Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο Τάτος πρόλαβε τον Τσιώλη και επισκέφτηκε πρώτος τα Πηγάδια / Ο τολμηρός Κομπότης «μπήκε» για Ιμπαγάσα! / 15 εκατ. ευρώ (!) «σπρώχνει» ο Σαββίδης, για την ανακαίνιση του «Μακεδονία Παλλάς» / Φιλικό ΠΑΟΚ – Ιντερ, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Τούμπα / Ο προπονητής της υπομονής και το αφεντικό που έχει πάντα δίκιο / Ο «450άρης» Γεωργιάδης και το… πεταμένο συμβόλαιο του ΠΑΟΚ / Ο Δώνης δεν ξεχνάει τον Φυτανίδη / Ματίας Ντεγκρά, καλεί Κέρκυρα!














Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Πέμπτη 26 Ιουνίου.

Διπλές και τριπλές βάρδιες «σηκώνουν» οι ημέρες που διανύουμε για τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Ξάνθης, εξαιτίας των πολλαπλών εξελίξεων εντός των τειχών της ακριτικής ομάδας.
 

Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε. Από την επιχείρηση – «σκούπα» και το ξεσκαρτάρισμα του υπάρχοντος ρόστερ, τις πρώτες μεταγραφικές προσθήκες, ή από την υπόθεση του νέου προπονητή. Αν και για την τελευταία, βοά ο τόπος από χθες, έχει πάρει πλέον πάρει το δρόμο της. 
 

Μπορεί ο Σάκης Τσιώλης να είναι μην απόφοιτος του Χάρβαρντ, ούτε κάτοχος μεταπτυχιακού στην πυρηνική φυσική (για αγγλικά και γαλλικά, θα σας γελάσω) ωστόσο έχει βγάλει το «πανεπιστήμιο» του ποδοσφαίρου κι αυτό το «χαρτί», φαίνεται αρκετό κατά όπως φαίνεται για να του δώσει το χρίσμα του νέου τεχνικού της ακριτικής ομάδας.
 

Ο Θεσσαλός προπονητής και ο Χρήστος Πανόπουλος φέρονταν χθες να΄χουν δώσει τα χέρια και να απομένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση για την επισημοποίηση της συνεργασίας τους.
 

(14/6)
Κάτι που προσωπικά αν με ρωτάτε, δεν μου προξενεί καμία απολύτως έκπληξη και εντύπωση. Επί τη ευκαιρία να θυμίσω τι ακριβώς έγραφα στις 14 Ιουνίου περί Σάκη Τσιώλη και Ξάνθης:
 

«Εδώ ο Τσιώλης, εκεί ο Τσιώλης σε ποιον πάγκο θα κάθεται τη νέα σεζόν ο Σάκης Τσιώλης; Ιδού η απορία. Η ΑΕΚ συνεχίζει με Δέλλα, ο Αρης προχωράει με τον Καλαϊτζίδη, η Λάρισα “φλερτάρει” με Βοσνιάδη, ο Αστέρας με Βεργέτη, από Κύπρο – μεριά δεν υπάρχει «φως» και συνεπώς, τι απομένει…; Η Ξάνθη; Ναι, γιατί όχι.

Φτάνει ο Θεσσαλός τεχνικός να “κουρέψει” κατιτίς το κασέ του και ο Πανόπουλος να εγκαταλείψει οριστικά και αμετάκλητα το πλάνο του ξένου τεχνικού εν όψει της νέας σεζόν. Τότε, ναι κάτι μπορεί να “παίξει” για τον Τσιώλη στα… εξωτικά Πηγάδια και την ομάδα της Θράκης».
 

Αυτά έγραφε ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» στις 14/6 και κατά τα φαινόμενα, ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης εγκατέλειψε οριστικά τις σκέψεις για ξένο τεχνικό, ενώ ο Τσιώλης «κούρεψε» όσο ακριβώς χρειαζόταν το κασέ του, προκειμένου να δώσει τα χέρια με τον «Mr.Skoda».
 

Κατά τα άλλα κι επειδή ο προπονητής, προπονητής και οι μεταγραφές, μεταγραφές, διαβάστε και αποθηκεύστε και αυτό: ο Ανδρέας Τάτος επισκέφτηκε την Τρίτη (24/6) το Le Chalet με ό,τι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο. 

Μια φορά, ο 25χρονος μέσος δεν ήρθε για τουριστικούς λόγους στα Πηγάδια, ούτε ασφαλώς για να θαυμάσει από κοντά το σύγχρονο προπονητικό κέντρο της Ξάνθης. 


 
Ο τολμηρός Κομπότης για Ιμπαγάσα!
 

«Σφήνα» στις επαφές του Αριέλ Ιμπαγάσα με τον Ατρόμητο,  μπήκε ο Γιάννης Κομπότης! Μάλιστα ο μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού στην προσπάθειά του να «ψήσει» τον «Κάνιο», έφτασε στο σημείο να του προτείνει να μην μένει στην εξωτική Λιβαδειά, αλλά στην Αθήνα και να πηγαινοέρχεται στην βοιωτική πόλη! 

Στον έρωτα, στον πόλεμο και στις μεταγραφές, όλα επιτρέπονται! 

Μπορεί σε πρώτο χρόνο να το΄λεγε η (μεταγραφική) ψυχούλα του Κομπότη, ωστόσο τα 300 χιλιάρικα που ζήτησε ο Αργεντινός μέσος από τον Σπανό (όπως αποκάλυψε χθες η στήλη) για να υπογράψει στον Ατρόμητο, τον έκαναν να θυμηθεί ένα σοφό δόγμα: οι μεταξωτές μεταγραφές, θέλουν και… μεταξωτά πορτοφόλια!



Προπονητής της υπομονής
 

Μεγάλο αγαθό η υπομονή στις μέρες μας και χαράς σε όσους την διαθέτουν. Ενας εξ αυτών είναι προπονητής ομάδας της Super League, ο οποίος χρειάζεται να περιμένει και μισή και μία, ενίοτε και δύο ώρες (!) στο φουαγιέ, μέχρι ωσότου να συναντηθεί με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του! 

Ετσι λειτουργεί ο μεγαλομέτοχος, αυτός είναι και σε όποιον αρέσει σε τελική ανάλυση. 

Αφήστε που ο υπομονετικός προπονητής ως παλιά καραβάνα, θα΄χει σίγουρα κατά νου το περίφημο δόγμα του αείμνηστου Νίκου Κανελλάκη: «ο πληρώνων έχει πάντα δίκιο»! 


 Ο «450άρης» Γεωργιάδης
 

Τον περασμένο Γενάρη ο ΠΑΟΚ πρότεινε στο Γιώργο Γεωργιάδη (όχι τον «ΓΧ», αλλά τον ποδοσφαιριστή) νέο τριετές κλειστό συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 450.000 ευρώ! Καλά και προπάντων, εγγυημένα λεφτά σε δύσκολες εποχές. 

Τότε, όμως, ο 27χρονος μέσος… κλώτσησε την πρόταση στα νερά του Θερμαϊκού. Αν τώρα η Καρσλρούη δεν κάνει το γερμανικό… θαύμα της (σ.σ. 220 χιλιάρικα για συμβόλαιο ενός χρόνου, όπως έγραψε χθες η στήλη) τότε τι γίνεται…; 

Να επιλέξει τα 80 χιλιάρικα του Παναιτωλικού, ή τα 100 και βάλε του ΟΦΗ, με μπόλικα όμως κρητικά καρδιοχτύπια κάθε φορά που θα είναι να πάει ταμείο…;



 στο ψαχνό

@    Μπορεί το κόκκινο χρώμα να εκνευρίζει τον Ιβάν Σαββίδη, ωστόσο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ετοιμάζουν παραγγελιά για ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο χαλί. Κοτζάμ Ιντερ είναι αυτή, όχι παίξε- γέλασε! Στις 19 Ιουνίου ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» αποκάλυψε το ανοιχτό κανάλι των Θεσσαλονικιών με το Μιλάνο και τις επαφές για τη διεξαγωγή καλοκαιρινού φιλικού αγώνα. Εν τέλει, οι νερατζούρι «ψήθηκαν» για την επίσκεψη στη Τούμπα και ανανέωσαν για τον Αύγουστο (14/8 η πιθανότερη ημερομηνία) το ραντεβού τους με τον ΠΑΟΚ.

 

@    Δεν ξεχνάει τον Σωκράτη Φυτανίδη ο ΑΠΟΕΛ, ή καλύτερα ο Γιώργος Δώνης. Ο Ελληνας τεχνικός εξακολουθεί να διατηρεί τον 30χρονο ποδοσφαιριστή ψηλά στη μεταγραφική του λίστα, τα λεφτά όμως δεν τα βάζει το «τρένο», αλλά η διοίκηση. Κι αν οι «κουμπάροι» προσφέρουν στον Ατρόμητο, όσα και στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Τόμας Ντε Βινσέντι, τότε πολύ δύσκολα ο Φυτανίδης θα κατηφορίσει στο νησί της Αφροδίτης.
 


@    Θυμάστε τον Ματίας Ντεγκρά; Ναι, τον Αργεντινό τερματοφύλακα και άλλοτε ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς, της Βέροιας και του Αστέρα Τρίπολης. Ο 31χρονος πορτιέρε έμεινε ελεύθερος από την πορτογαλική Πάκος Φερέιρα και έριξε γέφυρες επιστροφής στην Ελλάδα. Μάλιστα κάνοντας… ρεπορτάζ και πληροφορούμενος πως η Κέρκυρα κινείται για την ενίσχυση στον «άσο». φρόντισε να στείλει το CV (βιογραφικό) πρώτα στους Φαίακες.   

 


    @    Η μπάλα, μπάλα κι οι επιχειρήσεις, επιχειρήσεις. Τη ριζική ανακαίνιση του «Μακεδονία Παλλάς» έχει στα σκαριά ο Ιβάν Σαββίδης, ανοίγοντας συνεργασία με μεγάλο αρχιτεκτονικό γραφείο του εξωτερικού. Το συνολικό ύψος της επένδυσης που σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα αρχίσει να υλοποιείται μέσα στο 2015, προβλέπεται να κοστίσει κοντά στα 15 εκατ. ευρώ! «Λεφτά, υπάρχουν», όπως έλεγε κάποτε και ο Γιωργάκης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: