Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ψώνια από την Ολλανδία! – Το scouting report των Αστέρα Τρίπολης και Ατρόμητου και η…σύγκρουση στη «χώρα των τουλίπων»!











Την τιμητική της έχει η ολλανδική αγορά στο pre game της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. 

Κάτι που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνουν τα φρεσκότατα μεταγραφικά «love stories» της ΑΕΚ με τον Ερβιν Μούλντερ της Φέγενορντ και του Παναθηναϊκού με τον Ρούμπεν Λιζόν του Αγιαξ. 

Εκτός όμως από τις δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις που βρίσκονται στο προσκήνιο και απασχολούν τα επιτελεία των δύο ομάδων, από πίσω υπάρχουν κι άλλοι σύλλογοι της ημεδαπής, όπως ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος που ετοιμάζονται να απλώσουν τα δικά τους δίχτυα στην «χώρα των τουλίπων», έχοντας ξεκινήσει εδώ και καιρό ένα εκτεταμένο scouting report στην Ολλανδία. 

Κατά όπως φαίνεται μάλιστα έχουν προκύψει κάποιες επιλογές μέσα από το στάδιο της διερεύνησης, που ικανοποιούν και θα εξεταστεί η προοπτική της μετακόμισης στην Τρίπολη και το Περιστέρι μαζί με τις υπόλοιπες επιλογές που έχουν προκριθεί από άλλες χώρες.

Η αλήθεια είναι πως η ολλανδική αγορά δεν είναι «δοκιμασμένη» στον Αστέρα και τον Ατρόμητο, υπό την έννοια πως δεν υπάρχει μεταγραφικό… shopping (made in Holland) τα τελευταία χρόνια. 

Οι δύο ομάδες δεν έχουν πάρε – δώσε με την ολλανδική αγορά, πέρα από την «υπερήφανη πώληση» του Θανάση Καραγκούνη από τον Ατρόμητο στην Τσβόλε τον Δεκέμβριο του ΄13 την οποία ειρήσθω εν παρόδω είχε αποκαλύψει το «Marca - SL» τον Δεκέμβριο του 2013. 

Προϊόντος του χρόνου οι άνθρωποι των δύο σουπερλιγκάτων ΠΑΕ δείχνουν πλέον τη διάθεση να ψωνίσουν από την Ολλανδία, που ειρήσθω εν παρόδω παραδοσιακά διαθέτει παίκτες για όλα τα γούστα και προπάντων για όλα τα βαλάντια. Μικρά και μεγάλα. 

Ειδικότερα πάντως στον Ατρόμητο έχουν αναπτύξει κάποια καλά ολλανδικά «κονέ» που θέλουν να εκμεταλλευτούν σε μεταγραφικό επίπεδο, αποφεύγοντας ωστόσο «σύγκρουση» με τον Αστέρα με τους ίδιους παίκτες. 

Κάτι που συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια με ουκ ολίγους κοινούς μεταγραφικούς στόχους των δύο ομάδων, όχι μόνο από την εγχώρια, αλλά και από τις ξένες αγορές. 

Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που χαριτολογώντας σε Τρίπολη και Περιστέρι είχαν φτάσει στο σημείο να λένε πως θα πρέπει να υπάρχει μια σχετική… συνεννόηση μεταξύ τους, προκειμένου να μην ανεβάζουν τις τιμές των ποδοσφαιριστών! Γιατί όχι άλλωστε;

Στον έρωτα, στον πόλεμο και στις μεταγραφές, τα πάντα επιτρέπονται!

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (10/5)

Δεν υπάρχουν σχόλια: