Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ο… σουπερλιγκάτος Μπόρχα Γκαρθία! - «Κυκλοφορεί» στα μέρη μας ο 24χρονος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης











Εξι και σήμερα για να πέσει η καρό σημαία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. 

Οι σουπερλιγκάτες ομάδες έχοντας πλέον και τα πρώτα επίσημα δείγματα γραφής απ΄την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, σπεύδουν να «ξεσκονίσουν» τις αγορές και να καλύψουν τα χτυπητά κενά στο ρόστερ τους.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, έτσι και φέτος τέτοιες ημέρες κυκλοφορούν διάφοροι παίκτες σε τιμές ευκαιρίας. 

Ποδοσφαιριστές που ρίχνουν θεαματικά τις οικονομικές απαιτήσεις τους προκειμένου, είτε να μην μείνουν στο «ράφι», είτε να μην συνεχίσουν σε ομάδες που θα κινούνται μεταξύ πάγκου και εξέδρας. 

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Μπόρχα Γκαρθία. Γεννημένος στις 2 Νοεμβρίου 1990, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης χωρίς να συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα των Μαδριλένων.

Σημειωτέον πως η «Βασίλισσα»  ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2012, προκειμένου να τον αγοράσει από την Κόρδοβα και να τον «δέσει» με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. 

Ας είναι καλά τα 17 γκολ που έβγαλε σε 38 παιχνίδια στην Segunda Division, τα οποία «γυάλισαν» στους Μαδριλένους και τους έστειλαν στο κατώφλι του.


Για μια διετία (2012-14) ο Γκαρθία αγωνίστηκε με τη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ (66 συμμ.- 11 γκολ) χωρίς να ανοίξει την πόρτα της πρώτης ομάδας και εν συνεχεία επέστρεψε ως δανεικός στα γνώριμα λημέρια της Κόρδοβα με τη φανέλα της οποίας έγραψε στο κοντέρ 28 παιχνίδια και 1 γκολ στην Primera Division κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν (2014-15). 

Ο Γκαρθία… μπουσούλησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Ράγιο Βαγιεκάνο κι έπειτα από τα δύο χρόνια (2009-11) θητείας στην πρώτη ομάδα ( 30συμμ. – 3 γκολ) μεταπήδησε στην Κόρδοβα, ενώ στο παρελθόν έπαιξε στην Εθνική Νέων (U-19) της Ισπανίας. 

Καλό θα ήταν να αποθηκεύσουμε στο μεταγραφικό σκληρό δίσκο το όνομα του εν λόγω ποδοσφαιριστή, διότι σύμφωνα με τσεκαρισμένες πληροφορίες της στήλης, το CV (βιογραφικό) του κυκλοφορεί στα γραφεία δύο σουπερλιγκάτων ομάδων, με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται κάτι τέτοιο λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. 

ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (25/8)

Δεν υπάρχουν σχόλια: