Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Ο φάκελος Λε Ταλέκ – Τα… απόρρητα «test events» του Γάλλου επιθετικού στην ΑΕ Λεμεσού, τα ελληνικά «φλερτ» και το deal με τον Ατρόμητο












Αρωμα Γαλλίας έχει η μεταγραφική υπέρβαση του φετινού καλοκαιριού στον Ατρόμητο. Και το όνομα αυτού, Αντονι Λε Ταλέκ. 

Ο 30χρονος επιθετικός με το παράσημο του πρωταθλητή Ευρώπης το 2005 (ως παίκτης της Λίβερπουλ στον τελικό κόντρα στη Μίλαν) ήρθε για να μείνει στο Περιστέρι και να φορέσει τη φανέλα με το αστέρι στο στήθος, έναντι ετήσιων αποδοχών που ξεφεύγουν από τον αρχικό οικονομικό προϋπολογισμό των πριγκίπων της δυτικής όχθης. 

Ελα όμως που κάτι τέτοιες υπερβάσεις έχουν διαχρονικά τη γλύκα τους και αν μη τι άλλο, αποτελούν το «αλατοπίπερο» των μεταγραφών. 

Ο Λε Ταλέκ εκτός από το μετάλλιο του πρωταθλητή Ευρώπης κουβαλάει στο βιογραφικό του θητείες σε ουκ ολίγες γαλλικές ομάδες (Χάβρη, Σεντ Ετιέν, Σάντερλαντ, Σοσό, Λε Μαν, Οσέρ) και τελευταία εξ αυτών την Βαλενσιέν, με την οποία είχε 71 συμμετοχές και 20 γκολ τα τρία τελευταία χρόνια.

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του – μετά τη συνεργασία του με την Λίβερπουλ - θα δοκιμάσει την τύχη του μακριά από την χώρα του.

 Όχι πάντως πως το περασμένο καλοκαίρι δεν ψάχτηκε για την μεταγραφή του εκτός γαλλικών συνόρων. 

Λίγοι είναι σε θέση να γνωρίζουν (ακόμη και σήμερα) πως ο Λε Ταλέκ είχε μεταβεί ινκόγκνιτο στην Κύπρο το περασμένο καλοκαίρι και μάλιστα είχε περάσει από τα «test events» της ΑΕ Λεμεσού, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει τους «κουμπάρους» να κινήσουν τις διαδικασίες απόκτησης του. 

Παρεμπιπτόντως το περυσινό καλοκαίρι είχε προταθεί από τον Γάλλο εκπρόσωπό του στον ΠΑΟΚ μαζί με τον 29χρονο στράικερ Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ, με τον οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι συγγενείς. 

Αμφότεροι ξεκίνησαν μαζί στη Χάβρη και το 2001 μεταπήδησαν στην Λίβερπουλ με εισήγηση του τότε τεχνικού Ζεράρ Ουγιέ. 

Εκτός από τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν το βιογραφικό του Λε Ταλέκ είχε κυκλοφορήσει στα γραφεία του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης. 

Οι γνώστες της γαλλικής αγοράς κάνουν λόγο για έναν άκρως ποιοτικό παίκτη ο οποίος δύναται να κάνει τη διαφορά στον Ατρόμητο, φτάνει να μην βγάλει προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν κατά περιόδους τα τελευταία χρόνια. 

Δεν είναι ο κλασικός σέντερ φορ, αλλά περιφερειακός επιθετικός, με μεγάλο «όπλο» του εκτός από την εκτελεστική δεινότητα την ταχύτητα του! Welcome ή καλύτερα «Βienvenue» όπως λένε κι οι Γάλλοι. 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (21/7)

Δεν υπάρχουν σχόλια: