Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το… φλαμένκο του Γκαρσία! – Το backstage της επίσκεψης του Ουρουγουανού στην Κατερίνη για το Ελλάδα – Ισπανία / To scouting report και η επίσκεψη στο ξενοδοχείο των «Φούριας Ρόχας»!











Η παρουσία Γερμανών σκάουτερ στο φιλικό παιχνίδι της εθνικής ομάδας Νέων με αντίπαλο την Ισπανία στην Κατερίνη, έδωσε «τροφή» στο backstage ρεπορτάζ της αναμέτρησης, με τον «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ» να γράφει τις λεπτομέρειες στη στήλη της Τρίτης (18/11).
 

Εκτός όμως από τους απεσταλμένους - "made in Germany"- στην πρωτεύουσα της Πιερίας, εμφανίστηκε κι ένας «δικός» μας. Οχι σκάουτ, αλλά εν δυνάμει προπονητής. Το μικρό του όνομα, Πάμπλο. Το επίθετο, Γκαρσία. Πάμπλο Γκαρσία.
 

Ο Ουρουγουανός κι άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπό του Διονύση Γιαννόπουλο (δεξιά στη φωτ.), βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου της Κατερίνης, κάνοντας αρκετούς περίεργους θεατές (και όχι μόνο) να αναρωτιούνται αν πίσω από την συγκεκριμένη επίσκεψη μπορεί να «κρύβεται» και… κάτι άλλο.
 

Ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» σκάλισε εκεί που έπρεπε κι έχει τις απαντήσεις . Για τους παντός είδους ανήσυχους και περίεργους σε αυτόν τον ποδοσφαιρικό ντουνιά.
 

Οπως ασφαλώς θα γνωρίζετε ο «Παύλος» (όπως είναι το ελληνικό προσωνύμιο που συνοδεύει τον Γκαρσία) από την στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του τον περασμένο Φεβρουάριο, ξεκινήσει μαθήματα προπονητικής σε ισπανική σχολή.
 

Ηδη, έχει γίνει κάτοχος του διπλώματος UEFA Β, θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες το UEFA A κι εν συνεχεία έπειτα από την παρέλευση 2 ετών, θα κορνιζάρει και το ανώτερο χαρτί προπονητικής (UEFA Pro).
 

Επειδή όμως ο καλός μύλος, όλα τα αλέθει, παράλληλα με τα μαθήματα προπονητικής, έχει ξεκινήσει scouting report εστιάζοντας σε μικρές ηλικίες και σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές.

Παίκτες οι οποίοι προέρχονται ως επί το πλείστον από δύο χώρες τις οποίες και γνωρίζει καλά και διαθέτει μεγάλη γκάμα γνωριμιών. Την μαμά πατρίδα Ουρουγουάη και την Ισπανία.
 

Ειδικότερα στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, ο Γκαρσία έχει το προνόμιο της απευθείας επικοινωνίας με τους ανθρώπους των ομάδων που φόρεσε τη φανέλα τους κατά τη διάρκεια της καριέρας του, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Οσασούνα, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Θέλτα.
 

Ενα από τα ισπανικά «κονέ» τον προέτρεψε να παρακολουθήσει τους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής Ισπανίας (U-20) στο πλαίσιο του τουρνουά που διεξήχθη σε Κατερίνη και Βέροια, προκειμένου να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με την ισπανική next generation.
 

Παρεμπιπτόντως, την περασμένη Παρασκευή (14/11) και πριν από την σέντρα των αγώνων, ο Γκαρσία έκανε «ζέσταμα» πραγματοποιώντας επίσκεψη στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή των «Φούριας Ρόχας».  
 

Κι επειδή μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, μαθήματα ισπανικών έκανε στην Κατερίνη και ο agent Διονύσης Γιαννόπουλος.
 

Ο εκπρόσωπος του Γκαρσία, ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Καγιόγλου διατηρούν το γραφείο «Promsports» στην Θεσσαλονίκη και μέχρι ωσότου ο Ουρουγουανός φορέσει το καλό (UEFA Pro) κοστούμι του προπονητή, το βέβαιο είναι πως θα΄χουν μια ευρύτερη συνεργασία και σε επίπεδο ανίχνευσης νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών και όχι μόνο. 

Με πρώτο σταθμό την Κατερίνη κι έπεται συνέχεια...     
 
 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (19/11)

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: