Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η επόμενη μέρα του μοιραίου Φάνη Γκέκα – Το μπλακ χιούμορ για το χαμένο πέναλτι, η αποφόρτιση στην Κέρκυρα και η πρόταση της Κόνιασπορ για την επέκταση της συνεργασίας τους / Το γερμανικό fund, o Πανιώνιος και το… κερί στην Αγία Φωτεινή! / Μεταγραφικό «κανάλι» Φρανθίσκο Χαβίτο – Κέρκυρας! / Η Ξάνθη, ο Ατρόμητος και η γενναία (πειραιώτικη) έκπτωση για τον Τάτο / H αποκάλυψη για το αυγουστιάτικο φιλικό ΠΑΟΚ- Ιντερ στην Τούμπα / Στην Τρίπολη… μέσω Περιστερίου ο Βραζιλιάνος μέσος Εντερσον Τορμένα / Ο Καστίγιο και η ελληνική «ζαριά»!

 










Διαβάστε όλα τα θέματα του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» από την στήλη του στην «ΩΡΑ των σπορ» την Τρίτη 1 Ιουλίου.

Ο Φάνης Γκέκας δεν έχει χτυπήσει σε τατουάζ το «επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», όπως ο Πάμπλο Γκαρσία του ΠΑΟΚ, αλλά σίγουρα αυτό το μήνυμα αγγίζει όσο ποτέ άλλοτε τις ευαίσθητες χορδές του.
 

Βλέπετε έστω και υποσυνείδητα το αποθήκευσε καλό στο μυαλό τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/6) όταν πλέον άρχισε να αποφορτίζεται σταδιακά (και στο μέτρο του δυνατού) από την πίεση και το ιστορικό βάρος του χαμένου πέναλτι στην αναμέτρηση της εθνικής ομάδας με την Κόστα Ρίκα, που στέρησε από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την πρόκριση στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Επί του παρόντος πάντως ο Γκέκας φρόντισε εκτός από το τατουάζ – μότο του Γκαρσία, να εμπνευστεί και από μία από τις κορυφαίες ατάκες στα χρονικά του παγκόσμιου κινηματογράφου. «Το after all, tomorrow is another day»!
 

Παρεμπιπτόντως, όταν έριχνε αυτή την ατάκα η Βίβιαν Λι στην εξαιρετική ταινία «Οσα παίρνει ο άνεμος» είχε βουρκώσει, αλλά σάμπως το ίδιο δεν έκανε και ο Φάνης μετά το χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι με την Κόστα Ρίκα.
 

Μια φορά, κάποια από τα φιλαράκια του (εκτός Εθνικής) που έσπευσαν να «βομβαρδίσουν» το κινητό του, επιστράτευσαν ακόμη και μπλακ – χιούμορ στην προσπάθειά να του φτιάξουν τη διάθεση: «πώς έγινε κι εσύ που χτυπάς  συνήθως άθλια πέναλτι, έχασες αυτή την πεναλτάρα»!
 

Κατά τα άλλα, η επόμενη μέρα του Γκέκα προβλέπει σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον μια εβδομαδιαία πλήρη αποφόρτιση, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου από το σπίτι του στην αγαπημένη του Κέρκυρα.
 

Εν συνεχεία θα μελετήσει την πρόταση της Κόνιασπορ σχετικά με την επέκταση της συνεργασίας τους για έναν ακόμη χρόνο, με περίπου τα ίδια χρήματα που προέβλεπε και το φετινό συμβόλαιό του. 

Στο Ικόνιο ο Λαρισαίος επιθετικός πέρασε καλά την σεζόν που μας πέρασε και ιδιαίτερα από την στιγμή που βρέθηκε συμπαίκτης με τον Αλεξάντερ Χλεμπ με τον Λευκορώσο επιθετικό να τον «ταΐζει» με τις μπαλιές – ασίστ του. 
 

Από κει και πέρα ο Ελληνας άσος δεν έπαψε ποτέ να «φτιάχνεται» στην ιδέα της μετακόμισής του στην Κωνσταντινούπολη και σε ένα από τα μεγάλα κλαμπ της πόλης. Ας το κρατήσουμε κι αυτό, διότι ποτέ δεν ξέρεις. 

Α υπάρχει επίσης και εκείνο το διαχρονικό ενδιαφέρον των Ελβετών. Μια φορά, ο Γκέκας αρχίζει και καταλαβαίνει πόσο δίκιο έχει ο Γκαρσία! 


Η αποκάλυψη για το ΠΑΟΚ-Ιντερ
 

(19/6)
Στο… ψαχνό βάρεσε ένα ακόμη αποκλειστικό ρεπορτάζ του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ». 

Στις 19/6 αποκάλυψε τις επαφές του ΠΑΟΚ με την Ιντερ για τη διεξαγωγή μεταξύ τους φιλικού αγώνα στην Τούμπα. 

(26/6)
Επτά ημέρες αργότερα (26/6) η στήλη επανήλθε και έγραψε πως παρά την «αλλεργία» του Ιβάν Σαββίδη στο κόκκινο χρώμα, οι Θεσσαλονικείς παρήγγειλαν ένα ολοκαίνουργιο κόκκινο χαλί στο πλαίσιο της υποδοχής των «νερατζούρι» στην συμπρωτεύουσα κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι. 

Η είδηση για το σπουδαίο φιλικό που βρίσκεται στα σκαριά, έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και των εφημερίδων. 

Παρεμπιπτόντως, η προσωπική γνωριμία του Ζήση Βρύζα με τον τεχνικό διευθυντή της Ιντερ  Πιέρο Αουζίλιο, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για τον ερχομό της ιταλικής ομάδας στην Τούμπα. Να τα λέμε κι αυτά…


Κερί στην Αγία Φωτεινή!
 

Το γερμανικό fund που ενδιαφέρεται να επενδύσει στην ΠΑΕ Πανιώνιος, με αντάλλαγμα τη συνιδιοκτησία ποδοσφαιριστών (όπως αποκάλυψε η στήλη στις 28/6) προχώρησε στο επόμενο βήμα και «πάτησε» στην πλατεία! 

Ο Ελληνας εκπρόσωπος των Γερμανών στην Ελλάδα συναντήθηκε το Σαββατοκύριακο με τρία μέλη της επιτροπής σωτηρίας των «κυανέρυθρων», σε μαγαζί που βρίσκεται επί της οδού Αγίας Φωτεινής. 

Αγνωστο παραμένει αν μετά το τέλος της συνάντησης, οι άνθρωποι του Πανιωνίου έσπευσαν στην πολιούχο της Νέας Σμύρνης Αγία Φωτεινή, προκειμένου να ανάψουν ένα κερί και να προσευχηθούν να «κλείσει» η δουλειά! To be continued…     




Χαβίτο για Κέρκυρα!
 

Ελεύθερος από την Αλκορκόν έμεινε ο Φρανθίσκο Χαβίτο και πλέον αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. 

Ο Ισπανός φορ έχει καλές αναμνήσεις από την χώρα μας και μετά τη Βέροια, άνοιξε εσχάτως κανάλι επικοινωνίας και με την Κέρκυρα. 

Μπορεί το ισπανικό μοντέλο που εφαρμόζεται στη «βασίλισσα του βορρά» να αποτελεί ένα σημαντικό λόγο για να βλέπει με θετικό μάτι την μετακόμισή του στην Ημαθία, ωστόσο και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, δελεάζει τον 30χρονο ποδοσφαιριστή και την οικογένειά του. Βέροια ή Κέρκυρα…; 




στο ψαχνό
 

@    Ενδιαφέρον παρασκήνιο «κρύβεται» πίσω από την επιστροφή του Ανδρέα Τάτου – μέσου Ξάνθης – στο Περιστέρι. Η στήλη αποκάλυψε την επίσκεψη (24/6) του 25χρονου μέσου στα Πηγάδια, η οποία δεν αποδείχτηκε αρκετή για την μεταγραφή του στην ακριτική ομάδα. Ας όψονται οι οικονομικές απαιτήσεις του Ολυμπιακού και τα 200 χιλιάρικα που φέρεται να ζήτησε από τους Θρακιώτες. Χρήματα που δυσκολεύονται όσο να΄ναι να πιστέψουν στην Ξάνθη πως διέθεσε ο Ατρόμητος (ανακοινώνοντας τον ποδοσφαιριστή τρεις ημέρες αργότερα) θεωρώντας πως έπεσε γενναία έκπτωση στη τιμή.



@    Το Μουντιάλ εκτός από την εθνική μας ομάδα, έλαβε τέλος και για εκείνους όλους τους ηρωικούς Ελληνες, οι οποίοι ακολούθησαν κατά πόδας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ενας εξ αυτών και ο μάνατζερ Γιάννης Εμμανουηλίδης, εκπρόσωπος του Κώστα Κατσουράνη κι άλλων Ελλήνων διεθνών. Ο Ελληνας agent έδωσε το παρών σε όλες τις πόλεις και τα γήπεδα που χτυπούσε η καρδιά της εθνικής στη χώρα της σάμπας και σήμερα παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Όλα τα ωραία, κάποτε τελειώνουν.    

  

@    Περίεργα παιχνίδια που σκαρώνει το ποδόσφαιρο και οι μεταγραφές. Ο new entry στην Τρίπολη Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος Εντερσον Τορμένα, προτού υπογράψει στην ομάδα της Αρκαδίας επιχείρησε να δοκιμάσει την τύχη του στον Ατρόμητο, έχοντας πάρει προφανώς καλές συστάσεις για τους «πρίγκιπες της δυτικής όχθης» από τους άλλοτε συμπαίκτες του στην Σαρλερουά και πρώην ποδοσφαιριστές της περιστεριώτικης ομάδας Μιχάλη Σηφάκη και Στέργο Μαρίνο. Ωστόσο οι ουκ ολίγες κλήσεις του στον Ατρόμητο προωθήθηκαν και έτσι κατηφόρισε στην Τρίπολη για λογαριασμό του Αστέρα.          



@    «Κληρώνει» για τον Νέρι Καστίγιο εντός της εβδομάδας. Ο Μεξικανός επιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με την ισπανική Μπέτιτς που έξι χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα δανεισμού του από την Σαχτάρ Ντόνετσκ, επανεξετάζει την περίπτωση του. Εκτός όμως από τους Ιβηρες και ο ΟΦΗ θα ρίξει τη δική του «ζαριά» ενδεχομένως και μια ακόμη ελληνική ομάδα, από εκείνες που αντέχουν να προσφέρουν εξαψήφιο ετήσιο συμβόλαιο στον Μεξικανό επιθετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: