Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Ο «σιωπηρός» επενδυτής και ο...κουμπάρος! - Ερχεται deal και αλλαγή ιδιοκτησιακής σελίδας σε σουπερλιγκάτη ΠΑΕ!
















Οι παλιές σειρές σε αυτόν τον ντουνιά ασφαλώς και θα θυμούνται πως το πιο σύντομο ανέκδοτο που κυκλοφορούσε την δεκαετία του΄80 ήταν το «Αλβανός τουρίστας». 

Βλέπετε, ήταν η εποχή που αρχικά ο Χότζα και εν συνεχεία ο Ραμίζ Αλία είχαν κλείσει τα σύνορα και ουδείς εκ των γειτόνων μας τολμούσε να ξεμυτίσει προς τα έξω. 

Εν έτει 2015 το πιο σύντομο ανέκδοτο είναι «επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο». 

Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι το ΔΝΤ, κάτι τα τρία μνημόνια, αποτρέπουν την επένδυση σε ένα προϊόν που συν τοις άλλοις φθίνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου  τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. 

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως ενίοτε δεν εμφανίζονται και κάποιες εξαιρέσεις που «σπάνε» τον κανόνα, αλλά και το ανέκδοτο περί επενδυτή στον μνημονιακό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εσχάτως μάλιστα και σύμφωνα με γκαραντί πληροφορίες του «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ», σουπερλιγκάτη ΠΑΕ ετοιμάζεται (αν μάλιστα δεν το΄χει ήδη κάνει κιόλας έστω και χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση) να αλλάξει  σελίδα. 

Ο μεγαλομέτοχος του οποίου το όνομα έχει ταυτιστεί με τον σύλλογο τα τελευταία χρόνια, παρότι εξαρχής δεν έβλεπε με θετικό μάτι την πώληση του πακέτου των μετοχών και την παράδοση της σκυτάλης, τους τελευταίους μήνες αναθεώρησε κάνοντας στροφή 180 μοιρών. 

Όχι βέβαια πως τα συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα των τελευταίων ετών δεν έπαιξαν ρόλο και δεν τον έκαναν να δει από διαφορετική (ρεαλιστική και λιγότερο ρομαντική) οπτική γωνία πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. 

Και από την στιγμή που βρέθηκε αξιόπιστος ενδιαφερόμενος αγοραστής, «ζεστάθηκε» και έφτασε στο σημείο να του στρώσει το κόκκινο χαλί. 

Προσοχή: όλα αυτά κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να διαρρεύσει - μέχρι τώρα- προς τα έξω το παραμικρό. 

Διότι τα μεγάλα deals, αγαπούν τη μεγάλη σιωπή! Νόμος.

Οσο για τον επόμενο μεγαλομέτοχο; Σε πρώτο χρόνο οι μετοχές θα περάσουν (αν δεν έχουν ήδη περάσει) σε πρόσωπο που το επίθετό του παραπέμπει σε άλλοτε γνωστό πολιτικό και βουλευτή αριστερού κόμματος. 

Σε δεύτερο χρόνο «παίζει» να μην βγει ο ίδιος στο προσκήνιο και να κινεί τα νήματα κάποιο άλλο πρόσωπο, που θα τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου ιδιοκτήτη. 

Κι όλα αυτά υπό την γενικότερη… εποπτεία τρίτου προσώπου, που έφερε τις δύο πλευρές σε επαφή και έδωσε την ευχή του για την ολοκλήρωση του deal. Τι πράγμα; Ο κουμπάρος; Ετσι ακριβώς!

Ομορφος, απρόβλεπτος και συναρπαστικός ο κόσμος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Για παλιούς, για νέους επενδυτές, αλλά και για...κουμπάρους! 


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (14/11)

Δεν υπάρχουν σχόλια: