Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο «πράκτορας Τσουράκης» του Πλατανιά, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο… Τόνι Κρόος!

My name is Tsourakis. Thanasis Tsourakis. Ως άλλος «πράκτορας 007» ο ομογενής μέσος του Πλατανιά βροντοφώναξε το απόγευμα της Δευτέρας (15/9) στο Παγκρήτιο, «το όνομά μου είναι Θανάσης, Θανάσης Τσουράκης» και στη συνέχεια… εκτέλεσε (1 γκολ, 1 ασίστ) τον Εργοτέλη, οδηγώντας την ομάδα των Χανίων στην πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. 

To «Marca – SL» παρουσιάζει το backstage του καλοκαιρινού «κρητικού γάμου», καθώς και άκρως ενδιαφέρουσες κι άγνωστες πτυχές της καριέρας του «Τζέιμς Μποντ» του Πλατανιά.


Γεννηθείς στις 12/5/1990 στην Αλεξανδρούπολη, έφυγε μαζί με τους γονείς του σε μικρή ηλικία με προορισμό τη Γερμανία.
 

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αποτελεί παλιό γνώριμο του Γιάννη Χριστόπουλου κι ασφαλώς δεν συστήθηκαν οι δυο τους το καλοκαίρι όταν έριξε... άγκυρα στα Χανιά.
 

Ο Ελληνας τεχνικός επιχείρησε να τον πάρει μαζί του στον ΠΑΣ Γιάννινα πριν από δύο χρόνια, την εποχή που καθόταν στον πάγκο του «Αγιαξ». 

Τότε όμως, ο Τσουράκης αρνήθηκε ευγενικά, όχι βέβαια επειδή του έπεφτε «λίγη» η ομάδα των Ιωαννίνων, αλλά επειδή ζοριζόταν να αφήσει στη μέση τις σπουδές του και να εγκαταλείψει έτσι το all time classic δόγμα, «μάθε παιδί μου γράμματα».
 

Προϊόντος του χρόνου ο κόουτς Χριστόπουλος όχι απλά δεν διέγραψε από την ατζέντα το όνομά του, αλλά το φετινό καλοκαίρι του πρότεινε εκ νέου την  επιστροφή  στην πατρίδα, αυτή τη φορά για λογαριασμό του Πλατανιά. That’s it!
 

O νεαρός μέσος χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις ήρθε… περπατώντας στα Χανιά κι αφού πέρασε από κάποια δοκιμαστικά (περισσότερο για να διαπιστώσει ο Χριστόπουλος τους δείκτες της φυσικής κατάστασής του και λιγότερο το ούτως η άλλως γνώριμο αγωνιστικό προφίλ του) υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».
 

Ποιος Τόνι Κρόος (!!!)... ;

Και τώρα πάρτε βαθιές ανάσες και διαβάστε προσεχτικά. Σε ηλικία 15 ετών αγωνιζόμενος  σε ένα φιλικό παιχνίδι της Εθνικής Παίδων της Γερμανίας με αντίπαλο την Ιρλανδία, ο Τσουράκης έκανε ακόμη και τον νυν Γερμανό διεθνή Τόνι Κρόος (και τότε συμπαίκτη του) να βλέπει την πλάτη του!

Βλέπετε εκείνο το ματσάκι έληξε 7-4 υπέρ της γερμανικής ομάδας, με τον Τσουράκη να σημειώνει 4 γκολ και τον νυν άσο της Ρεάλ Μαδρίτης να σημειώνει τα άλλα τρία!
 

Παρεμπιπτόντως, ο Τσουράκης δεν είχε τότε γερμανικό διαβατήριο και ουδέποτε τον διακατείχε η επιθυμία να βγάλει προκειμένου να παλέψει για την μονιμοποίησή του στις μικρές εθνικές ομάδες της Γερμανίας, έχοντας από τότε ως μεγάλο του όνειρο να αγωνιστεί κάποτε στην Εθνική Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: