Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

O Γιώργος Βαζάκας στην «ΩΡΑ των σπορ»: «Λαμπρό μέλλον και πρωταγωνίστρια η ΑΕΚ»

Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΖΑΚΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ΓΙΑ ΤΟ «ΚΡΑΣ ΤΕΣΤ» ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ


 @    «Μακράν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας η ΑΕΚ. Το μέγεθος και η ιστορία της, μιλάνε μόνα τους»
 

@     «Η ΑΕΚ έχει λαμπρό μέλλον. Με τον κορμό που έχει χτίσει μαζεύοντας και 3-4 δυνατές προσθήκες τη νέα σεζόν, θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και στη Superleague»
 

@        «Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Αχαρναϊκό. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας και δεν πρόκειται να παραταχθούμε με φόβο στο γήπεδο».
 

@       «Ομάδα- λαχείο η ΑΕΚ για κάθε προπονητή. Από τον Δέλλα εξαρτάται μέσα από την δουλειά και την πρόοδο να εξελιχθεί και να δικαιώσει το γαλόνι που πήρε»
 

@       «Εξαιρετικός παίκτης ο Ζόριτς θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ κι έχει λαμπρό μέλλον»


ΣΥΝΤΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ  
ΚΩΣΤΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑ

Ακμαίος και ακόρεστος συνεχίζεται τις προπονητικές και ενίοτε… καταδρομικές αποστολές ανά την επικράτεια. Από τον περασμένο Δεκέμβριο έχει «παρκάρει» στον πάγκο του Αχαρναϊκού, που παρεμπιπτόντως, αποτελεί την 20η ομάδα που αναλαμβάνει – ως κόουτς - στην εικοσαετή καριέρα του. 


Είκοσι (και όχι σαράντα όπως αναφέρει το γνωστό σλόγκαν) φούρναρης ο Γιώργος Βαζάκας έχει ψήσει κι έχει ψήσει!
 

Η «ΩΡΑ των σπορ» συνάντησε τον 54χρονο τεχνικό στο pre game της κυριακάτικης (2/11) αναμέτρησης με την ΑΕΚ και μίλησε μαζί του για το «κρας τεστ» του Αχαρναϊκού κόντρα στην πρωτοπόρο Ενωση.
 


                          

- Ποια είναι η άποψη σου για το αγωνιστικό προφίλ της φετινής ΑΕΚ;
 
«Θεωρώ την ΑΕΚ μακράν την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Ας μην γελιόμαστε, δεν πρόκειται για ομάδα της Football League, αλλά της Superleague. Το μέγεθος και η ιστορία της, μιλάνε μόνα τους. 


Από κει και πέρα θεωρώ ό,τι διαθέτει το πιο πλήρες ρόστερ απ΄όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στη δεύτερη κατηγορία.
 

Η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων να τερματίσει πρώτη και να επιστρέψει στην φυσική θέση της που είναι η Superleague. H άποψη μου είναι πως έχει λαμπρό μέλλον. 

Με τον κορμό που έχει χτίσει μαζεύοντας πολλούς Ελληνες ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και 3-4 δυνατές προσθήκες τη νέα σεζόν, θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει και στη Superleague. Οι παίκτες που θα πάρει του χρόνου θα πρέπει να είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ για να τραβήξουν και τους νέους».

Τι συντελεστή δυσκολίας εμπεριέχει για τον Αχαρναϊκό ο μεταξύ σας αγώνας στη Ριζούπολη;
 

«Σίγουρα το μεγάλο φαβορί είναι η ΑΕΚ. Δεν το συζητάμε. Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε με την πρώτη και την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Είναι ένα ιστορικό παιχνίδι για τον Αχαρναϊκό. 

Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας μας και δεν πρόκειται να παραταχθούμε με φόβο στο γήπεδο.
Εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα από το συγκεκριμένο ματς, αλλά μόνο να κερδίσουμε. 


Ξέρουμε και ποιοι είμαστε και τι θέλουμε. Στόχος μας είναι να παίξουμε ένα σοβαρό ρόλο στο φετινό πρωτάθλημα. Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν και μετά το άτυχο αποτέλεσμα με την Ερμιονίδα, είχα τονίσει πως θα έχουμε μια καλή παρουσία την φετινή σεζόν και θα κάνουμε τα ΜΜΕ να ασχοληθούν μαζί μας».

 

- Θεωρείς ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες – «κλειδιά» στην ΑΕΚ που θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας, προκειμένου να παραμείνετε «ζωντανοί» στο παιχνίδι;
 
«Εχω παρακολουθήσει την ΑΕΚ σε 3-4 φετινά παιχνίδια της. Διαθέτει τρομερή ποιότητα σαν ομάδα, με ποδοσφαιριστές όπως ο Μπαρμπόσα, ο Ζόριτς, ο Πλατέλλας, ο Αραβίδης ο Ανάκογλου κι άλλοι, που συνδυάζουν εμπειρία, νιάτα και ταλέντο. 


Παίκτες που είναι ικανοί να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Χρειάζεται τεράστια προσοχή από την πλευρά μας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. 

Θα πρέπει να μηδενίσουμε το λάθος, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».

 

- Αποτελεί μειονέκτημα για τον Αχαρναϊκό το γεγονός πως το παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα σας το Μενίδι, αλλά στη Ριζούπολη;

«Η διοίκηση λόγω των περιορισμένων εσόδων που υπάρχουν για όλες τις ομάδες της Football League, αποφάσισε να δώσουμε το συγκεκριμένο εμπορικό παιχνίδι σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο προκειμένου να πάρουμε οικονομικές ανάσες. 


Σίγουρα είναι ντεσαβαντάζ για τον Αχαρναϊκό, ωστόσο η ομάδα μου ξέρει να παλεύει και να δείχνει το καλό της πρόσωπο και στα παιχνίδια που γίνονται εκτός Μενιδίου».

 

- Ως παλιά… καραβάνα των πάγκων, ποια είναι η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον κόουτς – Δέλλα, ο οποίος βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της προπονητικής καριέρας του.
 
«Σίγουρα πάντοτε θα υπάρχει νέο… αίμα στην προπονητική. Ο Δέλλας είναι ένας από τους τυχερούς, δεδομένου πως ξεκίνησε την καριέρα του σε μια ομάδα με τεράστιο μέγεθος. 


Επαιξε πολλά χρόνια στην ΑΕΚ και ο σύλλογος αναγνώρισε την προσφορά του, τον έριξε στα βαθιά και τον στηρίζει ως προπονητή. 

Από δω και πέρα εναπόκειται στον ίδιο μέσα από την δουλειά και την πρόοδο να εξελιχθεί και να δικαιώσει το γαλόνι που πήρε. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα- λαχείο για κάθε προπονητή».

  - Ποιους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεχωρίζεις βάσει των φετινών εμφανίσεων τους;
 
«Υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Ο Μάνταλος, ο Κορδέρο, ο Ανάκογλου ο Μπαρμπόσα, ωστόσο αυτός που με εντυπωσίασε ήταν ο Ζόριτς. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό παίκτη που συνδυάζει την τεχνική με την παραγωγικότητα. 


Φοβερός δημιουργός, θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ κι έχει λαμπρό μέλλον. Ο Μάνταλος για τον οποίο γίνονται τελευταία πολλά θετικά σχόλια, διαθέτει υψηλή τεχνική στο παιχνίδι του. Το ταβάνι όμως δεν είναι η Football League. 

Για να παίξει όμως σε ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο και να διακριθεί χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά και να μάθει και να αμύνεται. Εχει τις δυνατότητες και το ταλέντο να εξελιχθεί και να κάνει μεγάλη καριέρα.
 

- Ποια είναι η άποψη σου για το φετινό πρωτάθλημα της Football League;
 

«Πολύ καλύτερο από το περυσινό που ήταν το χειρότερο όλων των εποχών. Η ΑΕΚ κάνει τη μεγάλη διαφορά, ενώ από εκεί και κάτω όλες οι ομάδες θα παλέψουν πάνω – κάτω στον ίδιο βαθμό». 

http://ahyaluronic.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: