Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Γιουβέντους για Φορτούνη! – Τον διεθνή άσο του Ολυμπιακού «θυμήθηκε» κι επανεξετάζει η «Μεγάλη Κυρία»!

Της μόδας έχει γίνει στην Ιταλία το…shopping από την ελληνική αγορά. 

Ουκ ολίγοι δικοί μας ποδοσφαιριστές μετακομίζουν τα τελευταία χρόνια στην γειτονική χώρα και βγάζουν επί ιταλικού εδάφους τον άρτο τον επιούσιο.  



Κι επειδή όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών είναι να μην γίνει η αρχή, οι Ιταλοί έχουν στρέψει τις… κεραίες τους για τα καλά στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη. 

Κι ένας από τους παίκτες που τους κάνει «κλικ» τώρα τελευταία, είναι ένας… φίλος απ΄τα παλιά. Και το όνομα αυτού, Κώστας Φορτούνης!

Μπορεί ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού να μην αγωνίστηκε ποτέ στην Ιταλία, ωστόσο στο τμήμα σκάουτινγκ της Γιουβέντους υπάρχει ακόμη ο φάκελός του στο αρχείο. Τι θα λέγατε να κάνουμε ένα rewind στο χρόνο…;

Τον Σεπτέμβριο του 2010 σκάουτ της «Μεγάλης Κυρίας» βρέθηκε στο Περιστέρι και παρακολούθησε δια ζώσης την αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας των Νέων κόντρα στην Ολλανδία σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας εν όψει της προκριματικής φάσης του Euro 2011. 

Ε, σε αυτό το ματς ο Φορτούνης έγραψε έστω και με αόρατο μελάνι με κεφαλαία γράμματα το όνομά του στο σημειωματάριο του σκάουτ της ιταλικής ομάδας, που το ίδιο κιόλας βράδυ ξεκίνησε τα τηλέφωνα προκειμένου να κάνει… φύλλο και φτερό το βιογραφικού του Τρικαλινού ποδοσφαιριστή. 

Στην Ιταλία και σε κάθε προηγμένη ποδοσφαιρικά χώρα, η λέξη σκάουτ είναι «ιερή». Για αυτό και οι γείτονες ανανέωσαν το ραντεβού τους με τον τότε νεαρό παίκτη του Αστέρα και τον τσέκαραν ουκ ολίγες φορές.

Τον Φεβρουάριο του ΄11 έπειτα από έναν αγώνα της Εθνικής Ελπίδων στη Νέα Σμύρνη ο σκάουτερ της Γιούβε Στέφανο Λουξόρο, παραδέχτηκε το homework της ιταλικής ομάδας για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή.

«Ήρθαμε να παρακολουθήσουμε δύο καλές ομάδες οι οποίες διαθέτουν στη σύνθεσή τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. 

Ήρθαμε εδώ σαν Γιουβέντους για να παρακολουθήσουμε τον Φορτούνη αλλά όχι μόνο αυτόν τον παίκτη.
Γίνεται πράγματι πολύς θόρυβος για τον Φορτούνη γιατί όλο για αυτόν με ρωτάνε. 

Ο Φορτούνης είναι ένας πολύ καλός παίκτης αλλά μέχρι εκεί. Έχουμε ρίξει το βάρος σε πολλά παιδιά σε αυτή την ηλικία, ανάμεσά τους και στον Φορτούνη».

Λίγες ημέρες αργότερα κυκλοφόρησε πως ο Αστέρας Τρίπολης προχώρησε σε συμφωνία με τους «μπιανκονέρι» για τη μεταγραφή του νεαρού διεθνή άσου Κώστα Φορτούνη, έναντι ενός ποσού κοντά στα 1,5 εκατομμύριο ευρώ. 

Κάτι πάντως που δεν επιβεβαιώθηκε, αφού έξι μήνες αργότερα ο Αστέρας συμφώνησε με την Καίζερσλάουτερν για την μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στη γερμανική ομάδα. 

Κι έπειτα από αυτή τη μίνι αναδρομή να έρθουμε στο σήμερα.

Στην Γιουβέντους παρακολούθησαν το παιχνίδι Αρσεναλ – Ολυμπιακός και… θυμήθηκαν τον Φορτούνη. 

Στο επιτελείο του ιταλικού συλλόγου εντυπωσιάστηκαν από την εμφάνιση του διεθνούς ποδοσφαιριστή και σύμφωνα με τσεκαρισμένες πληροφορίες της στήλης δόθηκε εντολή στο τμήμα σκάουτινγκ να ασχοληθούν εκ νέου και πολύ ζεστά με την περίπτωσή του.  

Κάτι που σημαίνει πως ο Φορτούνης μετά από πέντε χρόνια μπαίνει ξανά στο «μικροσκόπιο» της «Μεγάλης Κυρίας» με ότι ασφαλώς μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Όχι πως στην Γιουβέντους δεν γνωρίζουν πως στον Ολυμπιακό πουλάνε πολύ ακριβά τα αστέρια τους τα τελευταία χρόνια, έχοντας ήδη κάνει και το σχετικό οικονομικό ρεπορτάζ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: