Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το Σαββατόβραδο του Χουάν Κρουζ Ογιέρ!

Το αργεντίνικο... τάνγκο του Αστέρα και η νίκη επί της Καλλονής, ανακούφισε τον Σάκη Τσιώλη, χαροποίησε τους «Μπακοκαϋμενάκηδες» και «έφτιαξε» τον Χουάν Κρουζ Ογιέρ!
 

Διαβάστε στην «ΠΙΑΤΣΑ ΤΩΝ ΑΤΖΕΝΤΗΔΩΝ».

Ακόμη και στο τελευταίο χωριουδάκι της Αρκαδίας γνωρίζουν το CV του Χουάν Κρουζ Ογιέρ. Πρόκειται για τον γνωστό και μη εξαιρετέτο Αργεντινό ατζέντη, που εδώ και πολλά χρόνια εμπιστεύεται τυφλά ο Αστέρας ή για να είμαστε πιο ακριβείς ο Γιάννης Καϋμενάκης, για το …shopping από τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
 

Με φύλλο πορείας από τον εν λόγω ατζέντη ήρθαν στην Τρίπολη παίκτες που έγραψαν μεγάλη και μικρότερη ιστορία, όπως οι Καρντόσο, Μπαστία, Νταμόντε, Καρέρα και αρκετοί άλλοι.
 

Οπως σε κάθε μεταγραφική περίοδο, έτσι και το φετινό καλοκαίρι ο Γιάννης Καϋμενάκης (λάτρης και μεγάλος οπαδός της αργεντίνικης αγοράς) ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον Χουάν Κρουζ Ογιέρ. Αυτόν ξέρει, αυτόν εμπιστεύεται!
 

Ωστόσο, οι παίκτες που ήρθαν με τις συστάσεις του Αργεντινού μάνατζερ στον Μοριά, φάνηκαν κάπως «μουδιασμένοι» στα πρώτα μέτρα της κούρσας του πρωταθλήματος. Λογικό και αναμενόμενο, ως ένα βαθμό δεδομένου πως άπαντες θέλουν το χρόνο τους.
 

Ο λόγος για τους Γκρατσίνι, Μπαράλες και Καράσκο με το σχετικό «μούδιασμα» να αφορά κυρίως τον πρώτο. 

Ο Αργεντινός μέσος δεν δείχνει - τουλάχιστον μέχρι σήμερα - να διαθέτει το «πακέτο» προκειμένου να παίξει το ρόλο του «αντί – Ράγιος», κάτι που εμέσσως πλην σαφώς έχει επισημάνει και ο Σάκης Τσιώλης υποστηρίζοντας πως πρόκειται για δύο διαφορετικούς παίκτες.

Αντίθετα, οι άλλοι δύο Λάτιν (Μπαράλες και Καράσκο) φάνηκε με το «καλημέρα» πως είναι θέμα χρόνου να «κουμπώσουν» καλύτερα με την υπόλοιπη ομάδα, να ανεβάσουν ρυθμούς και να ξεκινήσουν την απόσβεση της μεταγραφής τους.
 

Η… γοητευτική Καλλονή ενέπνευσε τον Καράσκο το Σάββατο (21/9). Με την είσοδό του στο παιχνίδι (μπήκε ως αλλαγή στο 59΄) έδωσε άλλον... αέρα στον Αστέρα και στο τέλος, έβαλε – μέσω προσωπικού γκολ - και το κερασάκι στην τούρτα της νίκης.
 

Παρεμπιπτόντως, ο Καράσκο αποτελεί  ποδοσφαιρικό έρωτα του Καϋμενάκη από πιο παλιά. Ο Ογιέρ του σύστησε τον Αργεντινό επιθετικό πριν από τέσσερα χρόνια και από τότε, «κόλλησε» στο μυαλό του να τον φέρει στην Τρίπολη.
 

Η δουλειά με τον  Αργεντινό επιθετικό φαινόταν στρωμένη το καλοκαίρι του 2011, ωστόσο ο Ογιέρ, δεν κατάφερε να βρει τότε τη «χρυσή» τομή με τον ορίτζιναλ εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή και το ταξίδι στην Αρκαδία ακυρώθηκε πάνω στο check in.
 

Από τότε, δεν υπάρχει μεταγραφική περίοδο που ο Αστέρας να μην ασχοληθεί με τον 26χρονο επιθετικό, ώσπου το καλοκαίρι το... απωθημένο έγινε πραγματικότητα.
 

Για να επανέλθουμε στο ματς με την Καλλονή, νωρίτερα από το γκολ του Καράσκο, «ξεκλείδωσε» την άμυνα της νησιώτικης ομάδας ο επίσης Αργεντινός Πάμπλο Ντε Μπλάσις και παίκτης (τι σύμπτωση!) του Χουάν Κρουζ Ογιέρ.
 

Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς, γιατί εκτός από την Τρίπολη και στη μακρινή Αργεντινή, ο Χουάν Κρουζ Ογιέρ πέρασε ένα όμορφο Σαββατόβραδο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: