Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο σουπερλιγκάτος Ιγκόρ Ανγκούλο! – Το… σουξέ του «καυτού» και ελεύθερου Ισπανού επιθετικού στις γειτονιές της μεγάλης κατηγορίας.









Όταν ο Ιγκόρ Ανγκούλο Αλμπονίγκα (όπως είναι το πλήρες όνομά του) ερχόταν την περασμένη σεζόν στη χώρα μας για λογαριασμό του Απόλλωνα, η μεταγραφή του περνούσε μάλλον στα «ψιλά». 

Βλέπετε, η προϋπηρεσία στο Παραλίμνι (24 συμμ. – 9 γκολ) την σεζόν 2013-14 και πιο πίσω σε ουκ ολίγες ισπανικές ομάδες (ως επί το πλείστον χαμηλής ταχύτητας) δεν έριχναν ιδιαίτερη… χρυσόσκονη στο βιογραφικό του Ισπανού επιθετικού. 

Γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου 1984 στο Μπιλμπάο, ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Βασκονία, για να μεταπηδήσει στα τμήματα υποδομής της μεγαλύτερης ομάδας της πόλης του, της Αθλέτικ. 

Εκεί αγωνίστηκε αρχικά στη δεύτερη ομάδα, αλλά, όταν επί των ημερών του «δικού» μας Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, μέτρησε 3 συμμετοχές στην Πριμέρα Ντιβιθιόν στο α’ εξάμηνο της σεζόν 2004-05.

Ακολούθως δόθηκε δανεικός για να «ψηθεί» για ένα εξάμηνο στην ερασιτεχνική Γκιμνάστικ ντε Ταραγκόνα και την επόμενη σεζόν πήγε στη Γαλλία για τις Κάννες. 

Εν συνεχεία προέκυψαν οι συνεργασίες με την Écija Balompié, (ομάδα της Segunda División B) (επίπεδο τρίτης κατηγορίας), την Νουμάνθια, την Ρεάλ Ουνιόν και το Παραλίμνι. Αυτά έτσι για να΄χετε στο… πιάτο ολόκληρο το CV του εν λόγω ποδοσφαιριστή.

Οσο θόρυβο δεν έκανε το περασμένο καλοκαίρι η μεταγραφή του στην «Ελαφρά Ταξιαρχία», άλλο τόσο έκαναν οι επιδόσεις του εντός του αγωνιστικού χώρου. 

Το κοντέρ έγραψε 20 γκολ σε 38 παιχνίδια με την φανέλα του Απόλλωνα, επίδοση που όπως είναι απολύτως φυσιολογικό διαφήμισε το όνομά του στον εγχώριο ποδοσφαιρικό χάρτη και κέντρισε το ενδιαφέρον σουπερλιγκάτων ομάδων.  

Σημειωτέον πως το συμβόλαιο του 31χρονου ποδοσφαιριστή με τον Απόλλωνα λήγει στις 30 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως είναι ελεύθερος και οποιαδήποτε ομάδα θελήσει να τον προσθέσει στο ρόστερ της δεν έχει παρά να τα βρει μαζί του. 

Κι ας αφήνει ο ίδιος ανοιχτό το παράθυρο της παραμονής του στη Ριζούπολη γράφοντας προ ημερών στα social media: «Ελπίζω να μην έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. 

Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντα θα υποστηρίζω αυτό το κλαμπ και θα εύχομαι για τα καλύτερα». Μια φορά από ενδιαφερόμενες σουπερλιγκάτες ομάδες, άλλο τίποτα. Να΄φαν κι οι κότες!


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ (18/6)

Δεν υπάρχουν σχόλια: