Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

«Ζεστός» και… ορεξάτος ο Τζιμπούρ

«Μην με βγάλεις», είπε ο Αλγερινός φορ στον Πογέτ, στο φιλικό με την Κ20 στα Σπάτα, παρότι ο Ουρουγουανός ετοιμαζόταν να του δώσει «ανάσες».


Ένα από τα ευχάριστα νέα που προέκυψαν για την ΑΕΚ, στο φιλικό της Τετάρτης (11/11) με την Κ20, είναι αναμφίβολα η επιστροφή του Ραφίκ Τζιμπούρ στην αγωνιστική δράση.

Ο «τρομοκράτης» αγωνίστηκε σε όλο το ματς που έγινε στα Σπάτα, βρίσκοντας μάλιστα και δίχτυα. Δείχνοντας πως πλέον ο τραυματισμός που τον άφησε εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα, ανήκει στο παρελθόν. 

Η απουσία του Τζιμπούρ κόστισε στην ΑΕΚ, που σε πολλά ματς παρουσίασε πρόβλημα στη γραμμή κρούσης.

Η ποιότητα του «τρομοκράτη» δεν αμφισβητείται από κανέναν και ο… καλός Τζιμπούρ, όχι μόνο μπορεί να δώσει λύσεις στην «Ένωση», αλλά να κάνει και τη διαφορά. Και πάνω σε αυτή την ποιότητα ποντάρει και ο Πογέτ. 

Ο Ουρουγουανός είχε συνεχή τετ α τετ με τον Αλγερινό φορ, συζητώντας μαζί του αρχικά για την κατάσταση του τραυματισμού του και εν συνεχεία για το τι περιμένει από εκείνον.

Με τον Πογέτ να του ξεκαθαρίζει πως τον πιστεύει και υπολογίζει πολλά σε αυτόν για την ανάκαμψη της ΑΕΚ. 

Την ίδια προσμονή έχουν και οι επικεφαλής της «Ένωσης», με την περίπτωσή του πάντως να αντιμετωπίζεται… επιφυλακτικά. Λόγω της ιδιαιτερότητας του χαρακτήρα του και τα όσα προηγήθηκαν. 

Με τον Τζιμπούρ να γυρίζει στην αγωνιστική δράση για να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται, να αποδείξει πράγματα και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Και όχι μόνο στις τάξεις του κόσμου.


Τα πρώτα μηνύματα από πλευράς Τζιμπούρ είναι πάντως ιδιαίτερα θετικά, μιας και ο «τρομοκράτης» δείχνει ορεξάτος και με μεγάλη διάθεση. 

Χαρακτηριστικό αυτού που αναφέρουμε είναι πως στο φιλικό της ΑΕΚ με την Κ20, ο Πογέτ ετοιμαζόταν να αντικαταστήσει τον Αλγερινό, περνώντας στη θέση του τον Κρισάντους, με τον Τζιμπούρ να του… αλλάζει γνώμη. 

Ο «τρομοκράτης» είπε στον τεχνικό της «Ένωσης» να μην τον αντικαταστήσει και να τον αφήσει στο γήπεδο για όλη τη διάρκεια του ματς, θέλοντας να δείξει πως όχι μόνο είναι απόλυτα έτοιμος, αλλά επιθυμεί όσο τίποτα άλλο να φανερώσει τι πραγματικά μπορεί να κάνει. 

Και η παραπάνω συμπεριφορά του Τζιμπούρ, «χτύπησε» πολύ θετικά στον Πογέτ.

Ο προπονητής της «Ένωσης» γνωρίζει για τις ιδιαιτερότητες του Τζιμπούρ, όπως επίσης έχει υπόψη του και τα όσα μπορεί να προσφέρει στο γήπεδο. 

Και με την επιστροφή του θέλει να εκμεταλλευτεί το δεύτερο σκέλος, βρίσκοντας στο πρόσωπο του Αλγερινού μια αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα, δίπλα στους Αραβίδη και Κρισάντους. 

Και δεν αποκλείεται να δούμε τον Τζιμπούρ να ξεκινάει ακόμα και βασικός στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, με τον Πογέτ να του εμπιστεύεται μια θέση στο αρχικό σχήμα. 

Κάτι για το οποίο πάντως θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, όταν αρχίσουν και πάλι οι προπονήσεις στα Σπάτα και ξεκαθαρίσουν οι σκέψεις του Πογέτ για το εν λόγω παιχνίδι.


ΠΗΓΗ: www.aekarena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: