Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Στυλώνει τα πόδια και (χωρίς πλήρη εξόφληση) δεν το κουνάει ρούπι!
















«Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς», λέει ένα απόφθεγμα. Εδώ που τα λέμε, ποιος είναι αυτός που μισεί την σήμερον ημέρα το χρώμα του χρήματος να σηκώσει τώρα πρώτος το χέρι. 

Μια φορά, ο προπονητής της ιστορίας μας ήξερε πολύ καλά τι έκανε και τι έλεγε, όταν του προτάθηκε να μην συνεχίσει στο πόστο του. Ας όψεται το άτιμο το χρήμα.

Κάποιοι το λατρεύουν, άλλοι λένε ότι το μισούν (να τους πιστέψουμε;), ενώ μια άλλη κατηγορία το ρίχνει στη θεωρία, απλός γιατί δεν το διαθέτει.  

Σε έναν βαθιά υλιστικό κόσμο, όπως αυτόν που ζούμε εν έτει 2016, μερικοί το ξανασκέφθηκαν για το μεγαλείο της δόξας και αλλάξανε γνώμη. Δεν την επιδιώκουν. Προτιμούν το ρευστό. 

Ότι δηλαδή συμβαίνει και με τον πρωταγωνιστή του περιστατικού που θα σας περιγράψει ο «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» και εκτυλίχθηκε προ ημερών εντός των τειχών σουπερλιγκάτης ΠΑΕ. 

Κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς φυσικά να διαρρεύσει προς τα έξω το παραμικρό. Α και που΄στε. 

Οποιαδήποτε ομοιότητα, με πρόσωπα, πράγματα καταστάσεις, ομάδες (μονάχα για τους βαθιά ψαγμένους) ασφαλώς και δεν θα είναι εντελώς συμπτωματική. 

Ο κόουτς δεν το πάει καλά το έργο. Απ΄ το ξεκίνημα της σεζόν δείχνει ανήμπορος να περάσει την ταυτότητά του στην ομάδα και να της προσδώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδοκούσε ο μεγαλομέτοχος και ο κόσμος όταν ανακοινώθηκε η μεταξύ τους συνεργασία. 

Καμία βελτίωση, κανένα (συν τω  χρόνω) ενθαρρυντικό σημάδι. 

Και επειδή η υπομονή έχει και τα όρια της, προ ημερών ζητήθηκε απ΄τον προπονητή η παραίτησή του σε σύσκεψη κορυφής κεκλεισμένων των θυρών. 

Ελα όμως που ο κόουτς στύλωσε τα πόδια και δεν το κουνάει ρούπι, αν νωρίτερα δει τσεκάρει πως έχουν μπει στο τραπεζικό λογαριασμό του όλα τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιό του μέχρι και το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. 

Βρε καλέ μου, βρε χρυσέ μου, τίποτα! Ανένδοτος ο κόουτς. Η παίρνει μέχρι και το τελευταίο ευρώ και κουνάει μαντίλι, ή δεν σηκώνεται ούτε με… γερανό από την θέση του! 

Κι ας έχει χαθεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του κι ας έχει χάσει - προ πολλού - τα αποδυτήρια διατηρώντας τυπικές σχέσεις με τους παίκτες. 

Πώς το είπαμε να δεις; Α ναι: τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς

Δεν υπάρχουν σχόλια: