Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Οι δύο σκέψεις για φορ και οι επιλογές από το πάνω ράφι για την ΑΕΚ

Ποια είναι τα δεδομένα που «ζυγίζουν» στην ΑΕΚ, για το θέμα του επιθετικού.


Ο τραυματισμός του Ραφίκ Τζιμπούρ και το διάστημα της αποχής του Αλγερινού από την αγωνιστική δράση, έκαναν εντονότερη την συζήτηση για την απόκτηση ενός ακόμα επιθετικού στα Σπάτα.

Μια συζήτηση που υπήρχε βέβαια έτσι κι αλλιώς, ωστόσο πλέον τέθηκε υπό διαφορετικό… πρίσμα. 

Η ΑΕΚ θα χάσει για δύο μήνες τον «τρομοκράτη» και θα κληθεί να βγάλει ένα δύσκολο και μακρύ πρόγραμμα, με διαθέσιμους για την γραμμή κρούσης τους Αραβίδη και Κρισάντους. 

Και στην περίπτωση που προκύψει ένας ακόμα τραυματισμός ή μια τιμωρία λόγω καρτών, να πρέπει να δώσει ένα από τα κρίσιμα ματς που έχει μπροστά της, χωρίς λύσεις για την κορυφή της επίθεσης.

Τα παραπάνω λοιπόν έχουν κάνει τους επικεφαλής της «Ένωσης» να βλέπουν πλέον «ζεστά» το ενδεχόμενο να κινηθούν για έναν φορ, χωρίς να έχουν πάντως καταλήξει για τα χαρακτηριστικά που αυτός θα πρέπει να έχει. 

Στην ΑΕΚ δεν έχουν πάρει ακόμα οριστική απόφαση για το αν θα πρέπει να αποκτηθεί ένα σέντερ φορ περιοχής, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπάρχοντες, ή ένας επιθετικός που θα φέρνει περισσότερο στο στιλ του Αραβίδη. 

Να είναι δηλαδή πιο ευέλικτος, να «δουλεύει» μέσα στο γήπεδο για την ομάδα και να ταιριάζει καλύτερα και στο μοντέλο που δείχνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ο Τραϊανός Δέλλας, το οποίο είναι και το παραπάνω.

Αυτός είναι ο ένας παράγοντας που εξετάζουν στην ΑΕΚ για τα χαρακτηριστικά του φορ, όμως υπάρχει και ακόμα ένα ζήτημα που είναι προς εξέταση: 

το αν ο παίκτης που θα έρθει θα είναι ένα «βαρύ» όνομα, με εμπειρία και παραστάσεις, που θα πάρει τη φανέλα του βασικού… σπίτι του, ή ένας ποδοσφαιριστής που αν χρειαστεί θα μπορεί να κάτσει και στον πάγκο, ώστε να βρουν τον απαραίτητο χώρο και οι Αραβίδης, Τζιμπούρ (σ. σ. όταν αυτός επιστρέψει), που ποντάρει πάνω τους ο Δέλλας και τους πιστεύει για τη συνέχεια.

Όλα τα παραπάνω έχουν πέσει στο τραπέζι από τους επικεφαλής της ομάδας και εξετάζονται, χωρίς ακόμα να έχει γίνει ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητά η «Ένωση» στην μεταγραφική αγορά και το ποια θα ήταν η σωστότερη κίνηση, εφόσον τελικά υπάρξει προσθήκη σέντερ φορ. 

Την Τετάρτη (26/8) όπου και έχει προγραμματιστεί η επιστροφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την Βοσνία, το εν λόγω ζήτημα θα συζητηθεί σε ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων όσων αποφασίζουν για το ποδοσφαιρικό τμήμα και το τοπίο θα γίνει σαφώς πιο ξεκάθαρο.

Τρεις επιλογές από το πάνω ράφι

Οι προτάσεις για επιθετικούς πέφτουν βροχή στα Σπάτα τα τελευταία 24ωρα, με τον Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς να έχει στα χέρια του μια «πλούσια» λίστα, με λύσεις για όλες τις κατηγορίες που αναλύσαμε παραπάνω και εξετάζονται. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν πάντως μεταξύ των ονομάτων που κοιτάζει η ΑΕΚ υπάρχουν και τρεις… τοπ επιλογές, που κάνουν «γκελ» και που καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του «Δικεφάλου».

Αυτή η «τριάδα» που ξεχωρίζει στη λίστα του «Μίλο» περιλαμβάνει τόσο επιθετικό περιοχής, με ικανότητα στο κεφάλι και τη δυνατότητα να παίξει με πλάτη στο τέρμα, όσο και ευέλικτο φορ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά που παραπέμπουν περισσότερο στο στιλ του «Άραβα», που δείχνει να προτιμά κιόλας ο Δέλλας.

ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: