Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ερχεται πρόταση για τον Καρέλη στον Παναθηναϊκό - Η «ενόχληση» του Σάντος για την επίθεση ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ



Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», όπως  δημοσιεύτηκαν στην στήλη του στην εφημερίδα «ΩΡΑ των σπορ» την Παρασκευή 7 Μαρτίου.

Το εντυπωσιακό restart στην καριέρα του έχει αναγάγει τον Μάρκους Μπεργκ όχι μόνο στον κορυφαίο στράικερ της Super League, αλλά και στο πιο «καυτό» όνομα και πολυτιμότερο έμψυχο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Αμφιβάλει κανείς…;
 

Η μετοχή του άλλοτε ξεπεσμένου Σουηδού επιθετικού πήρε τα… πάνω της στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως το ερχόμενο καλοκαίρι θα «σκάσουν» προτάσεις στα γραφεία του «τριφυλλιού» για την παραχώρησή του ή αν θέλετε την «υπερήφανη πώλησή» του… α λα Λουτσιάνο Φιγκερόα! 
 

Ο φετινός Παναθηναϊκός όμως διατηρεί κι άλλους παίκτες στο δυναμικό του που κάνουν «γκελ» στις διεθνείς αγορές κι ένας εξ αυτών είναι και ο Νίκος Καρέλης.
 

Ο 22χρονος επιθετικός ντύθηκε στα «πράσινα» το περασμένο καλοκαίρι ως τρίτη επιλογή για την επιθετική γραμμή του «τριφυλλιού»  πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ και το μπακ – απ του Σουηδού, ρόλο που στην πορεία ανέλαβε ο Λουτσιάνο Φιγκερόα.
 

Το άνευρο ξεκίνημα και οι πρώτες κατώτερες των προσδοκιών εμφανίσεις, προϊόντος του χρόνου εξαφανίστηκαν και έδωσαν τις θέσεις τους σε πιο «γεμάτα» παιχνίδια.
 

Ο νεαρός επιθετικός μετράει 4 γκολ με το «τριφύλλι» ενώ παραμένει το πρώτο «πιστόλι» της Εθνικής Ελπίδων σκοράροντας και στις τρεις τελευταίες συμμετοχές του με τον αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με αντιπάλους την Σουηδία, την Πολωνία και προχθές στην Κατερίνη στην επική νίκη κόντρα στην Τουρκία.
 

Ο Καρέλης παρακολουθείται επί μονίμου βάσεως τα δύο τελευταία χρόνια στα παιχνίδια της Εθνικής Ελπίδων από σκάουτ ευρωπαϊκών ομάδων, οι οποίοι έπειτα από την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, έχουν την ευκαιρία να τον τσεκάρουν και σε συνθήκες υψηλότερου ανταγωνισμού και πίεσης συγκριτικά με τον Εργοτέλη και την Αμκαρ Περμ που αποτέλεσαν τις δύο προηγούμενους σταθμούς του.
 

Κι επειδή το πρόσημο του scouting report βγαίνει θετικό σε κάποιες αγγλικές και ιταλικές πολιτείες, μην εκπλαγείτε αν το καλοκαίρι (ενδεχομένως και νωρίτερα) η πρώτη πρόταση που θα καταλήξει συστημένη στα γραφεία του Παναθηναϊκού για την πώληση ποδοσφαιριστή να μην αφορά τον αναγεννημένο Μάρκους Μπεργκ, αλλά να γράφει μέσα το όνομά Nikos Karelis.
 

Σημειωτέον, πως το συμβόλαιο του Ελληνα διεθνούς επιθετικού με  ολοκληρώνεται το 2017, ενώ οι ετήσιες απολαβές του στους «πράσινους» κυμαίνονται κοντά στις 100.000 ευρώ.
 
  
Πλήρης επιβεβαίωση με Ντούνη!
 

Το καλοκαιρινό… «φτου ξελευτερία» του Μάρκου Ντούνη στον Πανιώνιο για το οποίο βοά εσχάτως η πιάτσα, αποτελεί άλλη μια μεγάλη επιβεβαίωση της στήλης.
«Ελεύθερος και ο Ντούνης» έγραφα στις 5 Φεβρουαρίου, αποκαλύπτοντας τις παραλείψεις του Πανιωνίου που βγάζουν άκυρη την ανανέωση του συμβολαίου του 22χρονου παίκτη με τους «κυανέρυθρους» μέχρι το 2016.
 

Εναν μήνα αργότερα γράφεται και λέγεται κατά κόρον, πως ο ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, εκμεταλλευόμενος την ολιγωρία και τα λάθη του Πανιωνίου. Μπίνγκο!
 

   
Η «ενόχληση» του Σάντος!
 

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τον επόμενο σταθμό της καριέρας (παρ΄ότι ο κόσμος το΄χει τούμπανο κι αυτός κρυφό καμάρι) ωστόσο η ανοιχτή σύγκρουση του ΠΑΟΚ με την ΕΠΟ και η επίθεση του Ζήση Βρύζα με βαριές εκφράσεις («άρρωστο καθεστώς») κατά της ομοσπονδίας προκάλεσαν την… ενόχλησή του! 

Μην κοιτάτε που ο Πορτογάλος δεν την βγάζει προς τα έξω, δεδομένων των λεπτών ισορροπιών και του «αρραβώνα» με τον ΠΑΟΚ.  



Φιλαράκια Βρύζας – Γαβριηλίδης!
 

Τι σου είναι τελικά η μπάλα! Η σφοδρή αντιπαράθεση του ΠΑΟΚ με την ΕΠΟ με αφορμή τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ημιτελικών του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, διαταράσσει την φιλία του Ζήση Βρύζα με τον πρόεδρο επιτροπής του Κυπέλλου Μάνο Γαβριηλίδη. 

Για τους γνωρίζοντες οι δύο άνδρες συνδέονταν (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) με δεσμούς φιλίας και έχουν γευματίσει ουκ ολίγες φορές παρέα στη Σαλονίκη παρέα με κοινούς φίλους. Μάλιστα τις προάλλες ο Γαβριηλίδης έδωσε το «παρών» στις σουίτες της Τούμπας και κατά την επίσκεψη του Μισέλ Πλατινί στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Αυτή κι αν είναι η άγρια… ομορφιά του ποδοσφαίρου!  

στο ψαχνό

@    «Στο… κάδρο των υποψηφιοτήτων ο Λάσλο Μπόλονι για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας…» έγραψε η στήλη στις 1 Μαρτίου κι εσχάτως ανακοινώθηκε πως ο Ρουμάνος τεχνικός αποχωρεί από την Αλ Κορ στο Κατάρ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που πηγάζουν από το περιβάλλον του, εξετάζει ήδη προτάσεις τόσο από συλλόγους όσο και από Εθνικές Ομάδες. Η Ουγγαρία έχει εκδηλώσει επίσημα ενδιαφέρον, ενώ στα γραφεία της ΕΠΟ το όνομά του προφέρεται ολοένα και περισσότερο.

 

@    Το προχθεσινό ματς Ελλάδα – Τουρκία (U-21) στην Κατερίνη «μαγνήτισε» το ενδιαφέρον ξένων σκάουτ και το Ελλάδα – Νορβηγία ( U-19) στα Ψαχνά την ίδια ημέρα, των Ελλήνων μανατζαρέων. Καθείς και με τα γούστα του σε αυτή την ποδοσφαιρική πλάση. Εκπρόσωποι αγγλικών ομάδων και η γερμανική Νυρεμβέργη παρακολούθησαν δια ζώσης την επική ανατροπή των Ελπίδων, με τους δύο «γαλανόλευκους» σκόρερ Καρέλη και Μπουχουλάκη να κερδίζουν πολλά «likes».

 

@    Στα Ψαχνά για το παιχνίδι της Εθνικής Νέων (U-19) το «παρών» έδωσε σχεδόν όλη η «αφρόκρεμα» των Ελλήνων ατζέντηδων. Αντώνης Αποστολόπουλος, Γιάννης Ευαγγελόπουλος, Παύλος Τοπίδης, Βασίλης Τσιάρτας κ.α. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο απεσταλμένος της Λιόν, ωστόσο μην «ψαρώνετε». Ο Γάλλος «κατάσκοπος» ήρθε από τα μέρη μας για να τσεκάρει Κορεάτη παίκτη στο φιλικό της Εθνικής μας με την Ν. Κορέα στο Καραϊσκάκη και επί τη ευκαιρία πετάχτηκε μια βόλτα μέχρι και τα Ψαχνά.

 

@    Θετικό το report της Γουέστ Μπρομ για τον Στέφανο Καπίνο. Η αγγλική ομάδα τσέκαρε τον διεθνή τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη (όπως αποκάλυψε η στήλη στις 1/3) και προγραμματίζει ήδη την επόμενη επίσκεψη στα μέρη μας για λογαριασμό του. Την επόμενη φορά μάλιστα, ο σκάουτερ των «baggies» θα συνοδεύεται κατά τα φαινόμενα από τον τεχνικό του συλλόγου Πέπε Μελ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: