Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ο Ρομπέρτο και ο agent Μέντες – Η πρόταση των 6 εκατ. ευρώ και o μανατζερικός μύθος των δικαιωμάτων του Ισπανού τερματοφύλακα


















Οταν τον Φεβρουάριο του ΄14 η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωνε από τα μεγάφωνα του «Γ. Καραϊσκάκης» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Πανιώνιο  την απόκτηση των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο από την Ατλέτικο Μαδρίτης, δεν έβγαλε φόρα – παρτίδα όλες τις λεπτομέρειες του deal. 

Αυτό θα έλειπε άλλωστε, δεδομένου πως όπως σε όλες τις ΠΑΕ, έτσι και στους «ερυθρόλευκους» ασπάζονται περίφημα το αρχαίο δόγμα σύμφωνα με το οποίο «τα εν οίκω μη εν δήμω».

Οι οπαδοί της πειραϊκής ομάδας πανηγύρισαν τότε έξαλλα (περισσότερο και από τα γκολ της αγαπημένης τους ομάδας) την ανακοίνωση σχετικά με το «δέσιμο» του Ισπανού τερματοφύλακα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. 

Εκείνος όμως που θα μπορούσε κάλλιστα να πανηγυρίζει εξίσου (ίσως και περισσότερο) ήταν ο αξιότιμος κύριος Ζόρζε Μέντες. 

Ναι, ο «χρυσοδάκτυλος» ατζέντης ο οποίος σύμφωνα με τον μανατζερικό μύθο, απέκτησε τότε ένα άκρως σημαντικό ποσοστό των δικαιωμάτων του 28χρονου τερματοφύλακα καταβάλλοντας τα τέσσερα από τα συνολικά έξι εκατομμύρια στην Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Πληροφορία που «ελέγχεται» κι αν κι εφόσον όντως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε σημαίνει πως ο Πορτογάλος μάνατζερ κατέχει σε ποσοστό 75% τα δικαιώματα του Ρομπέρτο, με το υπόλοιπο 25% να ανήκει στον Ολυμπιακό. Προσέξτε τώρα. 

Στην πιάτσα των ατζέντηδων κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες πως ο Μέντες έχει στα χέρια του πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκό σύλλογο για τον Ισπανό πορτιέρε. 

Οσα δηλαδή και τα ευρουλάκια που δαπανήθηκαν για την αγορά των δικαιωμάτων του από την Ατλέτικο Μαδρίτης. 

Κάτι που σημαίνει πως σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός (κι αν όντως τελικά διατηρεί το 25% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή) απλά θα βγάλει τα χρήματα που ξόδεψε (χωρίς οικονομικά οφέλη) προκειμένου να κρατήσει τον Ρομπέρτο στο ρόστερ του. 

Από την πλευρά του ο Μέντες είναι λογικό να επιθυμεί την προαγωγή του Ρομπέρτο σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα κι ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από την μνημονιακή Superleague, που θα φέρει στο μέλλον μία ακόμη μεγαλύτερη πρόταση για τον ποδοσφαιριστή. 

Α και κάτι ακόμη κλείνοντας: οι «ερυθρόλευκοι» μάλλον θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση του Ρομπέρτο το φετινό καλοκαίρι, δεδομένου πως οι ατζέντηδες με τους οποίους συνεργάζονται εντός και εκτός συνόρων στέλνουν ήδη προτάσεις για τερματοφύλακες στην Πλατεία Αλεξάνδρας. 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (26/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: