Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Κεϊτά - 2016 στην Καλλονή! / Νέο «σιωπηρό» συμβόλαιο για τον Σενεγαλέζο μέσο στην ομάδα της Μυτιλήνης











Οταν το καλοκαίρι του 2010 ο Γιώργος Χριστοβασίλης αποφάσισε να παραδώσει το «τιμόνι» του ΠΑΣ Γιάννινα στον Στεφάν Ντεμόλ, η πρώτη και τελευταία μεταγραφική εισήγηση του Βέλγου τεχνικού, άκουγε στο όνομα, Πολ Φαντιάλα Κεϊτά.

Η απόκτηση του Σενεγαλέζου μέσου αποτελούσε την μοναδική προσωπική επιλογή του τότε νέου προπονητή του ΠΑΣ, ο οποίος γνώριζε πολύ καλά τον Κεϊτά από τις ακαδημίες της Μπενφίκα, απ΄όπου και ξεκίνησε την καριέρα του.
 

«Πρόεδρε πάρε αυτόν τον παίκτη και θα με θυμηθείς. Ποδοσφαιριστής στην ηλικία του με τα δικά του σωματικά και αγωνιστικά προσόντα, δεν υπάρχει άλλος στην Ελλάδα…» ήταν (για την ιστορία της υπόθεσης) τα λόγια ή αλλιώς, το «ψηστήρι» του Ντεμόλ στον Χριστοβασίλη.
 

Ερχόμενος στην ομάδα της Ηπείρου με το «καλημέρα» ο νεαρός αφρικανός παίκτης ξεδίπλωσε στο χορτάρι το πλούσιο ταλέντο του, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών συλλόγων.
 

Και μιας και θυμηθήκαμε τα παλιά, ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν αυτός που ξεκίνησε πρώτος διερευνητικές επαφές για τον Σενεγαλέζο μέσο, όταν και τον είχε δει να αγωνίζεται σε ένα φιλικό με τον Αρη.
 

Κι επειδή η μετοχή του Κεϊτά παρουσίαζε εκείνη την περίοδο αυξητικές τάσεις στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, ο Γιώργος Χριστοβασίλης έσπευσε να πάρει τα μέτρα του. 


Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας κάλεσε τους Βέλγους εκπροσώπους του παίκτη στα Γιάννινα, προκειμένου να συζητήσουν για την επέκταση της συνεργασίας τους…
 

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να ανακοινωθεί προς τα έξω το παραμικρό, συμφώνησαν για ένα νέο συμβόλαιο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και καλύτερων αποδοχών για τον παίκτη, στο οποίο μάλιστα υπήρχε ρήτρα εξαγοράς 5 εκατομμυρίων ευρώ!
 

Και να που η ιστορία εσχάτως επαναλαμβάνεται, έστω κι αν στην προκειμένη περίπτωση δεν υφίσταται ρήτρα 5 εκατ. ευρώ!
 

Τι εννοούμε… ; Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο Κεϊτά ετοιμάζεται να βάλει την υπογραφή του (αν δεν το΄χει ήδη κάνει κιόλας) σε ένα νέο συμβόλαιο με την Καλλονή που θα λήγει το καλοκαίρι του 2016.
 

Κάτι που σημαίνει πως ο 22χρονος μέσος δεν πρόκειται να μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι (σύμφωνα με όσα προέβλεπε το συμβόλαιο διάρκειας 1,5 χρόνου που υπέγραψε τον Δεκέμβρη του ΄13 με την ομάδα της Μυτιλήνης) από την στιγμή που στην Καλλονή φρόντισαν και έλαβαν εγκαίρως τα μέτρα τους. 

Αυτό βεβαίως δεν αποκλείει το «σενάριο» μιας μελλοντικής «υπερήφανης πώλησης». 

Βλέπετε, ο Κεϊτά (όπως γράφαμε στις 8/11) θυμάτε πως ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέν Ζιρές δεν τρέφει καμία εκτίμηση στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας ξεκαθαρίσει πως όποιος παίκτης αγωνίζεται στη χώρα μας θα βρίσκει μονίμως κλειστή την πόρτα της Εθνικής Σενεγάλης.

 

Πηγή: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ των σπορ» (12/12)



http://ahyaluronic.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: