Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

«Κασέρι» 2,3 εκατ. στον Αστέρα Τρίπολης! – Τα απίστευτα νούμερα του κινέζικου deal για τον Γιάννου και τα σέρβικα του agent Παναγιωτάκη (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ»)
















 Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς! Βαθύτατα φιλοσοφημένο δόγμα, το οποίο επιβεβαιώνεται πανηγυρικά στο χώρο της στρογγυλής θεάς, κάθε φορά που ανοίγει το παζάρι των μεταγραφών.
 

Το «μαρούλι» ή για να το γράψουμε πιο κομψά η κινητήριος δύναμη, γκρεμίζει κάστρα, αφοπλίζει ενδοιασμούς και ολοκληρώνει τα deals, άλλοτε με συνοπτικές διαδικασίες κι άλλοτε έπειτα από πολυήμερες κι ενίοτε σκληρές διαπραγματεύσεις.
 

Στην προκειμένη περίπτωση πάντως και αναφορικά με την «υπερήφανη πώληση» του Απόστολου Γιάννου από τον Αστέρα Τρίπολης στην κινέζικη Γκουανγκζού, οι ιδιοκτήτες της αρκαδικής ΠΑΕ Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος δεν πρόλαβαν καλά, καλά να κάνουν ούτε τον… σταυρό τους για τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ που εισρέουν στο ταμείο του συλλόγου.
 

Κι όχι μόνο εισρέουν αλλά έρχονται «κασέρι» (τοις μετρητοίς) από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο ευρώ! Απίστευτο; Κι όμως πέρα για πέρα αληθινό και κινέζικο!

Ναι, η Γκουανγκζού συμφώνησε με τους Μπακοκαϋμενάκηδες να πληρώσει cash και με το «καλημέρα» τα χρήματα της μεταγραφής του Γιάννου, κάτι που δεν συνηθίζεται στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη και τείνει προς εξαφάνιση στον ελληνικό.
 

Ετσι για να τα λέμε και να γράφουμε όλα. Όπως και ότι το συγκεκριμένο deal αποτελεί την κορυφαία και ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Αστέρα Τρίπολης, αν θυμηθούμε τις τέσσερις προηγούμενες. 

Εχουμε και λέμε: Κώστας Φορτούνης (1.000.000 ευρώ – Καϊζερσλάουτερν), Ρούμπεν Ράγιος (800.000 ευρώ - Μακάμπι Χάϊφα), Πάμπλο Ντε Μπλάσις (1.200.000 ευρώ - Μάιντς), Τζερόνιμο Μπαράλες (1.000.000 ευρώ – Σίβασπορ).
 

Οσο για τις απολαβές του Γιάννου που ειρήσθω εν παρόδω θα λογίζεται ως κοινοτικός από την στιγμή που είναι κάτοχος αυστραλιανού διαβατηρίου; 1,1 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια! 

Παρεμπιπτόντως κι επειδή πίσω από κάθε deal κρύβεται κι ένας μάνατζερ, σε αυτή τη μεταγραφή συμμετείχε (και) ο δικός μας Βασίλης Παναγιωτάκης (αριστερά στη φωτό). 

Ο Ελληνας agent είναι άριστος γνώστης της σερβικής γλώσσας και αυτό το προσόν έπαιξε καταλυτικό ρόλο για την εμπλοκή του στο deal και τις απευθείας συζητήσεις με τους εκπροσώπους της κινέζικης ομάδας με πρώτο και καλύτερο τον Σέρβο τεχνικό της Γκουανγκζού κι άλλοτε μεγάλο αστέρι του σερβικού ποδοσφαίρου Ντράγκαν Στοϊκοβιτς.

 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (27/2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: