Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Τα…δίχτυα του Μάικ Σέμα στη Super League
















Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές ακολουθούν τα τελευταία χρόνια το δρομολόγιο Ελλάδα – Κύπρος, συνεχίζοντας την καριέρα τους στο νησί της Αφροδίτης. 

Όχι πως δεν συμβαίνει και το αντίστροφο, έστω και με μικρότερη συχνότητα, δεδομένου πως η μνημονιακή Ελλάδα ποτέ δεν έπαψε να αποτελεί έναν δημοφιλή προορισμό για παίκτες που βγάζουν τον άρτο τον επιούσιο στο κυπριακό πρωτάθλημα. 

Η Ελλαδίτσα ήταν και παραμένει γλυκιά, παρά την οικονομική κρίση, το ΔΝΤ και το τρίτο μνημόνιο.  

Μια φορά ο Μάικ Σέμα έχει ρίξει γέφυρες στο ελληνικό πρωτάθλημα το τελευταίο διάστημα κι αναμένει στο ακουστικό του. Να κάνουμε τις συστάσεις; Να τις κάνουμε. 

Πρόκειται για τον 27χρονο επιθετικό της ΑΕ Λεμεσού. Με τη φανέλα της κυπριακής ομάδας μετράει 21 συμμετοχές και 2 γκολ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

Γεννημένος στη Σουηδία με ρίζες από το Κονγκό, ο Σέμα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη σουηδική Σίλβια και το 2008 μετακόμισε στην Χάμαρμπι.

Ξενιτεύτηκε πρώτη φορά το 2012 με προορισμό τη γειτονική Νορβηγία για λογαριασμό της Χάουγκεσουντ, από την οποία έμεινε πρόσφατα ελεύθερος. Το 2013 είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την ολλανδική Μάαστριχτ υπό μορφή δανεισμού.

«Παράσημα» της μέχρι τώρα ποδοσφαιρικής του καριέρας η ανάδειξη του ως ποδοσφαιριστής της σεζόν από τους φιλάθλους της Χάμαρμπι το 2011, χρονιά που σημείωσε 10 τέρματα σε 30 συμμετοχές. 

Την ίδια παραγωγικότητα είχε και το 2014 με την Χάουγκεσουντ σε 26 συμμετοχές.

Στην ΑΕ Λεμεσού μεταπήδησε το καλοκαίρι του 2014. Ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής του την τρέχουσα σεζόν σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν συμπεριλαμβάνεται στα βασικά πλάνα της ομάδας τον κάνουν να βλέπει προς την πόρτα της εξόδου. 

Ηδη το βιογραφικό του κυκλοφορεί σε σουπερλιγκάτες ομάδες που την συγκεκριμένη περίοδο κινούνται για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής τους, με παίκτες που δεν θα κοστίζουν μια περιουσία, αλλά το κασέ τους θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα και θα συμβαδίζουν με τα μνημονιακά δεδομένα της εγχώριας αγοράς.   


ΠΗΓΗ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» - «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» (16/1)

Δεν υπάρχουν σχόλια: