Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ο φάκελος Καρέλη - Γκενκ! / Ολα τα οικονομικά tips της μετακόμισης του Ελληνα επιθετικού στο Βέλγιο
















Εδώ ο Καρέλης, εκεί ο Καρέλης, πότε πετάει για Βέλγιο ο Καρέλης; 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ΄ τις χρηστικές πληροφορίες του ρεπορτάζ, που αφορά την τελειωμένη (αν και νωρίτερα από τις υπογραφές, ποτέ μην λες ποτέ) μεταγραφή του 23χρονου επιθετικού από τον Παναθηναϊκό στην Γκενκ, μετά το άδοξο τέλος των διαπραγματεύσεων το περασμένο καλοκαίρι. 

Ο επιμένων νικά και ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» αφού σκάλισε εκεί ακριβώς που έπρεπε, έχει όλο το ρεπορτάζ σχετικά με όλα τα δεδομένα της μεταγραφής. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Ο διεθνής άσος συνοδευόμενος από τον ατζέντη του Χρήστο Γάτση και τη σύντροφό του Ισμήνη Χριστουλάκη – Καρέλη θα΄αναχωρήσει το πρωί της Δευτέρας (12/1) για τις Βρυξέλλες κι από εκεί θα φύγει… καρφί για τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της Γκενκ, προκειμένου να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του μεταγραφικού deal με την βελγική ομάδα. 

Ποιες είναι αυτές πέρα βέβαια από τις καθιερωμένες και απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις…; 

Μια σημαντική εκκρεμότητα έχει να κάνει με το ποσοστό μεταπώλησης του ποδοσφαιριστή. 

Ο Παναθηναϊκός επιμένει να κυμαίνεται στο 17% με τους Βέλγους να το θέλουν λίγο πιο κάτω και να ζητούν «ισοδύναμα» (που΄ναι και της μόδας στην μνημονιακή Ελλάδα) σε περίπτωση όπου το «τριφύλλι» επιμένει να μην κατέβει πιο χαμηλά. 

Σε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα, υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων και απόλυτη συμφωνία. 

Ο Παναθηναϊκός θα καρπωθεί δύο εκατομμύρια ευρώ «ζεστά» (με την Γκενκ να αναλαμβάνει να πληρώσει την εφορία κι όλα τα υπόλοιπα παράβολα που προβλέπουν οι διεθνείς μεταγραφές) σε τέσσερες ισόποσες δόσεις των 500.000 ευρώ. 

Η πρώτη «πεντακοσάρα» θα εισρεύσει στο ταμείο των «πρασίνων» αμέσως μετά τις υπογραφές, ενώ η αποπληρωμή θα΄χει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2016. 

Τα δύο εκατομμύρια δύναται να αυξηθούν για το «τριφύλλι» αφού η συμφωνία προβλέπει κι έξτρα μπόνους σε περίπτωση εξόδου της Γκενκ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Ειδικότερα μάλιστα σε περίπτωση συμμετοχής της βελγικής ομάδα στο Γιουρόπα Λιγκ (που μοιάζει και πιο εφικτός στόχος) το έξτρα μπόνους για τον Παναθηναϊκό κυμαίνεται κοντά στα 150 χιλιάρικα, ενώ υπάρχουν και κάποια άλλα έξτρα μπόνους βάσει των συμμετοχών του παίκτη, αλλά και των τερμάτων που θα σημειώσει στο Βέλγιο. 

Οσο για τον Καρέλη….; Το συμβόλαιό του με την Γκενκ θα΄ναι χρονικής διάρκειας 3,5 ετών (με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο) ενώ οι καθαρές ετήσιες απολαβές του θα κυμαίνονται στα 460 χιλιάρικα. 

Α και κάτι ακόμη: οι Βέλγοι σκοπεύουν να ρίξουν στα… βαθιά με το «καλημέρα» τον Ελληνα επιθετικό και να τον χρησιμοποιήσουν στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Ζούλτε Βάρεγκεμ την Παρασκευή (15/1). Αυτά και καλορίζικος!



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (12/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: