Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Ο Πλιάτσικας στο Κορωπί! – Η επίσκεψη του 27χρονου μέσου στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού και το πρόσωπο που τους… ενώνει με τον Μπέρτο











Απόγευμα Τετάρτης (6/5) στο Κορωπί. 

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο εξ΄αναβολής ντέρμπι για το πρωτάθλημα Νέων (Κ-20). 

Στις εξέδρες του προπονητικού κέντρου των «πρασίνων» κλασικά και παραδοσιακά βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και ελάχιστοι θεατές. 

Ωστόσο κάπου ανάμεσα στο πλήθος στο «Γεώργιος Καλαφάτης», η στήλη διέκρινε μια ποδοσφαιρική παρουσία απ΄τα ξένα, ή για να το γράψω διαφορετικά, ένα ελληνόπουλο που τα τελευταία χρόνια βγάζει τον άρτο τον επιούσιο εκτός συνόρων. Και το όνομα αυτού, Βασίλης Πλιάτσικας.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2009 αποχώρησε από την Ενωση, προκειμένου να μετακομίσει στην Γερμανία για λογαριασμό της Σάλκε. 

Ακολούθησε η συνεργασία με την Ντούισμπουργκ, την Μέταλουργκ Ντόνετσκ και την Αστρα Γκιούργκιου στη Ρουμανία,  απ΄όπου αποχώρησε τον περασμένο Φεβρουάριο, προκειμένου να επιστρέψει στην Ουκρανία και στα γνώριμα λημέρια της Μέταλουργκ.    

Η θητεία στη Ρουμανία δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, όχι από αγωνιστικής πλευράς (20 συμμ. – 1 γκολ) αλλά εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της Αστρα που τoν οδήγησαν στο σημείο να καταθέσει προσφυγή την οποία προϊόντος του χρόνου απέσυρε, ερχόμενος σε διακανονισμό με τους ανθρώπους της ομάδας. 

Η Μέταλουργκ Ντόνετσκ έκλεισε εκ νέου το… μάτι στον Ελληνα μέσο και εν τέλει οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας που λήγει το καλοκαίρι του ΄16. 

Ο Πλιάτσικας πρόλαβε να αγωνιστεί σε μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στην δεύτερη θητεία του στην ουκρανική ομάδα, προτού τραυματιστεί στον ώμο και ακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας.

Δεδομένης της απουσίας του από την ενεργό δράση εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για ένα ταξίδι στην Ελλάδα, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και μια επίσκεψη στο Κορωπί. 

Επίσκεψη που θέλοντας και μη (δεδομένου πως διανύουμε το pre game της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου κι η εποχή είναι μεταγραφικά… πονηρή) δημιουργεί ένα... θέμα πιθανής μελλοντικής συνεργασίας με τον Παναθηναϊκό. 

Σκαλίζοντας πάντως η στήλη στο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, έλαβε το μήνυμα πως τουλάχιστον επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία σκέψη επαναπατρισμού το καλοκαίρι. Αύριο ωστόσο, ξημερώνει πάντα μια καινούργια ημέρα. 

Α και για να μην το ξεχάσω: τι συνδέει τον Βασίλη Πλιάτσικα με τον Μανώλη Μπέρτο της Ξάνθης, το όνομα του οποίου «παρέλασε» από το μεταγραφικό ρεπορτάζ του «τριφυλλιού»...; 

Ο ίδιος ποδοσφαιρικός «πνευματικός» ή αλλιώς ο ίδιος εκπρόσωπος. Μικρός, πολύ μικρός ο κόσμος του ποδοσφαίρου.   

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (9/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: