Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Το αμερικάνικο… όνειρο του Τσιώλη!/ Η αποστολή βιογραφικού σε ομάδες του MLS και η επαφή με τον Φρανκ Κλόπας!



















Μπορεί ο Σάκης Τσιώλης να κλείνει έξι μήνες στο προπονητικό «ράφι» έπειτα από το πρόωρο κι άδοξο (Σεπτεμβριανό) τέλος της θητείας του στην Ξάνθη, ωστόσο το come back στους πάγκους δεν συνδέεται a priori με κάποια ελληνική ομάδα. 

Προ ημερών γράφτηκε και αλήθεια είναι πως προκάλεσε αίσθηση στην πιάτσα, πως ο Καρδιτσιώτης τεχνικός απέρριψε πρόταση της Εθνικής Νιγηρίας, όχι επειδή του έπεφτε «λίγη», αλλά λόγω των ενδοιασμών του για τις αναταράξεις που κατά καιρούς υπάρχουν στη ζώνη της «Μαύρης Ηπείρου». 

Παρεμπιπτόντως οι Νιγηριανοί φαίνεται πως έχουν μια προτίμηση στους προπονητές με προϋπηρεσία στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν κρίνουμε και από την κρούση που έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν στον επίσης «δικό» μας Εβαλντ Λίνεν, μετά το τέλος της συνεργασίας του Γερμανού τεχνικού με την ΑΕΚ. 

Όπως όμως και ο Τσιώλης έτσι και ο Λίνεν δεν είδε με θετικό μάτι την προοπτική να εργαστεί στη Νιγηρία. 

Αντίθετα και σε ό,τι αφορά τον Ελληνα τεχνικό, η ιδέα της μετακόμισης στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ τον εξιτάρει! 

Γι΄αυτό άλλωστε και σύμφωνα με τσεκαρισμένες και made in USA πληροφορίες της στήλης, ο 56χρονος τεχνικός με την πολύτιμη βοήθεια του γιου του και συνεργάτη του Βαγγέλη Τσιώλη, αλλά και ενός ατζέντη ο οποίος δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, έστειλε το βιογραφικό του σε ουκ ολίγες ομάδες του αμερικάνικου πρωταθλήματος (MLS).

Μάλιστα, λέγεται πως φρόντισε να έρθει σε επαφή και με τον ομογενή Φρανκ Κλόπας, άλλοτε ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ (1983-88) και του Απόλλωνα Σμύρνης (1988-94) και νυν τεχνικού της Μόντρεαλ Ιμπακτ, προκειμένου να ζητήσει τα αμερικάνικα «φώτα» του και γιατί όχι, να εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο της μεταξύ τους μελλοντικής συνεργασίας υπό την μορφή ενός μοντέλου προπονητή – τεχνικού διευθυντή!

Σε κάθε περίπτωση το σίγουρο είναι πως ο Τσιώλης αντιμετωπίζει ως πρόκληση την συνεργασία του με κάποια ομάδα του εξωτερικού και με λίγη τύχη που πάντα είναι απαραίτητη σε τέτοιου είδους δύσκολα εγχειρήματα, δεν αποκλείεται να βαδίσει στα χνάρια του Γιώργου Δώνη, ο οποίος πρόσφατα ξενιτεύτηκε προκειμένου να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στην Αλ Αχλί και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.       



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (14/3)  



http://bestreaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: