Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η Εθνική και ο Γερμανός της! – Τα πετροδόλαρα του Μάγκατ, το πολυάριθμο τιμ συνεργατών κι ο προξενητής Ελληνας ατζέντης!












Ο κόσμος το΄χει τούμπανο και ο Γκιρτζίκης με τα άλλα παιδιά της ΕΠΟ κρυφό μαράζι…; 

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους η κατάσταση δεν έχει ακριβώς έτσι, αλλά κάπως έτσι.

Βλέπετε, στην ΕΠΟ δεν έχει ωριμάσει - επί του παρόντος - η ιδέα της επιστροφής στο γερμανικό μοντέλο, έπειτα από τα ευλογημένα χρόνια της συνεργασίας με τον «βασιλιά» Οτο Ρεχάγκελ. 

Και επειδή με τα γούστα των γυναικών και των αξιωματούχων της ομοσπονδίας είναι λιγάκι παρακινδυνευμένο να παίζει κανείς σε αυτόν τον ντουνιά, καλό θα΄ταν να μην θεωρούμε «κλειδωμένη» την επάνοδο στην παλιά πετυχημένη συνταγή για την εθνική ομάδα. 

Μια φορά το όνομα του made in Germany Φέλιξ Μάγκατ, απολύτως δικαιολογημένα κάνει «παρέλαση» στο «γαλανόλευκο» ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες. 

Διότι πίσω από τον καπνό, υπάρχει και… φωτιά με τον 62χρονο τεχνικό, ο οποίος ασφαλώς και δεν έπεσε ως «κομήτης» στο Πάρκο Γουδή.

Το βιογραφικό του άρχισε να κυκλοφορεί στα γραφεία της ΕΠΟ απ΄τον περασμένο Νοέμβριο. 

Ναι, τότε που στην ομοσπονδία στήριζαν μέχρι τελευταίας ρανίδας τον Κλαούντιο Ρανιέρι και… έσκιζαν τα ρούχα τους πως δεν τίθεται θέμα πρόωρου διαζυγίου. 



Κάνοντας μάλιστα ένα rewind στο αρχείο εκείνων των ημερών, θυμήθηκα ένα ρεπορτάζ στις 22 Νοεμβρίου του ΄14. 

«Φέλιξ Μάγκατ για την Εθνική» ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος.

Εσχάτως, ο Μάγκατ επιστρέφει καμαρωτός και δυναμικά στο ρεπορτάζ της Εθνικής ως ο υποψήφιος… νέος Ρεχάγκελ, που θα επαναφέρει την τάξη, θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και θα οδηγήσει εκ νέου την άλλοτε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο δρόμο των επιτυχιών. 

Κι επειδή ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» σκάλισε εκεί ακριβώς που έπρεπε, σημειώστε δύο - τρία σημαντικά tips. 

Ο Μάγκατ που ειρήσθω εν παρόδω στις 18 Σεπτεμβρίου έχει την επέτειο της περυσινής απόλυσης από την Φούλαμ, κουβαλά ένα πανάκριβο κασέ που ξεπερνά τις οικονομικές αντοχές της μνημονιακής ΕΠΟ. 

Αν όμως έβαζε σε προτεραιότητα τα ευρουλάκια, τότε θα΄χε ήδη υπογράψει και με τα δύο χέρια σε σύλλογο της Σαουδικής Αραβίας που του προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ (!) για συμβόλαιο ενός χρόνου! Ένα το κρατούμενο και πάμε παρακάτω. 

Ο Μάγκατ αν έρθει για μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας θα συνοδεύεται από την κουστωδία του. 

Επειδή όμως στην ΕΠΟ δεν βλέπουν (για οικονομικούς λόγους) θετικά την άφιξη των τριών μόνιμων συνεργατών του, θα μπορούσε να βρεθεί η χρυσή τομή με την συνεργασία με έναν, άντε δύο εξ αυτών και ίσως και κάποιον δικό μας. 

Κρατήστε εδώ το όνομα του Αγγελου Χαριστέα  που όπως έγραφα και στις 22 Νοεμβρίου έχει άριστη σχέση με τον Γερμανό κόουτς από  παλαιότερες συνεργασίες τους στην Μπουντεσλίγκα.

Και επειδή πίσω από κάθε μεγάλο deal κρύβεται κι ένας μάνατζερ να σημειώσουμε κι αυτό: 

τον Μάγκατ στην προκειμένη περίπτωση δεν τον έχει προτείνει στην ΕΠΟ ο «συνήθης – ύποπτος» Πολ Κουτσολιάκος, αλλά άλλος Ελληνας ατζέντης. 



ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (10/9)

Δεν υπάρχουν σχόλια: