Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ραντεβού με γερμανικό επενδυτικό fund στον Πανιώνιο! – Στο τραπέζι 500.000 ευρώ και η συνιδιοκτησία παικτών! / Ο Κώστας Μανωλάς υποψήφιος για τη Νίκη Βόλου / Ερχεται το «Θρύλος – TV» με στούντιο στο Καραϊσκάκη / Τσιώλης, χωρίς Στράτο στην Ξάνθη! / Τα… 50 χιλιάρικα των τροφείων του Γκολάσα, έγιναν 365.000 (!) στον ΠΑΟΚ/ Το επικοινωνιακό «έφαγε» τον Μπερντ Στορκ από τον Ολυμπιακό / Παντός καιρού και... συνθηκών, ο Πουλινάκης στο Ηράκλειο

 







Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΔΙΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» το Σάββατο 28 Ιουνίου.

Η λέξη «επενδυτής» ποτέ δεν έπαψε να κυκλοφορεί στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Με κελεμπία ή κοστούμι, με δολάρια, ρούβλια ή ευρώ φορτωμένος στην τσέπη, ο επενδυτής αποτελεί διαχρονικά θέμα προσευχής και ανεκπλήρωτο πόθο πολλών ομάδων, οι οποίες δυσκολεύονται να τα φέρουν βόλτα και εσχάτως, εν μέσω ΔΝΤ και μνημονίων, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. 
 

Μήπως όμως εν έτει 2014 πλησιάζει η ώρα να καλωσορίσουμε στην Ελλάδα, όχι κάποιον εισαγόμενο κροίσο (Αραβα, Αμερικάνο, Κινέζο, Ρώσο…)  αλλά ένα ξένο επενδυτικό fund, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν μάνατζερ ποδοσφαιριστών με ελεγχόμενες από τους ίδιους εταιρείες συμβούλων επένδυσης…; 
 

Το συγκεκριμένο project βρίσκει εφαρμογή τα τελευταία χρόνια ολοένα και με μεγαλύτερη συχνότητα στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Επιχειρηματικά γκρουπ (υπό τον διακριτικό έλεγχο και την εποπτεία μάνατζερ) που επενδύουν στην αγορά μέρους των μετοχών των ομάδων αναλαμβάνοντας την χρηματοδότησή τους, ή σε επίπεδο χορηγιών, με αντάλλαγμα τη συνιδιοκτησία νεαρών και όχι μόνο ποδοσφαιριστών με μεταπωλητική αξία.
 

Αυτή είναι εκτός συνόρων η νέα «μόδα» άντλησης κεφαλαίων κίνησης, για συλλόγους που αναζητούν εναγωνίως οικονομικά κεφάλαια.
 

Να τύχει άραγε ο «κλήρος» στο μνημονιακό Πανιώνιο και να γίνει ο πρώτος διδάξας της νέας πατέντας στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη…;
 

25/6
Ασφαλώς και δεν αναφέρω τυχαία την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Τι θα λέγατε να σας φρεσκάρω λιγάκι τη μνήμη, θυμίζοντας τι ακριβώς έγραφα στις 25 Ιουνίου.

«Eνα γερμανικό fund… κυκλοφορεί εσχάτως στη Νέα Σμύρνη. Διακριτικά και χωρίς να δίνει στόχο. Μην ψαρώνετε. 


Οχι για να αγοράσει την ΠΑΕ Πανιώνιος, αλλά για να διερευνήσει την προοπτική της επένδυσης υπό τη μορφή χορηγίας στους «κυανέρυθρους».
 

Διόλου άσχημα φτάνει βεβαίως το συγκεκριμένο (made in Germany) fund, να μην αποδειχτεί με το πέρασμα του χρόνου σαν κάποια άλλα: της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη».
 


Αυτά έγραφα στις 25/6 για το γερμανικό fund που έχει παραγγείλει καφέ στην πλατεία. 

Επειδή όμως όσο σκαλίζει κανείς το ρεπορτάζ τόσο σοφότερος γίνεται, για ρίξτε μια ματιά και στην πρόταση της γερμανικής επενδυτικής εταιρείας: 500.000 χιλιάρικα στην ΠΑΕ Πανιώνιος (εκ των οποίων τα 250 «κασέρι» αμέσως μετά τις μεταγραφές) για την συνιδιοκτησία (50%-50%) των δικαιωμάτων πέντε νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της ομάδας και με υποσχόμενη μεταπωλητική αξία.

Α και κάτι ακόμη: επειδή κάτι τέτοιες σοβαρές υποθέσεις δεν γίνεται να κουβεντιάζονται μόνο από το τηλέφωνο, επίκειται άμεσα ραντεβού του Ελληνα εκπροσώπου της εταιρείας, με επιτελικό στέλεχος της επιτροπής σωτηρίας του Πανιωνίου. To be continued….



 
Ο Μανωλάς για Νίκη Βόλου
 

Η Νίκη Βόλου θέλει όχι τον Γερμανό της (σύμφωνα με το γνωστό σλόγκαν) αλλά τον Μανωλά της! Επειτα από την θητεία του Στέλιου Μανωλά στον πάγκο της θεσσαλικής ομάδας τη σεζόν 2012-13, «παίζει» να ακολουθήσει και ο γιος του Κώστας Μανωλάς. 

Ο 21χρονος αμυντικός προέρχεται από μια «γεμάτη» σεζόν (35 συμμ. – 3 γκολ) με τον ΑΟ Χανίων στην Football League, ενώ πιο παλιά αγωνίστηκε στον Θρασύβουλο και τον Λεβαδειακό. 

Η μεταγραφική ροπή (ελέω και της μη αδειοδότησης) της Νίκης Βόλου στους νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες το φετινό καλοκαίρι, ίσως στείλουν τον Μανωλά – junior από το κρητικό πέλαγος στον Παγασητικό!


«Θρύλος -ΤV» στο Καραϊσκάκη!
 

Μετά τη δημιουργία του «Θρύλος FM» (τώρα που φαίνεται να έκλεισε και η συμφωνία για την αγορά ραδιοφωνικής συχνότητας) να περιμένουμε πως θα ακολουθήσει και το «Θρύλος TV»…; 

Ο χρόνος, θα δείξει. Μια φορά, η στήλη «αλίευσε» από τα νερά της θάλασσας του Πειραιά, πως βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία ενός αμιγώς «ερυθρόλευκου» τηλεοπτικού σταθμού με τα κεντρικά στούντιο να φιλοξενούνται που λέτε…; 

Οχι στο κέντρο του Πειραιά, ούτε σε κάποιο καινούργιο κτίριο της περιοχής, αλλά στους χώρους του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Για να δούμε…


Τσιώλης, χωρίς Στράτο!


Μία ημέρα πριν από το «γάμο» με τον Σάκη Τσιώλη, η Ξάνθη ανακοίνωσε πως ο Τάσος Σιδερίδης αναλαμβάνει καθήκοντα νέου γυμναστή. 


Κάτι που σημαίνει πως ο Θεσσαλός τεχνικός θα πιάσει δουλειά στην ακριτική ομάδα, χωρίς να΄χει στο τιμ των συνεργατών του τον μέχρι πρότινος «αιώνιο» γυμναστή του Κοσμά Στράτο. 

Τον άνθρωπο που τον συνόδεψε στα προπονητικά περάσματά του από Θρασύβουλο, Ολυμπιακό Βόλου, Αρη, ΠΑΣ Γιάννινα και για χάρη του ο Τσιώλης τίναξε στον «αέρα» συζητήσεις με άλλες ομάδες (ονόματα να μην λέμε) που ήθελαν να του περάσουν τον δικό τους γυμναστή! Να τα λέμε κι αυτά…  



στο ψαχνό
 



@    Αλλο 50 χιλιάρικα κι άλλο 365.000 ευρώ! Οσα δηλαδή και τα χρήματα που ζήτησε – μέσω επιστολής – η Μακάμπι Χάιφα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα τροφεία του Εγιάλ Γκολάσα. Στην Θεσσαλονίκη είχαν την ενημέρωση σε πρώτο χρόνο από το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, πως τα τροφεία δεν θα ξεπερνούν τα 50 χιλιάρικα! Εύκολα λοιπόν αντιλαμβάνεστε το σοκ που προκάλεσε στα καρντάσια, το ισραηλινό… μπουγιουρντί!  


@    Καρλσρούη καλεί Γιώργο Γεωργιάδη (όχι τον «Γ.Χ.», αλλά τον 27χρονο μεσοεπιθετικό που έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ) και Ματίας Ντεγκρά καλεί Κέρκυρα, όπως αποκάλυψε η στήλη στις 25 και 26 Ιουνίου αντίστοιχα. Και τα δύο θέματα, «έπαιξαν» χθες (27/6) και σε άλλες αθλητικές εφημερίδες. Βλέπετε, το καλό και πάνω απ΄όλα πρωτογενές ρεπορτάζ, δεν χάνει ποτέ την αξία του. Πόσω μάλλον σε μεταγραφικές περιόδους. Ποτέ!    

 

@    «Game over» για τον Μπερντ Στορκ στον Ολυμπιακό. Ο Γερμανός τεχνικός αποχωρεί από τις ακαδημίες της πειραϊκής ομάδας, όχι μόνο προκειμένου (όπως λέγεται) να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή του παλιού γνώριμου Φρανσουά Μοδέστο στον Ρέντη, αλλά κι επειδή πήρε χαμηλό βαθμό στο επικοινωνιακό κομμάτι με τους «μικρούς» των «ερυθρολεύκων». Γερμανός γαρ και όχι μεσογειακός (σαν κι εμάς) τύπος!  


@    Για δες καιρό που διάλεξε να αρρωστήσει ο Μάνθος Πουλινάκης. Την ημέρα της άφιξης του Τζενάρο Γκατούζο στο Ηράκλειο και την ημερομηνία της καταληκτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση ενός σπουδαίου deal. Ελα όμως που ο πρόεδρος του ΟΦΗ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Και υποδέχτηκε μετά βαΐων και κλάδων τον Ιταλό τεχνικό στο Ηράκλειο και εξασφάλισε μικρή παράταση χρόνου για το σφράγισμα του deal. Καλορίζικοι να΄ναι και περαστικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: