Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το αξέχαστο φινάλε του (κρητικού οικοδεσπότη) Δερμιτζάκη στον Αστέρα Τρίπολης

Κάποια «διαζύγια» μένουν ανεξίτηλα χαραγμένα στη μνήμη ενός προπονητή, κατά τη διάρκεια της καριέρας του. 

Κάτι παραπάνω ασφαλώς και θα καταλαβαίνει ο Παύλος Δερμιτζάκης ο οποίος φιλοξενώντας ως οικοδεσπότης (κόουτς του Εργοτέλη) την Κυριακή (30/11) τον Αστέρα Τρίπολης στο Παγκρήτιο, θέλοντας και μη φέρνει στο μυαλό του το αιφνιδιαστικό τέλος της συνεργασίας του με την ομάδα της Αρκαδίας. Το "Marca - SL" κάνει το σχετικό rewind στον Μάιο του 2011.

Στις 17 Μαΐου κι ενώ ο Καβαλιώτης τεχνικός έφτιαχνε την λίστα του εν όψει της νέας σεζόν, η διοίκηση του Αστέρα αποφάσισε να τον απομακρύνει προτού ακόμα βγει η απόφαση για το που θα αγωνίζεται η ομάδα τη νέα σεζόν (Superleague ή Football League).

Μια εξέλιξη που θεωρήθηκε τότε από πολλούς ως έκπληξη, αφού από τη μια δεν είχε ξεκαθαρίσει οριστικά η κατηγορία στην οποία θα αγωνιζόταν του χρόνου ο Αστέρας και από την άλλη, όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι ο Δερμιτζάκης (είχε αναλάβει καθήκοντα μεσούσης της σεζόν μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Βλάχου) θα παρέμενε στην τεχνική ηγεσία.


Μία ημέρα αργότερα (18/5) ο Δερμιτζάκης παραχώρησε αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε στα αίτια της πτώσης (βαθμολογικά) του Αστέρα Τρίπολης στην Football League.


Ιδού ορισμένα χαρακτηριστικά tips από εκείνη τη συνέντευξη Τύπου:

Αιτίες που έφεραν την ομάδα στον υποβιβασμό: "Ο κακός σχεδιασμός στην επιλογή και τον καταρτισμό του ρόστερ τόσο το Γενάρη όσο και το καλοκαίρι. Αυτό βαραίνει τους προπονητές και όσους ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό. 


Είχαμε ποσότητα παικτών αλλά ποιότητα "περιορισμένης ευθύνης'". Είχαμε ρόστερ 34 παικτών. Έτσι, είναι αδύνατο να λειτουργήσει μια ομάδα. Υπήρχαν καλοί παίκτες αλλά χρειάζεται περισσότερη ποιότητα για τη Super League.

Υπήρχε ανισομερής κατανομή παικτών. Υπήρχαν πολλοί παίκτες σε κάποιες θέσεις, ενώ σε κάποιες άλλες ελάχιστοι. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς. Για μένα ήταν πρωτόγνωρο αυτό. Αυτό έχει να κάνει και με ατυχία αλλά και με το παρελθόν των ποδοσφαιριστών σε τραυματισμούς. Και φυσικά παίζει ρόλο και η ποιότητα των προπονήσεων.

Απόρροια των παραπάνω ήταν η ομάδα να παίζει χωρίς φαντασία. Και είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο εκτελεστικό κομμάτι. Δεν υπήρχαν παίκτες με ικανότητα στο σκοράρισμα παρότι κάναμε ευκαιρίες.

Θα χρησιμοποιήσω κάποια στατιστικά στοιχεία, τα οποία αν ξέρεις να τα διαβάσεις βγάζεις χρήσιμα συμπεράσματα. Είχαμε 295 τελικές προσπάθειες και πετύχαμε 21 γκολ. Ένα γκολ ανά 14 τελειώματα. Το ποσοστό είναι κάκιστο. 


Η ομάδα είχε αξιοζήλευτη αμυντική λειτουργία με 29 γκολ. Από άμυνα σε επίθεση είχαμε καλή μετάβαση. Είναι δύσκολο πλέον να εκδηλώνεις επιθέσεις σε οργανωμένη άμυνα. Στο επιθετικό κομμάτι είχαμε έλλειψη ικανών επιθετικών. Τα περισσότερα γκολ τα έβαλαν αμυντικοί και μέσοι".



Στόχος για τη νέα χρονιά: "Δεν μπορεί να μπει στόχος αν η ομάδα δεν ξέρουμε που θα παίζει. Θεωρώ ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές. 


Πρέπει να βγαίνουμε σοφότεροι και πιο δυνατοί από τέτοιες στιγμές. Μετά από 4 χρόνια στη Super League πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα δυνατή. Η ομάδα είναι οργανωμένη και νοικοκυρεμένη".

Για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν: "Για να έρθει το θέαμα χρειάζονται και παίκτες αστέρες που θα κάνουν κλικ στον κόσμο αλλά και παίκτες από τις ακαδημίες για να κάνουν ζεστάνουν τον κόσμο. 


Ο Αστέρας έχει καλά τμήματα υποδομής. Πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια μπορούν να υπάρχουν πολλοί παίκτες από τις ακαδημίες στις οποίες γίνεται καλή δουλειά, αρκεί να υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια από όλους. 

Επίσης, πρέπει να παραμείνουν παίκτες κλειδιά. Δεν παίρνουμε οποιονδήποτε καλό παίκτη αλλά παίρνουμε παίκτες εκεί που πονάμε. Πρέπει να γίνει μείωση μέσου όρους ηλικίας και αξιοποίηση έδρας που φέτος ήταν η αχίλλειος πτέρνα".

http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου