ήττες και βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας σε σύνολο 16 ομάδων έπειτα από την ολοκλήρωση 19 αγωνιστικών. 

Ο 48χρονος προπονητής πριν από την Λέουβεν εργαζόταν στην Ντέντερ (ομάδα γ΄κατηγορίας) ενώ έπειτα από το τέλος της δεύτερης θητείας του στον Πανθρακικό, πέρασε από διάφορους πάγκους ( Αλ Σαμπάμπ, Γκενκ, Ντέντερ κι εσχάτως Λέουβεν) 

Η απόλυση του Τζάκι Ματάισεν από την Λέουβεν ήταν η ευκαιρία που έψαχνε προκειμένου να επιστρέψει στη μεγάλη Λίγκα του βελγικού πρωταθλήματος. 

Ο Φερέρα υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών, κάτι που «φωτογραφίζει» και την μεγάλη εμπιστοσύνη των ανθρώπων της ομάδας στο πρόσωπό του. 

Η μεταγραφική ενίσχυση από το παζάρι του Ιανουαρίου θεωρείται δεδομένη και η ελληνική αγορά, κάθε άλλο παρά ασυγκίνητη αφήνει τον κόουτς. 

Σύμφωνα μάλιστα με γκαραντί πληροφορίες ο παλιόφιλος Φερέρα χωρίς να χάσει χρόνο χτύπησε την πόρτα ενός Ελληνα ποδοσφαιριστή με πλούσια προϋπηρεσία στο Βέλγιο. Και το όνομα αυτού, Γιώργος Γκαλίτσιος. 

Ο άλλοτε παίκτης της Λόκερεν παραμένει χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι και το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» το τηλέφωνό του (όπως έγραψε προ ημερών η στήλη) όσο πλησιάζουμε προς τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. 

O Λαρισαίος αμυντικός δεν «ζεστάθηκε» όσο θα έπρεπε από την κρούση που δέχτηκε, ώστε να καθίσει και να συζητήσει την προοπτική της μεταπήδησής του στη Λέουβεν. 

Από την πλευρά του ο Φερέρα διέγραψε από την ατζέντα του το όνομα του Γκαλίτσιου και πάει για άλλα.


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (20/12) 

Δεν υπάρχουν σχόλια: